En fin liten gjeng samlet seg i går ved Jentekolonien med grillmat, noggo attåt og godt humør.

Thomas fyrte opp grillen og samtalen gikk lystig rundt bordet, været var også på vår side.

Vi trakk etterhvert innomhus og fikk en liten "snik peak" på hvilke bilder som skal stilles ut på Ona. Her er det bare å ta turen ut i løpet av sommeren,for denne utstillingen blir flott. Thomas informerte også litt om programmet for høsten. Se egen mail ang dette.

Noen dro tidlig hjem, andre drøyde det utover kvelden. Takk for koselig prat, og god sommer til alle medlemmene i Skodje fotoklubb. Vi ses til høsten :)

Foto: Thomas Moltumyr

Foto: Liv Inger Natvik

Foto: Frank Herman Wik


Foto: Liv Inger Natvik


Foto: Ole Bjørn Steinsvik


Foto: Thomas Moltumyr

 

Lørdag 26.05 var vi en fin gjeng på 9 som tok turen til Ona, en liten øy med 17 fastboende som livnærer seg på fiske, keramikk og turisme.

Det er det siste som er grunnen til at vi besøker denne lille øya på romsdalskysten. Ona Havstuer sendte oss en forespørsel i fjor høst om vi kunne tenke oss å ha en salgsutstilling i lokalene deres denne sommeren. Det takket vi ja til, og dro av sted for å se på dette flotte øyriket og lokalene vi skal stille ut bilder i.

Nå skal jeg ikke ta dere inn på detaljer rundt reisen ut dit, men selv i sommersesongen så tar det en stund for å si det slik... Vi tok en halvveis felles lunsj på Øya Pub og Pensjonat på Harøya, og deretter gikk turen videre til Ona hvor vi møtte resten av reisefølget. Spente var vi på om tåken skulle legge en stopper for oss, eller om den hadde lettet såpass at vi fikk tatt noen bilder, for dagen før vi dro ut dit hadde tett tåke stoppa flere ferger i området. Heldigvis så lettet den, og som dere kan se så fikk vi tatt noen bilder.

Etter litt om og men og dårlig mobildekning, så fikk vi omsider sjekket inn på rommene våre, tatt kamerasekken på ryggen og ut for å bli kjent med øya. Det er ett yrende fugleliv på øya, noe vi fant fort ut da det er krykkjer i alle bauger og kanter på denne lille øya. Vi lette høyt og lavt etter fotomotiv, og mange ble foreviget og festet til minnekortene. Etter å ha fotografert i noen timer i små grupper var det på tide å vende nesen til Havstuene til felles middag disket opp av Ingebjørg Sporstøl. Vi var skjønt enige om at dette smakte himmelsk, og tok oss en skål på det! Takk Ingebjørg for fantastisk god middag!

Middagen over, ut å ta mer bilder! Etter det vi så da vi satt og spiste middag så skulle det nok bli en fin solnedgang denne kvelden, og vi var så heldige å få inngang til fyret også! Så, noen av oss tok turen dit for å ta noen bilder innenfra fyret og oppleve utsikten. Undertegnede tok turen helt til topps på fyret og video derifra kan sees på Facebook. Litt vind kan jeg skrive under på at det var...

Etter å ha fått tatt noen bilder, så samlet vi oss igjen rundt midnatt for litt kos og hygge, men Cathrin Flate Reiten hadde andre tanker. Hun hadde nemlig tatt seg bryet med å lage til selskapsleken «ikke lov å le». Først ut var jeg og Synnøve Tveten Broum. Det ble raskt konstatert at jeg ikke er egnet til slike festivitas og tapte med god margin! Men moro var det læll!!

Klokken ble mer og mer, og flere av oss gikk å la seg. Andre derimot var klar for mer foto, og satt oppe og ventet på soloppgangen som skulle være ca klokken 4. Etter en liten «sneekpeek» på bilder som ble tatt, så angrer jeg på at jeg ikke klarte å tvinge opp øynene noen timer til. Men, som småbarnsfar så tar jeg all søvn jeg kan få, og senga var god ;)

Morgenen kom og etter frokost så var vi så heldige å få låne nøkkel til fyret så vi fikk tatt noen bilder til derifra i bedre lys enn dagen før. Mens noen av gjengen var oppe i fyret, satt andre ute og nytte en kopp kaffe. Etter frokost og litt fotografering så var tiden inne for å vende nesen hjemover etter to fine dager på Ona.

Neste gang vi skal ut dit med klubben, er når vi skal henge opp bildene til salgsutstillingen. Bli gjerne med for å se!

Tekst: Thomas Moltumyr

«Strong yet fragile» av Cathrin Flate Reiten, 1. plass i klassen fritt farge.

"Fading Beauty" av Monica Elise Vestre, 1. plass i klassen stilleben.

«Rabbit» av Geir Jartveit, 2. plass i klassen fritt monokrom. Geir leder sammenlagt etter 1. runde. Malvin Jan Dyb vant forøvrig klassen fritt monokrom.

Resultatene fra vårrunden i klubbkonkurransen er klar!

Klubben har hvert år en klubbkonkurranse med to runder, en vår og en høst.

Resultatene blir lagt sammen, og årets fotograf i klubben blir kåret ut i fra resultatene i disse to rundene. Hver runde av klubbkonkurransen inneholder tre kategorier: fritt motiv i farger og monochrome, samt en tema-konkurranse som endrer seg for hver runde. Vårrunden hadde stilleben som tema, og til høsten er portrett tema.

Totalt ble det levert inn nærmere 170 bilder fra i underkant av 20 av klubbens medlemmer, 56 av bildene ble premiert. Vi følger det nasjonale poengsystemet der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass 7. poeng, 3. plass 5. poeng, Hederlig omtale (HO) 3 poeng og antatt 1 poeng. I fjor var det Cathrin Flate Reiten som fikk tittelen «Årets fotograf 2017», og hun ligger godt an i topp med 21 poeng sammen med Geir Jartveit med 22 poeng og Peter Elias Hoddevik med 19 poeng.

Alle bildene vil bli lagt ut i galleriet så snart som mulig.

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig

Siste ordinære møte før sommerferien med ca. 12-15 fremmøtte.

Vi avsluttet sesongen med fotokafè, og samtalen gikk om løst og fast. Den kommende fotoutstillingen på Ona Havstuer ble også diskutert med antall bilder, innramming/ikke innramming og str. på bildene. Det var mange meninger og stort engasjement. Medlemmene gleder seg til å lage til utstillingen, og ikke minst til å se den.

Tema for kvelden var Stilleben, og Magnar Fjørtoft var sporty og stilte som foredragsholder på kort varsel.

Magnar engasjerte som vanlig med sin lettfattelige måte å forklare ting på, og han tok oss med på en reise i temaet fra gammelt av og frem til i dag. Han kom også med mange gode tips både til lyssetting og type Stilleben.

Etter pausen var det klart for praksis, og medlemmene hadde med seg forskjellige ting de kunne bruke. Magnar kom med tips underveis, og jeg tror det er flere som fikk god inspirasjon både til klubbkonkurransen og høstens runde i NM, der Stilleben er et av temaene.

Tekst: Monica Elise Vestre

Too young. Foto: Monica Elise Vestre

Leif Preus fotopris ble i første runde av Norgesmesterskap i foto 2018 enda en gang gitt til et bilde fra Skodje fotoklubb.

Vinneren av Leif Preus-prisen, beste portrett i NM, gikk i vårrunden 2018 til Monica Elise Vestre for bildet «Too young». Bildet ble levert til klassen farge papir, der det fikk sølvmedalje.

Om bildet skrev juryen: "Dramatisk og fengende øyne. Fotografen har klart å fange uttrykket i øynene til en meget god modell. Bildet setter i gang mye følelser."

Dette er fjerde gang en medlem fra Skodje fotoklubb mottar denne prisen. Fra før har Trond Edvard Ekroll, Geir Jartveit og Line Skår mottatt denne prisen.

Leif Preus fotopris for beste portrett blir gitt til det beste portrettbildet uansett klasse i norgesmesterskapet i foto, som Norsk Selskap for fotografi arrangerer hvert år.

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig

Gullbildet til Peter Elias.

Første runden i Norgesmesterskapet i foto er offentliggjort, og Skodje Fotoklubb kan stolt skryte av 2 gull, 2 sølv, 1 bronse, en hederlig omtale og over 50 antatte bilder. Det ble totalt levert 158 arbeid fra 21 av klubbens medlemmer.

Klubbens nest yngste medlem, Peter Elias Hoddevik, stakk av med gullmedaljen og 2 antatte i kategorien «ungdom». Sverre Sebjørnsen fikk gull i kategorien «fargepapir», og Monica Elise Vestre fikk sølv i samme kategori. En av klubbens nyeste medlemmer, Alfred Nilsen, fikk sølvmedalje i kategorien «natur». Dag Harald Dyb fikk bronsemedalje i kategorien «monopapir».

Tekst: Ingebjørg Sporstøl

 

 

Cathrin Flathe Reiten fikk også utdelt ANSFF denne kvelden, til sin store overraskelse....vi gratulerer :)

22. mars var vi så heldige å få Håkon Grønning på besøk til Skodje Fotoklubb.

Grønning har vært med i Trondhjems Kameraklubb siden 86, og det var dette året han ble bitt av "fotobasillen". Han har vært innom de fleste sjangre innen foto, både natur, barn, portrett og det som ligger hans hjerte nærmest...mennesker i miljø/naturen, akt, eller fine nude art som det også heter.

Hans kunnskap, dyktighet og erfaring innen foto har resultert i mange utmerkelser de siste årene: ANSFF -- Artist Norsk Selskap For Fotografi (2015), ENSFF -- Eksellense Norsk Selskap For Fotografi (2015), AFIAP -- Artiste FIAP (2015), EFIAP -- Excellence FIAP (2016). Ikke minst, så ble han Norgesmester i foto både i 2016 og 2017.

Vi fikk et innblikk i hans bilder, samtidig som han fortalte historiene rundt og bak bildene. Han fortalte om tanker, planlegging...eller som han selv sa, så planlegger han i grunn ikke så mye...de fleste av bildene blir til underveis.

Han har også deltatt på workshops i aktfotografering, der mye er "staget" på forhånd og det blir brukt blitser for å sette lyset, men han trives nok best med naturlig lys. Favoritten er lys inn fra siden, gjennom vindu. Han viste oss også nydelige bilder fra en workshop i St. Petersburg, der han sammen med et lite anntall fotografer fikk være backstage under øvelse og fremføring av Svanesjøen med Theatre Russian Ballet- ved Hermitage Theatre i 2017.

Mest kjent og anerkjent, er han kanskje for sine aktbilder. De fleste blir tatt ute i naturen med innleide modeller som han kjenner, og de drar til forskjellige steder i Norge med spesiell natur og formasjoner. Grønning fortalte også om hvordan han bruker det naturlige lyset for å fremheven linjer/skygger og skape liv i bildene sine.

Det undertegnede sitter igjen med etter denne kvelden, er budskapet om at det er viktig å være tro mot sine egne tanker og handlinger, og gjerne reflektere litt over hvorfor man fotograferer og hva man selv ønsker å ta bilder av. Da blir forholdet til å ta bilder avslappet og mer morsomt, og resultatene blir også de beste da.

Tekst: Liv Inger Foto: Arnold Hoddevik

 

For første gang arrangerer vi Fotosprint. Vi håper så mange som mulig vil delta på dette, som både er sosial moro, og ikke minst litt utfordrende.

Målet er at dette skal bli en slags årlig foreteelse. Se "plakat" for mer informasjon :)

Kairos Workshops nyeste tilskudd blant NSFF sine samarbeidspartnere. Fra presentasjon ved åpninga av landsmøtet i NSFF 2018

Kairos Workshops ble presentert som ny samarbeidspartner i NSFF. Presntasjonen skjedde under åpninga av landsmøtet på Gardemoen 10. mars 2018.

Kairos Workshops vil bli et viktig tilskudd til de andre samarbeidspartnerne i NSFF.

De arrangerer workshops mange ulike steder. De spenner vidt, både i tema og sted. Vi kan komme til dem, eller de kan komme til oss. De utgir også bøker, og har hatt utstillinger.

De er to personer, Torkil, som er lege og fotograf, og Tone, som er grafisk designer og fotograf. De sier blant annet.
"Kameraet er et unikt verktøy for å bli bedre kjent med verden og deg selv
Gjennom å være nysgjerrig, oppmerksom og tilstede i øyeblikket skaper du ikke bare gode bilder, du opplever også verden mer intenst. Når du bruker dine særegne evner, erfaring og personlighet vil bildene dine uunngåelig gjenspeile dette. Å fotografere blir derfor både en ytre og indre reise der du du gjør om inntrykk til uttrykk.

Det er mye god helse i å få utløp for din kreative energi
Torkil (lege og fotograf) og Tone (grafisk designer og fotograf) kombinerer sine mangeårige yrkeserfaringer med en dyptgående fotokunnskap. Slik skapes en kruttpakke av innsikt og inspirasjon som vil gi næring til din fotografiske utvikling. Samtidig vil du finne gleden ved å bruke kameraet til å leve et rikere liv og ta dine unike bilder."

Les mer om Kairos Workshops på KairosWorkshops.com

Du kan snart stifte bekjentskap med dem, om du er interessert. Les mer om deres kontemplative helg i Oslo i juni på Kontemplativ helg i Oslo

Tekst og foto: Arnold Hoddevik