Da har vi fått resultater for første runde av Årets Fotograf 2021.

I Fritt tema monokromt, gikk Knut Ivar Helland av med gullet. Hans bilde "Kannesteinen MW" gikk til topps i denne kategorien.

I den andre kategorien vi hadde, gikk Odd Helge Rabbvåg av med seieren. Hans bilde "The nestbuilder" gikk til topps her:

Hele resultatlisten kan du se her : Resultater første runde Årets Fotograf 2021

                         AFIAP til Monica Elise Vestre

Monica er første kvinne i klubben som mottar den internasjonale hedersutnevnelsen AFIAP. AFIAP er en forkortelse for:

«Artiste De La FéDéRation Internationale De L'Art Photographique»

For å få denne utmerkelsen må kandidaten ha utmerket seg i internasjonale fotokonkurranser med FIAP-patronage (dvs at FIAP har godkjent konkurransen).Videre er kravet at kandidaten har hatt suksess i minst 15 internasjonale konkurranse i minst 8 forskjellige land. En må ha oppnådd minst 40 aksepterte bilder med minst 15 forskjellige motiv. 10 % av bildene må ha fått minst akseptert i «print-kategorier». Altså må 10 % av bildene ha vært papirkopier.

I tillegg må kandidaten fylle ut søknadsskjema og legge ved 5 forskjellige digitale bilder, der hvert bilde må ha oppnådd minst 3 aksepterte i forskjellige konkurranser.

 Monica hadde alle kravene inne og har dermed fått innvilget søknaden fra FIAP.

Skodje Fotoklubb gratulerer så mye med utmerkelsen…fullt fortjent.

10.-12. september inviterer vi alle medlemmane i Skodje fotoklubb til Øvre Dørålseter på fotosafari.

Pris overnatting og mat kr. 1035 på 2-sengrom og kr. 985 på 4-sengrom for medlem DNT. Ikkje medlemmar betalar kr. 1305 / 1240.

Vi har holdt av 10 senger ut mai.

Ber difor om bindane påmelding seinast fredag 28. mai.

Bjørn Nedreskodje, tlf. 95187752

Styret i fotoklubben inviterer alle medlemmane i Skodje fotoklubb til fotohelg på Lepsøya laurdag 19. - 20. juni. 

Roy Asle Andreassen tilbyr oss 10 overnattingsplassar og vi kan skaffe fleire om ønskeleg. Dei første som melder seg på får dei beste plassane..

Skodje fotoklubb tar kostnadane med overnatting og middag laurdag / frukost søndag.

Aktuelt med rundtur rundt øya frå Rønstad til Hellevika laurdag og tur på Goaldet søndag.

 

Vi tar ferge frå Skjelten laurdag kl. 11.40 og er på Lepsøy kl. 12.20.

Ber om bindande påmelding innan 1. juni til Bjørn Nedreskodje, tlf. 95187752

   Rønstadhellaren

Grunna gjeldande koronarglar vel vi å utsette fototuren til Hundågjelet til tirsdag 24. august. 

De får nærare info i midten av august.

Turar Skodje fotoklubb 2021

 

  1. mai         Tur til Runde. Mulig å reise 7. mai og overnatte.

     30. mai         Tur til Hundågjølet

      19.-20. juni   Tur til Lepsøy med overnatting

  1. august      Tur til Grytavatnet, Vaksvika

      25.-26. sept.  Tur til Dørvålseter med overnatting.            

 

5.4.2021

Bjørn Nedreskodje

 

Impulsturgruppa hadde sitt første minitreff på Molnes søndag 25. april. 4 medlemmer møtte til sosial og flott spasertur fra "Rota" til Bårevikja, via lille Helvete, og tilbake til bilene. Oteren var fraværende på vår tur, noe vi tror skyldes trafikken av folk der gjennom dagen. Det virket å være kjekt å treffes og å være litt sosial i denne merkelige tiden vi befinner oss i...i trygge omgivelser med god plass og med god avstand til hverandre.
 
Det er varslet "Supermåne" den 27. denne måneden. Det var veldig fjøre sjø da vi var der, noe som gjorde at vi faktisk kunne gå på steder som undertegnede aldri har gått på før. Det var litt spesielt. Kanskje den varslede "Supermånen" og fjøra har en sammenheng? I Bårevikja tok vi en rast med snacks som vi hadde tatt med. Allsidig samtale rullet over et mangfold av temaer. Stillheten og et folketomt landskap gjorde at Ørnene gjorde sitt inntog også. Hele 6 stk. kom og gikk, og ett par avslørte sin hekkeplass for oss. På vei tilbake tuslet vi oss inn en rådyr familie som også kunne se ut som om de nøt den samme stillheten og roen som vi gjorde. En fin tur med flott fotolys.  Takk for turen !  
 
Tekst og foto: Rune Lade

Da setter vi i gang med første runde i Årets fotograf 2021. Styret har bestemt at det skal være 2 runder, en på våren og en høstrunde. Det settes opp 2 kategorier i hver runde. Innlevering skjer gjennom NSFF sine sider, akkurat som NM o.l. Bildene leveres i jpg-format og 2400 piksler på lengste side. Ikke over 3 mb.

Første runde har disse 2 kategorier: Fritt tema monokromt - max 4 bilder og bundet tema -"Våren" - max 4 bilder.

Fritt tema monokromt er vel selvforklarende.

"Våren" kan være så mangt. Hva er våren for deg? (Her kan du levere farge eller monokromt)

Frist for innlevering er 28.mai kl.23.59. (Er åpnet for innlevering)

 

 

Andre runde har disse 2 kategorier: Fritt tema farge - max 4 bilder og bundet tema - "Norge" - max 4 bilder.

Fritt tema farge, sier seg selv.

"Norge", kan være hva som helst. Siden det blir mest innenlandsreiser i år, føler vi at dette kan være et passende tema til andrerunden. Farge eller monokromt her.

Frist for runde 2 blir 12.november. (Vi åpner for innlevering etter sommeren)

 

Vi kjører gavekort hos Stavanger Foto. Vinnere av hver kategori vil motta plakett for hver runde. Sammenlagt vinner, samt 2. og 3.plass blir belønnet med disse gavekortene: 1.plass kr. 2500,-,  2.plass kr. 1500,-, 3.plass kr. 1000,-. Disse 3 vil også få plaketter.

 

Så logg deg inn på NSFF sine websider og klikk deg frem til "Min side". Der skal alle aktive konkurranser ligge fremme...inkludert første runde av Årets fotograf 2021.

 

Lykke til :)

 

 

Klubbtur til Dovre

 

Cathrin lanserte en tanke om at klubben skulle ta seg en tur til Dovre og fotografere moskus pluss pluss. Ideen ble godt mottatt og vi ble 8 stk. som ville være med denne siste helgen i februar. Vi bestilte hytter på Furuhaugli, hyttegrenda der Lina Kayser holder fortet.

 Foto: Cathrin

Et par dager før avreise, havnet den ene deltakeren på sykehus med blindtarmbetennelse, 8 indianere ble til 7, og vi dro i litt spredd rekkefølge oppover til Dovre fredagen. Da undertegnede (og Monica) kom til Furuhaugli, var alle de andre der allerede, og hadde rukket å tatt litt bilder. Pga. Covid, hadde ikke Furuhaugli lov å servere mat, og middag ble laget i de respektive hyttene. Men på kvelden fikk vi lov å bruke restaurantdelen, slik at vi kunne samles for hyggelig prat og litt planlegging for neste dag.

Vi gikk relativt tidlig til sengs, for vi skulle på moskussafari neste morgen…på truger må vite. Tidlig lørdag morgen, kjørte vi til et sted som kalles Grønnbakken. Der parkerte vi, gikk et par hundre meter til fots, før vi tok på oss trugene. Noen av oss var rimelig erfarne trugetraskere, mens enkelte aldri hadde hatt sine føtter på slike. Nydelig vær ga en fantastisk påskefølelse, men melkesyre og sure hofter skulle etter hvert ta litt luven av oss. 2 stykker så seg nødt til å snu etter ca. 2 kilometer. 5 pluss guide gikk videre. Ingen moskus i sikte ennå … og vidden var stor. Etter vel 4 kilometer, snudde ytterligere 2 stykker, og vi var nå 3 pluss guide. Guiden sa at nå kunne ikke moskusen være langt unna, og med relativt godt mot, fortsatte vi. Det skulle bli nye 2 kilometer før vi fant en fin flokk på 8-10 dyr. Guiden lot oss ikke komme nærmere enn 200 meter, som var en sikkerhetsavstand. Vi likte dette dårlig, men måtte bare respektere «reglene». Uansett et flott skue med fjell i bakgrunnen og rolige dyr. Vi ble der en halvtime før vi trasket oss ned igjen. Nærmere 12 kilometer på truger, setter sine spor, men opplevelsen, naturen, luften og været overtalte trøtte bein.

Foto: Knut Ivar   Foto:John  Foto:John

De 4 som snudde tidligere, fikk tatt noen fine uglebilder mens vi andre trasket i snøen på vidda. Kjente litt på misunnelse der, men det var lagt opp til uglefotografering på søndagen. Vi skulle alle få mulighet til å ta bilder av ugle. Lørdagen fortsatte i rolig tempo. Kjempekoselig å sitte samlet (med meters avstand), og prate løst og fast om foto og diverse opplevelser. Neste dag var det duket for uglefoto.

Foto:Marita    Foto:Cathrin

Lina Kayser og Roger Brendhagen tok oss med til et sted ikke så langt fra Furuhaugli. Der skulle vi fotografere ugle(r). Josefine (som hun-uglen heter) var selvsagt ikke der hun skulle være, og det ble en liten halvtimes leting før vi så henne. Men så begynte moroa. Lina og Roger hadde med en liten pose med døde mus. Musen ble festet i en sen og kastet ut på et åpent område, slik at Josefine skulle få se den. Roger dro i senen for å skape bevegelse, og det gikk ikke lenge før Josefine satt i toppen av et tre…nært oss. Undertegnede er overhodet ingen fuglefotograf og det viste seg fort på LCD-skjermen. Masse uskarpe bilder for min del, når Josefine slo ned på den døde musen. Heldigvis fikk flere av de andre gode bilder av den angripende uglen.

Foto:John  Foto:John  Foto: John

Foto: John              Foto : Cathrin/Knut Ivar 

En ting kunne vi konkludere med, dette hadde vært en fantastisk tur. Veldig godt å være sammen (med litt avstand). Vi håper å få til flere slike turer og vi snakket allerede om ny tur til Døråldalen til høsten…Noen som vil være med ?

Foto:Thomas Foto:Monica

I dag ble det nye styret i Skodje Fotoklubb konstituert. I anledning av at Jentekolonien er under oppussing, fikk vi bruke Nerskøyeløa som møteplass. Bedre møtelokale finnes neppe :)

Nå starter vi så smått planlegging av fotoåret 2021, så godt det lar seg gjøre i disse tider.

 

Fra venstre mot høyre med fin C19-avstand : Egil Ruud Olsen (Vara), John Colbensen(Leder),Mary Ødegård (Styremedlem/kasserer),Rune Blindheim Slyngstad (Vara),Monica Elise Vestre (Sekretær/webredaktør) og Bjørn Nedreskodje (Nestleder/Turansvarlig). Rune Lade var ikke tilstede men fortsetter altså som styremedlem. Foto er tatt av avtroppende nestleder Cathrin Flate Reiten.