4. juni møttes en gjeng fra fotoklubben igjen for første gang på over tre måneder. 13 medlemmer møtte, og det ble en fin kveld i enga ved Tennfjordkleiva. Insekt, strå, blomster...det var en ivrig gjeng, og bildene ble mange. Ikke minst var det veldig kjekt å endelig kunne møtes igjen :)

Sommeravslutningen gikk også som planlagt, og til høsten håper vi å kunne møtes til ordinære møter, slik at resten av jubileumsåret kan gå som planlagt. Første møte er 27. august. God sommer :)

 

Etter lang ventetid, kom endelig de siste resultatene i dag, og vi stråler! Vi leder første runde av klubb-NM 2020, og i tillegg er det mange gode enkelt resultater! 


Peter Elias Hoddevik leder sammenlagt i ungdomssklassen, og Ingebjørg Sporstøl fikk Jan Baashus-Jessen-plakett for det mest kreative bildet. 

 

1. plass i ungdomsklassen: "Hang on" av Peter Elias Hoddevik 

 

En oversikt over pallplasseringer og hederlig omtale kommer under, i tillegg til disse var det også mange antatte bilder. For full oversikt kan man se mer på NSFF sine nettsider.

 

John Colbensen: 

Hederlig omtale i kategorien Digital monokrom med bildet " Persephone" 

 

Peter Elias Hoddevik: 

1. plass i kategorien ungdom for bildet "Hang on" 

3. plass i kategorien ungdom for bildet "Kyrgyz"  

 

Geir Jartveit: 

Hederlig omtale i kategorien Papir Storformat med bildet "PUZZLE" 

Hederlig omtale i kategorien Papir småformat med bildet "PHENOMENAL"

 

Cathrin Flate Reiten:

3. plass i kategorien Digital farge med bildet " Dreams"  

3. plass i kategorien Papir småformat med bildet "Silent tune" 

Hederlig omtale i kategorien Digital monokrom med bildet "Lush" 

Hederlig omtale i kategorien Papir småformat med bildet "Draumalandi II" 

 

Sverre Olav Sebjørnsen 

2. plass i kategorien Papir småformat med bildet "Run" 

2. plass i kategorien Papir kolleksjon med serien "FEEL" 

 

Ingebjørg Sporstøl:

1. plass i kategorien kreativ med bildet "Let the dream go..." 

 

Monica Elise Vestre:

2. plass i kategorien Papir Storformat med bildet "Holly"  

 

 

Foto: Ingebjørg Sporstøl

 

Monica har vært en bauta i Skodje Fotoklubb. Det kunne ikke passe bedre at et enstemmig styre gikk inn for å gi henne Æresmedlemskap i klubben i selve jubiluemsåret. Hun kom inn i klubben i startåret vår, høsten 2010, og allerede i januar 2011 gikk hun inn i styret. I 9,5 år har hun innehatt nesten alle verv et styre kan ha: Styremedlem, leder, sekretær og vara. I jubileumsåret har hun to verv, nemlig sekretær og kasserer. I tillegg til dette har hun hatt roller som webredaktør/skribent på websiden vår. Hun har også vært involvert i de aller fleste arrangement/workshoper i klubbregi. Hun har dessuten vært konkurranseansvarlig, og ikke minst utfluktsansvarlig, og vel så viktige roller er det å koke kaffe og lage til/rydde etter klubbmøter, workshoper/julebord osv.

Monica trives egentlig best i kulissene og har ikke vært så veldig synlig i disse årene, bortsett fra når hun måtte være synlig i form av sine verv. Jeg regner med alle dere som leser dette, skjønner at hun har vært/er uunnværlig når klubbens historie skal skrives. Hun har vært gull verdt i alle disse årene og sitter nå som styremedlem frem til 2022.

På vegne av styret og alle medlemmer i Skodje Fotoklubb...Tusen takk for formidabel innsats, Monica. Du er en av grunnene til at Skodje Fotoklubb er der vi er i dag.

John Colbensen

Leder Skodje Fotoklubb

Torsdag 4.juni planlegger vi en fotoutflukt til en flott nærfoto/makro-eng i Tennfjorden. Området heter Kleiva. Her har du også et falleferdig "spøkelseshus" rett ved, som kan være interessant for noen å utforske. Rett ovenfor engen, er der en skogssti for de som vil ha den type bilder. Her er ikke all verden med parkeringsplass rett ved engen, men på kartet under, kan du se hvor du kan parkere evt.

Engen vil ha masse vekster og dermed masse insekter av forskjellige slag. Flott fotoområde. Her kommer noen bilder fra området :

 

I forbindelse med klubbens 10års-jubileum har vi lagt om klubbkonkurrasen dette året. Vi kjører tre runder med småkonkurranser, 1 tema og maks to bilder pr autor, og en Jubileumskonkurranse der  vi utvider med 4 tema. 

Første runden i klubbkonkurransen hadde tema vær, og frist for innlevering var 15. april. Tønsberg Kameraklubb juryerte, og i koronatiden var vi imponert over hvor fort de fikk gjort jobben. Uka etter var resultatene klar, og de ble presentert for medlemmene på Zoom-møte siste torsdag i april da vi egentlig skulle ha vært samlet på klubbmøte på Jentekolonien. 

 

I første runde var det 22 medlemmer som leverte bilder, og totalt 43 bilder ble levert inn. 

1. plass HELP COMING - Geir Jartveit - Juryens kommentar: Beste værhistorie. Fin komposisjon og bruk av hvite flater. 

 

2. plass Nå kommer jeg og tar deg - Odd Helge Rabbevåg 
Juryens kommentarer: Den perfekte bølge! 

 

Delt 3. plass Purple Like The Summer Rain - Ole Bjørn Steinsvik 

Juryens kommentar: Originalt og stemningsfullt 

 

Delt 3. plass Ut på tur - Ingebjørg Sporstøl 

Juryens kommentar: Fin bruk av kamerabevegelse som understreker vinden. Fin kontrast med gul regnjakke. 

 

Poengfordeling etter første runde

                                                                                                ANSFF-Artist Norsk Selskap For Fotografi

                                                         Skodje Fotoklubb har fått 2 nye medlemmer med hederstegn fra Norsk Selskap For Fotografi (NSFF).

 Vi gratulerer Malvin Jan Dyb og Ole Bjørn Steinsvik med hederstegnet ANSFF. Dette hederstegnet kommer som et resultat av fremragende nasjonal fotoaktivitet. De har oppnådd over 200 poeng i NM og i nasjonale fotokonkurranser med NSFF patronat.

 

Hipp hurra for Skodje Fotoklubb :)

I dag fyller vi 10 år!! Det har vært 10 år med mye jobbing, stor aktivitet, mye fotoglede, nye bekjentskap og vennskap, kjærlighet, fotomessig og personlig utvikling, gode fotoresultater...Norgesmestere har vi blitt to ganger...og mye mye mer... Vi gleder oss til vi igjen kan møtes til ordinære klubbmøter og fototurer :)

God påske til dere alle :)

Medlemmer fra fotoklubben på tur. Foto: Geir Jartveit

Landskap med John stod på programmet, og rundt 40 medlemmer møtte. Tydeligvis et tema som fenget mange.

Kvelden startet med at regionskontakt Leonard Løvoll leverte ut diverse plaketter fra NSFF for internasjonale og nasjonale poeng i fotokonkurranser. Sheila, Sverre, Cathrin og Geir var stolte mottakere denne gangen. Gratulerer :)

Geir fikk dessuten også premiene sine fra klubbkonkurransen som han vant i fjor, og fra diverse andre konkurranser han har deltatt i. Dyktig kar, som vi håper vi får se mer av på møtene fremover ;) 

Foto: John Colbensen

Cathrin informerte deretter litt mer utfyllende om programmet for jubileumsåret, og at vi har mye å glede oss til, det er helt sikkert... 

Ingebjørg måtte melde frafall til medlemskvarteret/info om NM pga. sykdom, så dette gikk ut. Dermed ble det mer tid til John og landskapsfoto. John er som kjent en meget habil landskapsfotograf også, og han brukte bildene sine fra nært og fjernt til å fortelle medlemmene om bruk av lys og komposisjon, selve nøkkelen til flotte landskapsbilder. Vi fikk mange gode tips, og ikke minst, inspirasjon. 

Synnøve avsluttet kvelden med bildekritikk. Kjekt å se at stadig flere deltar/engasjerer seg :)

 

Til orientering. Her er styret for 2020 :)

Egil Ruud Olsen, varamedlem. Cathrin Flate Reiten,nestleder.John Colbensen, leder.Monica Elise Vestre, styremedlem. Rune Blindheim Slyngstad, varamedlem. Rune Lade, styremedlem. Synnøve Tveten, styremedlem (ikke med på bildet).

Januar betyr årsmøte, og dette er nå vel overstått. Ca. 30 medlemmer møtte, og styret består i jubileumsåret 2020 av disse:

Leder: John Colbensen, som nå går inn i sitt 11. år i styret, og sitt 8. år som leder.

Nestleder: Cathrin Flate Reiten var ikke på valg, og fortsetter dermed som nestleder.

Styremedlem: Synnøve Tveten var heller ikke på valg, og fortsetter som styremedlem.

Styremedlem: Monica Elise Vestre ble valgt for 2 nye år, og går dermed inn i sitt 10. år i styret.

Styremedlem: Rune Lade ble valgt for 2 år, og dermed kom det også litt "friskt blod" inn i styret.

Vara: Egil Ruud Olsen fortsetter 1 år til som vara, og han får med seg Rune Blindheim Slyngstad for 1 år.

Vi takker for tilliten, og gleder oss til å ta fatt på jubileumsåret :) Takk også til Arnold Hoddevik som stilte som ordstyrer. Kjekt å ha deg tilbake :)

*

Etter årsmøtet var det tid for årets første klubbmøte. Dette var viet info om hva som skal skje i jubileumsåret, og hva vi i styret jobber med. Ikke alt er spikret enda, men to foredragsholdere er i alle fall sikre:

Ragne Sigmond kommer til Skodje. Dato er ikke klar enda, men hun kommer, og hun skal holde både foredrag og workshop. Ragne Sigmond har et særegent bildespråk og en svært personlig teknikk. Universet hennes er preget av lekenhet og dedikasjon, og hun bruker bl.a. mye lysmaling. Hun har i mange år dessuten vært engasjert som formidler av fotofaget gjennom forelesninger, foredrag og workshops hvor hun generøst deler sin kunnskap og teknikk. Info og påmelding til workshop hos oss vil bli sendt ut til alle medlemmer så snart dato er avtalt. 

http://ragnesigmond.com/

(Ragne Sigmond. Bilde lånt fra Ragne Sigmond sin nettside.)

 

Lina Kayser kommer dessuten til Skodje for å holde foredrag i oktober. Hun er naturfotograf, og har spesialisert seg på å fotografere i kalde og avsidesliggende miljø som f.eks. på Svalbard. Bildene hennes er lett gjenkjennelige med sine kalde, avdempede farger.

http://linakayser.com/

(Lina Kayser. Bildet er lånt fra Lina Kayser sin nettside.)

 

To kreative og spennende fotografer/kunstnere. Vi gleder oss :)

Disse to arrangementene blir kun for klubbens medlemmer, men det jobbes også med et annet stort navn til et foredrag som er tenkt åpent for alle...om vi får det i boks. Så, følg med :)

 *

Etter mer generell info om jubileumsåret og konkurranser, var det tid for et lite tilbakeblikk på de ti første årene til Skodje Fotoklubb. Primus motor John presenterte dette, og det er imponerende ti år vi kan se tilbake på. Vi har fått utrettet utrolig mye disse årene, og vi har vært med på utrolig mye både av aktiviteter, foredrag, kurs og turer. Vi har til og med blitt Norgesmester to ganger. På det meste var vi dessuten hele 105 medlemmer. Artig med tilbakeblikk :)

Den spede begynnelsen... Rundt 30 interesserte møtte på dette første møtet.

Fra et klubbmøte i kultursalen på Gomerhuset, en av flere lokasjoner vi har hatt, før vi endte opp på Jentekolonien. Foto: John Colbensen.

Helt til slutt ble det tid til litt bildekritikk. Et populært innslag på møtene våre, så fortsett å sende bilder til dette formålet. Send til en av oss i styret om du vil ha ditt bilde vurdert.

Det nye styret skal konstitueres denne uka, og da blir også vårens program satt opp. Følg med i kalenderen her på klubbsida. Den vil bli oppdatert så snart ting er i boks :)