Vi øver på panorering

Tekst: Ann Helen Grebstad

Foto: Cathrin Flate Reiten

I godt gammaldags sunnmørsvær møttes vi for en lærerik og gøyal kveld på Vigra for å øve oss litt på panorering.

Vi møttes på langstrekka uttafor flystripa, Geir Srisoi stilte med en snasen Porsche og vi leika UP for en kveld. Trur dette vart Norges mest pentkjørte langstrekke denne dagen av alle forbipasserande, der vi låg i grøftekantane med kamera.

Godt kledde og med godt mot fant vi kvar sine plasser langs vegen, frustrasjon og fliring om kvarandre blir det, en god del uklare bilder med innslag at ett og annet klart et.

Foto: Ann Helen Grebstad

Vi trasker på alle kanter for å få forskjellige bakgrunner, nært og langt fra, for å sjå kva som blir lettast å få bevegelsane riktige på. Vi jobber med 1/160 ned mot 1/20 sek så drar du arma litt skjevt da når bilen suser forbi så er det berre å prøve på nytt i neste forbikjøring. Hastigheten for å få god nok fartsfølelse i panoreringsbilder av biler er 60-80km/t. Noen bruker vidvinkel, andre tele, gøy å sjå alle dei forskjellige resultata etter en sånn kveld.

Foto: Cathrin Flate Reiten

Med litt tips fra Geir så bjynd det å sitte litt bedre, ingen blir eksperter på første forsøk, men du så gøy det er å prøve seg på ting en ikkje gjer til vanlig, og det er super øvelse til fugler i flukt også.

Folket bjynd å bli fornøyd etter kvelden og det gledes til å kome heim å få bilda inn på PC for å sjå om det vart noen blinkskudd.

Takk for en supergøy kveld til alle som var med og til Geir for å stille med bil og gode tips. Trur vi alle håper på gjentakelse!

Foto: Cathrin Flate Reiten