Da setter vi i gang med første runde i Årets fotograf 2021. Styret har bestemt at det skal være 2 runder, en på våren og en høstrunde. Det settes opp 2 kategorier i hver runde. Innlevering skjer gjennom NSFF sine sider, akkurat som NM o.l. Bildene leveres i jpg-format og 2400 piksler på lengste side. Ikke over 3 mb.

Første runde har disse 2 kategorier: Fritt tema monokromt - max 4 bilder og bundet tema -"Våren" - max 4 bilder.

Fritt tema monokromt er vel selvforklarende.

"Våren" kan være så mangt. Hva er våren for deg? (Her kan du levere farge eller monokromt)

Frist for innlevering er 28.mai kl.23.59. (Er åpnet for innlevering)

 

 

Andre runde har disse 2 kategorier: Fritt tema farge - max 4 bilder og bundet tema - "Norge" - max 4 bilder.

Fritt tema farge, sier seg selv.

"Norge", kan være hva som helst. Siden det blir mest innenlandsreiser i år, føler vi at dette kan være et passende tema til andrerunden. Farge eller monokromt her.

Frist for runde 2 blir 12.november. (Vi åpner for innlevering etter sommeren)

 

Vi kjører gavekort hos Stavanger Foto. Vinnere av hver kategori vil motta plakett for hver runde. Sammenlagt vinner, samt 2. og 3.plass blir belønnet med disse gavekortene: 1.plass kr. 2500,-,  2.plass kr. 1500,-, 3.plass kr. 1000,-. Disse 3 vil også få plaketter.

 

Så logg deg inn på NSFF sine websider og klikk deg frem til "Min side". Der skal alle aktive konkurranser ligge fremme...inkludert første runde av Årets fotograf 2021.

 

Lykke til :)

 

 

Klubbtur til Dovre

 

Cathrin lanserte en tanke om at klubben skulle ta seg en tur til Dovre og fotografere moskus pluss pluss. Ideen ble godt mottatt og vi ble 8 stk. som ville være med denne siste helgen i februar. Vi bestilte hytter på Furuhaugli, hyttegrenda der Lina Kayser holder fortet.

 Foto: Cathrin

Et par dager før avreise, havnet den ene deltakeren på sykehus med blindtarmbetennelse, 8 indianere ble til 7, og vi dro i litt spredd rekkefølge oppover til Dovre fredagen. Da undertegnede (og Monica) kom til Furuhaugli, var alle de andre der allerede, og hadde rukket å tatt litt bilder. Pga. Covid, hadde ikke Furuhaugli lov å servere mat, og middag ble laget i de respektive hyttene. Men på kvelden fikk vi lov å bruke restaurantdelen, slik at vi kunne samles for hyggelig prat og litt planlegging for neste dag.

Vi gikk relativt tidlig til sengs, for vi skulle på moskussafari neste morgen…på truger må vite. Tidlig lørdag morgen, kjørte vi til et sted som kalles Grønnbakken. Der parkerte vi, gikk et par hundre meter til fots, før vi tok på oss trugene. Noen av oss var rimelig erfarne trugetraskere, mens enkelte aldri hadde hatt sine føtter på slike. Nydelig vær ga en fantastisk påskefølelse, men melkesyre og sure hofter skulle etter hvert ta litt luven av oss. 2 stykker så seg nødt til å snu etter ca. 2 kilometer. 5 pluss guide gikk videre. Ingen moskus i sikte ennå … og vidden var stor. Etter vel 4 kilometer, snudde ytterligere 2 stykker, og vi var nå 3 pluss guide. Guiden sa at nå kunne ikke moskusen være langt unna, og med relativt godt mot, fortsatte vi. Det skulle bli nye 2 kilometer før vi fant en fin flokk på 8-10 dyr. Guiden lot oss ikke komme nærmere enn 200 meter, som var en sikkerhetsavstand. Vi likte dette dårlig, men måtte bare respektere «reglene». Uansett et flott skue med fjell i bakgrunnen og rolige dyr. Vi ble der en halvtime før vi trasket oss ned igjen. Nærmere 12 kilometer på truger, setter sine spor, men opplevelsen, naturen, luften og været overtalte trøtte bein.

Foto: Knut Ivar   Foto:John  Foto:John

De 4 som snudde tidligere, fikk tatt noen fine uglebilder mens vi andre trasket i snøen på vidda. Kjente litt på misunnelse der, men det var lagt opp til uglefotografering på søndagen. Vi skulle alle få mulighet til å ta bilder av ugle. Lørdagen fortsatte i rolig tempo. Kjempekoselig å sitte samlet (med meters avstand), og prate løst og fast om foto og diverse opplevelser. Neste dag var det duket for uglefoto.

Foto:Marita    Foto:Cathrin

Lina Kayser og Roger Brendhagen tok oss med til et sted ikke så langt fra Furuhaugli. Der skulle vi fotografere ugle(r). Josefine (som hun-uglen heter) var selvsagt ikke der hun skulle være, og det ble en liten halvtimes leting før vi så henne. Men så begynte moroa. Lina og Roger hadde med en liten pose med døde mus. Musen ble festet i en sen og kastet ut på et åpent område, slik at Josefine skulle få se den. Roger dro i senen for å skape bevegelse, og det gikk ikke lenge før Josefine satt i toppen av et tre…nært oss. Undertegnede er overhodet ingen fuglefotograf og det viste seg fort på LCD-skjermen. Masse uskarpe bilder for min del, når Josefine slo ned på den døde musen. Heldigvis fikk flere av de andre gode bilder av den angripende uglen.

Foto:John  Foto:John  Foto: John

Foto: John              Foto : Cathrin/Knut Ivar 

En ting kunne vi konkludere med, dette hadde vært en fantastisk tur. Veldig godt å være sammen (med litt avstand). Vi håper å få til flere slike turer og vi snakket allerede om ny tur til Døråldalen til høsten…Noen som vil være med ?

Foto:Thomas Foto:Monica

I dag ble det nye styret i Skodje Fotoklubb konstituert. I anledning av at Jentekolonien er under oppussing, fikk vi bruke Nerskøyeløa som møteplass. Bedre møtelokale finnes neppe :)

Nå starter vi så smått planlegging av fotoåret 2021, så godt det lar seg gjøre i disse tider.

 

Fra venstre mot høyre med fin C19-avstand : Egil Ruud Olsen (Vara), John Colbensen(Leder),Mary Ødegård (Styremedlem/kasserer),Rune Blindheim Slyngstad (Vara),Monica Elise Vestre (Sekretær/webredaktør) og Bjørn Nedreskodje (Nestleder/Turansvarlig). Rune Lade var ikke tilstede men fortsetter altså som styremedlem. Foto er tatt av avtroppende nestleder Cathrin Flate Reiten.

For tredje gang, har Skodje Fotoklubb blitt norgesmestere i klubb-NM. 4 måneder etter innleveringsfrist til NM, har endelig resultatene kommet. Og det må sies at vi vant med ganske klar margin ned til andreplassen. Det tok lang tid før resultatene kom ,men vi må jo si oss fornøyde når vi nok en gang får pokalen for Beste klubb i NM. 2020 var vårt jubileumsår, men ble veldig spesielt mtp C19. Da er vel dette et fint plaster på såret og kunne si : Gratulerer til alle medlemmer av Skodje Fotoklubb. Vi tok NM-gullet i jubileumsåret ! 

Komplett liste over Klubb-NM

Innkalling ordinært årsmøte 2021
 
Medlemmer blir bedt om å delta på ordinært årsmøte i Skodje Fotoklubb
 
Tid: Torsdag 04. februar 2021 kl 19.00
 
Sted: Jentekolonien (evt. Teams/Zoom)
 
Konstituering av møtet
A. Valg av møteleder
B. Valg av skriver
C. To personer til tellekorps
D. To til å skrive under møteprotokoll
 
Sakliste, jf vedtektene § 6
Sak 1 Godkjenning av innkalling og saksliste
Sak 2 Årsmelding
Sak 3 Resultatregnskap
Sak 4 Fastsetting av kontingent
Sak 5 Fastsetting av godtgjørelse
Sak 6 Valg: Leder, Nestleder, Styremedlem, Varamedlemmer, Revisor, Medlem valgnemda
Sak 7 Innkomne saker

Medlemmene kan fremme forslag til konkrete saker til behandling på årsmøtet. Forslag skal sendes til Skodje Fotoklubb, Postboks 31, 6263 Skodje eller til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Slike forslag skal være skriftlige, og de må være styret i hende senest 14.01.2021, jf vedtektene § 6 andre ledd.
 
Årsmøtet vil bli kunngjort på www.skodjefotoklubb.no, og det vil etterhvert også bli opprettet arrangement i Facebookgruppa. Den blir ikke sendt i posten.

Saksdokumentene til møtet vil bli sendt ut innen en uke før årsmøtet, jf. vedtektene § 6.

Møt opp for å stemme inn din kandidat i styret.
 
Skodje 03.01.2021
 
Styret

Skodje Fotoklubb ønsker alle fotointeresserte en riktig god jul og et godt nytt fotoår 

1. plass fritt farge i Jubileumskonkurransen 2020, fotograf John Colbensen

Fotoåret 2020 ble kanskje ikke helt som vi hadde tenkt, men vi har likevel gjennomført klubbkonkurranser i fire runder dette året. 

Vi har hatt tre mindre runder med tema: vær, skygger og natur. I tillegg til de tre små konkurransene, hadde vi også Jubileumskonkurransen med fire kategorier: fritt farge, fritt monokrom, mennesker og landskap. 

 

Med bakgrunn i disse konkurransene har vi kåret årets fotograf 2020, og kampen har vært nær helt til slutten og derfor bestemte styret at runde 2 og  runde 3 av klubbkonkurransen skulle offentliggjøres samtidig. 

 

Vi gratulerer John Colbensen, vår leder, som årets fotograf 2020. Ekstra stas at det var han som vant dette i jubileumsåret :)  

 

1. plass får plakett og gavekort fra Stavanger  Foto på 2000 kr 

2. plass får plakett og gavekort fra Stavanger Foto på 1500 kr 

3. plass får plakett og gavekort fra Stavagenr Foto på 1000 kr 

Vi rakk et medlemsmøte før samfunnet på nytt måtte stenge ned. Med god avstand, munnbind og håndsprit var vi så heldige å få besøk av Lina Kayser. 

Møtet startet med utdeling av medaljer og HO fra vårens runde i NM. Nå deles det ikke ut diplomer lenger, det er kun de som får premierte bilder eller HO som får. Før vår gjest slapp til tok Ingebjørg over og vi fikk kåret vinnere av de ulike kategoriene i jubileumskonkurransen, samt en sammenlagtvinner. Gratulerer Cathrin med gavekort fra Storfjord Hotell! 

Lina Kayser er opprinnelig fra Bergen, men i starten av 2020 flyttet hun og samboeren til Dovrefjell. De har kjøpt Furuhaugli Fjellhytter og har over 90 sengeplasser, samt at de driver med guiding på ulike turer, bl.a. moskus. Mange muligheter der for de som er glad i naturfoto. I tillegg til Dovre så reiser hun mye til Svalbard og arrangerer turer der sammen med to andre. Bildene vi fikk se var fra Dovre, Island, Svalbard, Færøyene og nord-Norge bl.a. 

Lina snakket litt om sosiale medier og hvordan hun har brukt Instagram for å få kontakter og følgere. De som hun arrangerer turene i Svalbard sammen med møtte hun via IG. Hun anbefaler også workshops med dyktige fotografer innen sitt felt. På den måten får man også nye bekjente og nye muligheter. 

 

Selv om jubileumsåret vårt ikke ble helt som planlagt pga korona, så gjennomførte vi likevel klubbkonkurransene som planlagt. 

I stede for 2 runder med klubbkonkurranser med tre kategorier, endret vi til fire innleveringer i år. Tre små runder med ulike tema, samt Jubileumskonkurransen som hadde fire kategorier. 

Trondhjem Kameraklubb sto for juryeringen, og deres generelle kommentar var: 

Vi er virkelig imponert over det høye nivået.

Hvis vi skal trekke frem en negativ ting  er det med fordel kunne vært mindre harrdt etterbehandlet på noen bilder.

Spennende konkurranse å juryere.

Takk for at vi fikk lov til det.

Gratulerer til vinnerne

 

Sammenlagt vinner ble Cathrin Flate Reiten 26 poeng, med John Colbensen hakk i hæl med 25 poeng. Cathrin vant gavekort på overnatting på Storfjord Hotell, og Torill Silseth ble trukket som vinner av kolonialkassen fra Kiwi Valle. 

 

Video med alle de premierte bildene kan du se her: https://youtu.be/ssculEk9uuM 

1. plass i kategorien fritt farge - Leaving land av John Colbensen 

 

1. plass fritt monokrom - Pinned av John Colbensen 

 

1. plass tema Landskap - Dyrholay av Synnøve Tveten 

 

1. plass tema Mennesker - Confidence  av Cathrin Flate Reiten 

 

 

Peter Elias Hoddevik , er vår yngste konkurrerende fotograf. Og nå fikk han endelig beviset for at han leder NM i ungdomsklassen etter vårrunden.  NM 2020 etter første runde

Dette er ikke nytt for ham, da han har ledet etter første runde hele 2 ganger tidligere. Dette har endt med en sammenlagt andreplass og en sammenlagt tredjeplass. Vi krysser fingrene for at dette tredje forsøket på sammenlagtseier, blir en suksess. Og i tillegg, trenger klubben bildene hans for å prøve å hale i land sammenlagtseieren i Klubb-NM.