Veldig kjekt at Lepsøybrua nå har åpnet. Det gjør det så mye lettere å komme seg utover på Nordøyene. Egil dro igang en tråd på Facebook, der han spurte om folk ville utover til Ulla fyr for sosialt lag og ikke minst fotografering. Det ble god respons og vi var 10-11 klubbmedlemmer(pluss flere som hadde med følge) som møtte opp. Her vanket det medbrakte deilige lefser(stekt helt perfekt) og knallgode kanelsnurrer. Nydelig lys og godt driv i sjøen, gjorde dette til en glimrende fotodag. Blåtimen kom ,og det ble mulighet for stjernefoto etterhvert. Nordlyset glimret med sitt fravær, men jeg vil tro mange fikk en del flotte bilder på bildebrikken likevel. Her er et lite utvalg fra dagen...fra flere av fotografene. (Og så håper vi virkelig at det blir flere slike turer)

Foto: Egil Ruud Olsen

Foto: Roy Asle Andreassen

Foto: Rune Lade

Foto: Audhild Haddal

 

 

 

 

Overraskende få fant veien til Jentekolonien denne vinterkvelden, og overraskende få hadde tatt med seg kamera... Men, det ble uansett den mest inspirerende og fascinerende kvelden vi har hatt på lenge :) Det var nok flere som angret på at de ikke hadde tatt med seg kamera...mobilene ble nemlig flittig brukt da Eowyn stilte som modell og viste hvordan hun bl.a. jobber med sminke og lys ;)

Eowyn (Anne) Ruud Olsen hadde tatt den lange veien fra Halden, og viste oss først noen av bildene sine. Samtidig fortalte hun hvordan hun jobber, og hvor hun henter inspirasjonen sin fra. Et fyrverkeri av en dame, som ikke er redd for å gå sin egen vei. Bildene er utrolig fascinerende og detaljerte, og de er både sterke og vakre, selv om noen av dem nok også kan bli litt for direkte for enkelte. Eowyn henter ideene sine fra selve livet, bøker og verden. Hun vil ikke gjemme at livet ikke alltid er vakkert, og bildene gir absolutt inntrykk. Det er mye psykologi i bildene hennes, og hun har et kunstnerisk uttrykk som i alle fall undertegnede ikke har sett hos andre... Et særpreg uten like rett og slett. Jeg håper vi får se mye mer til Eowyn etterhvert :)

 
 
 
 
Tekst: Monica Elise Vestre
Foto: John Colbensen
 

 

 

Klubbkonkurransen vår gikk over 2 runder i år. Etter første runden i vår, så resultatlisten slik ut :

Nå nettopp kom resultatene for andre runde til meg. Og da så resultatlisten slik ut :

Noen av dere er sikkert rask i hoderegning og finner ut at CATHRIN FLATE REITEN ble Årets Fotograf 2021 i Skodje Fotoklubb.

Den totale sammenlagtlisten ser dermed slik :

Gratulerer så mye til Cathrin, som vinner en flott glassplakett med sitt navn inngravert, samt et gavekort på kr. 2500,- hos Stavanger Foto.

Vi gratulerer Geir Jartveit så mye med andreplassen. Han vinner en flott glassplakett, samt et gavekort på kr. 1500,-  hos Stavanger Foto

Og vi gratulerer også Knut Ivar Helland med sin tredjeplass. Han vinner en flott glassplakett, samt et gavekort på kr. 1000,- hos Stavanger Foto.

 

 

 

Da har vi fått resultatene fra Elverum Kameraklubb (og deres 5 jurymedlemmer).

Det blet Paul Grøtt som gikk helt til topps i kategorien "Norge". Han tok førsteplassen med bildet "Bølge".

I klassen "Fritt tema farge", tok Cathrin Flate Reiten førsteplassen med sitt bilde : "Time of grace".

 

Vi gratulerer begge to med disse nydelige bildene.

Hele resultatlisten finner du her : Resultater andre runde

 

 

Så kom resultatene for NM i foto. Nok en gang ,gjorde Skodje Fotoklubb en meget god figur.

Først og fremst må vi gratulere hverandre med fjerde NM-tittel som Årets klubb. Vi fikk en super høstrunde og var suverent best i sammendraget. SFK vant klubb-NM igjen.(bildene vi deltok med, ser du i en tidligere artikkel.

Peter Elias Hoddevik, ble nok en gang Årets Ungdomsfotograf. En tittel han har vunnet flere ganger tidligere. Gratulerer så mye til vårt yngste fototalent.

Leif Preuss-prisen, henger høyt, da denne tildeles beste portrett i hele NM. En pris som klubbmedlemmer har vunnet 4 ganger tidligere. Cathrin Flate Reiten holder tradisjonen i hevd og vant denne prisen med gullbildet hun hadde i småprint-klassen. Et meget vakkert portrett med tittelen "Confidence"

Knut Ivar Helland tok gullmedalje i Digital mono-klasse med et lekkert akt-utsnitt. Tittel : "Light"

Det ble et par Hederlige Omtaler også, til henholdsvis Cathrin og Liv Inger.

Ellers var der flere som fikk antatt sine bilder. Så igjen, klubben gjør det godt i NM...Gratulerer til alle :)

 

Vyrde medlemmer !
 
Det er snart klart for neste klubbmøte, og da får vi besøk langveisfra, av et medlem som reiser helt fra Halden for å møte oss.
Der bor den kunstneriske dama Eowyn (Anne) Ruud Olsen midt i skogen, i et gammelt menighetshus sammen med samboer, 54 kaniner, 5 påfugler, en haug med ender, samt nydelige Shareef - en blind Husky/Malamutt.
 
Hun er født i Sarpsborg, men oppvokst i Paris, København og Den Haag.
 
Hun har stilt ut bilder i Oslo siden 2011, både hos "Skeive Kunstnere" og på "Sexibition". Hun har også hatt bilder til utstilling i London på Erotic Art Exibition.
 
Inspirasjon og ideer: Selv sier hun: "Hmm…ideene og inspirasjonen tar jeg fra livet, og bøker og verden, og utvikler ideene via assosiasjoner.
Livet er ikke alltid pent og flott, men samfunnet ser ut til å ville gjemme den siden. Men jeg sier: ikke gjem det!"
 
Andre sier om Anne: «I would say that Eowyn are the Rubens of the photography world with a pinch of Hyronamus Bosch thrown in for good measure! Eowyn use the dark as effectively as the light and revel in raw human emotions!»
 
«Ann’s exploration of human psychology in a quickly shifting world is through the lens of her camera. Whether she’s aware or not, the Dutch old masters like Pieter Claesz and Jan Steen are clearly inspirational to how Ann composes her subjects and how she masterfully manipulates light and darkness to reveal the full spectrum of passionate suffering and delights that make up the portfolio of human emotion.»
 
Regner med de fleste har fått med seg noe av kunsten denne dama produserer, og nå skal hun vise oss mer. Hun skal også fortelle oss litt om hvordan hun gjør det, og hvordan hun lyssetter disse fortellende fotografiene sine.
 
Vi kommer også til å sette opp et lyssett eller to med en bakgrunn, slik at folk får prøve seg på litt spesielle settinger. Kjenner jeg Eowyn rett, så har hun sikkert med sminke i bagasjen til en slik økt. Kostymer har vi tilgang til på loftet.
 
Vel møtt !!
 
(Tekst: Rune Lade/Foto: Eowyn)
 

Som dere sikkert vet, bruker vi som klubb å delta i klubb-NM for fotoklubber. Det plukkes ut 20 bilder som skal representere klubben. Hver fotograf/autor, har ikke lov å delta med mer enn 4 bilder. Vi fikk tilsendt en del bilder fra dere og her er de 20 som ble plukket ut til klubb-nm høsten 2021. (Det skal være dansk jury denne gangen )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rett over 20 stykker møtte opp når undertegnede skulle ha en helkveld med photoshop som tema. Ny utgave av photoshop har nettopp kommet ut og det var naturlig å nevne litt av det som er nytt der,  bl.a. maskering. For å markere et objekt i bildet, kan man nå bare hovre musepil over objektet, så vil Photoshop automatisk lage en tilnærmet perfekt maskering. Meget tidsbesparende.

Ellers ble det gått gjennom Camera Raw (som også har kommet i ny utgave). Lagmasker ble også gjennomgått, og en del av verktøyene på verktøylinjen.

Kvelden gikk raskt unna og 2,5 timer med photoshop var sikkert nok smile

Håper at dere som var der fikk litt utbytte, og at det muligens ga litt inspirasjon til å teste ut nye redigeringsteknikker i Photoshop.

 

John

 

 
Siste dagen i september, og medlemsmøte under tilnærmet normale omstendigheter. Det føles bra... 
 
Takk for oppmøte, og takk for et godt møte.
 
Vi var så heldige at vi fikk "knabba" Heidi Mellingen til denne kvelden. Hun hospiterte og overnattet hos søskenbarnet sitt, Bjørn Nedreskodje, noe som gjorde det litt enklere for henne å møte oss.
 
 
Heidi har et aktivt fotoliv, noe vi alle fikk ta del i denne kvelden. Vi fikk være med på reise til regnskogene i Equador og ut til Galapagos via Quito på fastlandet, der hun fortalte om sine opplevelser, samt samfunnsforskjeller som det helt sikkert er vanskelig å forestille seg fullt ut for oss trauste nordmenn. Hun tok oss gjennom regnskogen i et yrende fugleliv, og ut på øyene der hun viste bilder av fuglearter av den meget eksotiske sorten. En av fuglene hun viste frem er faktisk så sjelden at de måtte rapportere den inn som "funn" til myndighetene. Videre viste hun bilder av en rekke arter med Iguaner som finnes på Galapagos. Mener å huske der er 15 forskjellige Iguanarter på øya. Pluss at der er oppdaget en ny art, Rosaiguan, som faktisk er artstruende for de som allerede finnes der.
 
Vi ble vist flotte bilder av Kolibrier av forskjellige slag, Fregattfugler, Blåfotsule, Maskesule, Darwinfinker, Galapagossjøløve, Pingviner og en helt spesiell, liten ugle som jeg dessverre ikke husker navnet på. Og selvfølgelig Iguaner. Artige skapninger som kan omtales som uvante på våre breddegrader.
 
Heidi tok oss videre med på en reise til Kambodsja og Vietnam, der de hadde startet reisen mot Vietnam fra Kambodsja i en elvebåt på elven Mekong. Hun tok oss gjennom de kulturelle forskjellene gjennom hele turen, fra båten, inn mot elvebredden og livet langs. Og helt inn til menneskene og livet de levde på sin sedvanlige måte, videre til storbyen langs elven, og helt til Ho Chi Min City. Det virket å være en veldig kontrastfull reise.
 
 
 
Derifra bar det rett hjem til Hedi's hjemmelagde fotoskjul som hun hadde ønsket seg til burdag av kjæresten sin. Enkelt, funksjonelt og effektivt i forhold til å ta flotte fuglebilder.  Hun fortalte også om prosessen og mail korrespondansen til 10 forskjellige grunneiere for å få tillatelse til å sette det opp, før hun konkluderte med oppføring på riktig sted. Artslivet var gjenkjennelig norsk, men likevel småeksotisk når en kom til rovfuglene (falker) som oppsøkte forplassen. 
 
Vi takker for at vi fikk lov til å være med på denne reisen og at du tok deg tid til oss på Skodje. Vi ønsker deg velkommen tilbake ved en annen anledning
 
Tekst: Rune Lade
Foto: Thomas Moltumyr

Eksotiske steder og hverdagen her hjemme.

 

Heidi Mellingen er en naturfotograf fra Oslo som fotograferer ulike landskap, ville dyr og fugler. Hun er nestleder i BioFoto, Norges største forening for naturfotografer, og deltar i juryen hos Villmarksliv sin konkurranse «Fotojakta».

I dette foredraget vil du få se bilder og høre historier fra Galapagos, Ecuador, Vietnam og Kambodsja, i tillegg til hennes foringsplass i Oslo.

 

 

Vel møtt!