Portrett og lyssetting

 

Vi har nettopp hatt en fantastisk langhelg med fotomorro, og helga startet med klubbmøte der Cathrin og Geir tok føre seg portrettfotografering og lyssetting.

Cathrin starter kvelden med å ta oss gjennom sin prosess for ei vellykka portrett fotografering, som startet med å legge en plan om kva bilde ho ønsker. Snakke med modellen om kva klær, sminke og smykker som skal ver på. Er det andre ting å tenke på som hår, hud solskille? Alle sånne ting blir avtalt i første omgang. Ikkje ver redd for å by på deg sjøl, det er stor forskjell på å ta bilde av en voksen person og barn om korleis en er mot modellen, bygg tillit og ver sjølsikker. Lær modellen å kjenne, ikkje alle er komfortable forran kamera i starten.

En gjennomgang på utstyr som trengst, lys (bli kjent med det du har) enten det er naturliglys , reflektor eller studio blitzer. Bakgrunner, ho har tatt med en popup bakgrunn ho sjøl bruker en del, men her kan en også ver kreativ å finne gardiner, murvegger og andre ting som kan gi interessante bakgrunner. Objektiv velg et ut fra utrykk en ønsker men objektiver som 85, 105, 135mm gir best gjenngivelse av ansikts form.

Videre får vi sjå bilder som viser oss forskjellige poseringer, kva en skal sjå etter for å få uttrykket du er på jakt etter. Her går ho gjennom ansikt, øyner, hender, armer og kroppsholdning. Godt forklart med visuelt forstålige bilder. For dei som ikkje kjenner utrykket catchlighet så forklarer ho dette bra. Det er lyset som blir reflektert i øynene for å skape dybde og liv i ansiktet.

Til slutt forteller ho litt rundt etterbehandlingen av bilda i lightroom og photoshop, viser litt før og etter bilder og noen kreative løysinger på ellers ``kjedlige`` bilder.

Mykje god kunnskap her å er det noe du lurer på så er Cathrin ikkje vansklig å spøre om tips.

 

Geir fortsetter der Cathrin slapp om litt teori bak lys, og går gjennom dei forskjellige lystypane som er å få tak i og kva bruk dei er til. I kveld hadde han også tatt med en del av utstyret sitt inkludert sin datter til å stå litt modell meder han viser korleis lys virker.

Vi samlest rundt får å sjå kva forskjeller det blir i utrykk på bildet etter kva lyskilde som blir brukt. Tester først kun med front, så legger til belyst bakgrunn, så baklys. Viser oppsett på styring av dei forskjellige blitzane, justering av styrke og avstand. Bruk av kameramontert bliz sammen med blizer rettet mot taket blir også vist eksempler på og kva områder dette blir best i.

En lærerik kveld med høgt kunnskapsnivå, bra oppmøte og engasjerte medlemmer fikk stilt spørsmål. Fikk du ikkje med deg kvelden men er nyskjerrig så er det nok berre å spør Cathrin og Geir om kva en du lurer på.

 

Takk for flott undervisning, og takk for bra oppmøte.

 

/Ann Helen

 

Foredrag med Arnfinn Johnsen

 

Denne kvelden tok mange av medlemane vår turen til Jentekolonien, og etter en liten premieutdeling fra Thomas så var det klart for foredrag av sjølvaste Arnfinn Johnsen.

foto: Cathrin Flate Reiten

 

''fra gråstein til gull, ispedd litt rock`n roll''

Arnfinn gir oss ikveld et innblikk i has liv og reisen has til å finne seg sjøl som fotograf, om hvordan det har vert å kome seg gjennom hjerneslag der han mistet store deler av synet, og å leve med tinitus etter å ha fått det av å ta bilder på konserter. Det var jo heller ikkje fotograf han startet karrieren og utdanninga sin med, men at han fant lidenskapen for foto gjennom sitt voksne liv.

Musikk står hjertet hans nær, og han har vør ettertraktet og premiert for sine særegne fotografi på konserter. Du kjenner bilda igjen på svart/kvitt stilen og vidvinkel perspektiva. Du finn Arnfinn nærmest sena og så tett innpå som mulig.

Denne kvelden er fyllt med god latter, Arnfinn har også en fantastisk egenskap til å fortelle og engasjere, drar noen vitser og holder oss underholdt heile kvelden, kan tryggt sei at det var ikkje mange som rakk å sjå på klokka denne kvelden.

Arnfinn er nokk kjent av mange for sine bøker Gull og Best av olympiatoppen, bøker som har vunnet store priser for potrettfotografi og fotobok. Vi får historie bar kvart et bilde fra Marit Bjørgen og alle ande våre gullmedalje vinnere. Men historiene som vi kjente mest på vart nok historiene i boka Best, som er fra gull medalje vinnerane i paralympics, dette er personer som har fått livet snudd på hodet og kommet tilbake sterkere en noen gang.

Det var ikkje berre historia han tar fore seg, men om korleis han jobber med lokasjon, korleis få utrykka i bilda, og kva han ønsket og utfordre seg sjøl med. Som i boka Best så ønsket han on lovcation bilder i naturlig lys og blury bakgrunner. Så då var det det han jobbet med med kvar person, om så det vart utendørs eller inne bilder.

80% samtale, 20% foto... ja det er ingen tvil om at Arnfinn er flink med mennesker, han legg stor vekt på å bygge tillit og kunnskap hos sine motiver, skape relasjoner og et bånd.

Kvelden har vert fyllt med bildeframvisnning, latter, gode historier og streke historier å få alt på tekst er umulig, men er du nyskjerrig så ta en tur innom nettsida hans www.fotograf-johnsen.no han holder også workshops.

 

Takk for frammøtet i kveld og håper alle som var her hadde en like fin kveld som meg.

 

/Ann Helen

Foredrag i landskapsfotografering med John Colbensen

 

Kveldens møte starter med Cathrin presenterer fotoåret del 2, høst og vinter.

Først på agendaen er blant annet klubbtur til Namsskogan familiepark 22-24 september (ved minimum 5 påmeldte) etterfulgt av foredrag med Arnfinn Johnsen på klubbmøtet 28 september.

Andre navn å nevne er foredrag og workshop for medlemmer med Ragne Sigmond i oktober.

Klubbkonkuranse tema haust:

  1. Fritt farge, 3 bilder

  2. Fritt svart/kvit, 3 bilder

  3. Kreativt portrett, 3 bilder

Frist gjennom NSFF sine sider 1 oktober. Info er lagt ut på heimeside og facebook.

Vil også minne på at årets julebord blir 9 desember på jentekolonien.

 

Kveldens foredragsholder John Colbensen.

Foto: John Colbensen

John Colbensen -Naturen som leikegrind-

 

John tar oss med på ei reise gjennom dei forskjellige lysa i naturen gjennom året, hovudfokuset når han er ute å tek bilder er lys og komposisjon. Fra urbant og natur landskap, dei forskjellige utrykka innen foto som blant anna impresjonisme og abstrakt. Meda han viser bilder fra lokalmiljø kommer han med tips om blender som blir brukt for å få fram best dybde og skarpheit i bilda. Eksempler der fokuset ligg på linjer og innramming kjem godt fram i bilda. Tar for seg litt landskap opp gjennom tidene i historia, korleis personar som Ansel Adams startet landskapsfotografering.

En rask gjennomgang på kva du treng i sekken for landskapsfotografering: kamera, stativ, fjernutløser og diverse filter som kan ver kjekke å ha, i dag er også værapper som TPE et fint vertøy å bruke.

Men det viktigaste er å ver der når lyset er på det beste, ofte i timen etter soloppgang og timen før solnedgang, i uvær når skyene gir dramatiske lyststråler mellom regnbyger, og når tåka ligg ned i skogen og over myrer. Ta på deg støvler og regnklær å ta med kamera ut i ruskete vær, det er ikkje noe vi har som mangelvare her på sunnmøre, er vi heldig har vi alle 4 årstidene samtidig.

Foto: Arnold Hoddevik

John viser en rekke bilder der han deler historiene sine bak bilda, her er det både søkkvåte bein, tidlige morgener, springing over myrer og bakketopper, og en å annen himmel som var misstenksom lik et tidligare bilde, for det er ingen hemmeligheit at photoshop er et verktøy John liker godt.

Komposisjon, her får vi et innblikk i dei forskjellige komposisjonsreglane i landskap:

  1. 2/3 regelen

  2. Det gylne snitt

  3. Ledende linjer

  4. S-komposisjon med elver, veier ovs.

  5. Balanse i bildet

Her viser John månge gode eksempler der han har tatt i bruk dei forskjellige metodane i bilda. Korleis plasserer han horisonten på havet for å få ønsket utrykk i bilde, korrleis elva bokter seg innover landskapet eller korleis moloen leder øyet ut mot et fyrtårn. Til slutt noen få tips til nattfoto, korleis bruke måneskinn for å finne spennande motiv i landskapet, og hvordan eksponere riktig. Foredraget avsluttes med en 15 minutters bilde samensettning, nydelig og fantastisk å sjå på.

Foto: John Colbensen

 

Vi vil takke John for et vakkert og lærerikt foredrag, og vi håper å treffes ute i naturen på jakt etter spennande landskaps motiv.

Det kommer en klubbkveld der vi drar ut sammen for å finne spennende landskapsmotiv å fotografere sammen.

Foto: John Colbensen

 

/Ann Helen

Kreativt foto : Cathrin Flate Reiten.

Det er nå åpnet for innlevering av bilder til klubbkonkurransen- Årets fotograf 2023. 

Innlevering via NSFF sin side - frist for innlevering er 01/10/2023.

Vi har i høst 3 kategorier- maks 3 bilder i hver kategori.

Digital farge- fritt motiv

Digital monokrom- fritt motiv

Digital - Kreativt portrett. 

Her er det bare å utfolde seg kreativt både før- under og etter fotoraferingen. Bruk gjerne Photoshop og brushes som ligger i programmet eller har du  laget brushes selv er det også tillatt. MEN: Alle delene av et bilde skal være fotografert av innsender, som skal eie rettighetene til hele bildet. Dette betyr også at hele bilder eller deler av et bilde laget ved hjelp av IL/ML ikke er tillatt. Intensjonen bak reglene er å fremme fotografering, ikke bilder.

 

 

Vi gleder oss til å se kreativiteten blandt dere og få vise bildene  samt  dele ut premier på Klubbmøtet i November.

 

Macrofotografering med John Colbensen

Tekst: Ann Helen Grebstad

Foto: Ann Helen Grebstad

Vi møtes på Jentekolonien for en enkel teoribit, John viser litt av utstyret han bruker, lett info om linser, mellomringer og div andre metoder for å gjer kamera macroklart, bruk av naturlig lys, lommelykter, vaten og lysplassering. En masser inspirasjonsbilder og forteller om teknikkane brukt i bilda. Han avslutter med en filmframvisning før vi alle drar ut for å leike oss på bakkenivå ved et lite tjern ved Skodjebrua.

Foto: John Colbensen

Ute går vi alle rundt å leiter etter kva vi ønsker å prøve oss på, John går rundt å kommer med tips og triks, tar med sprayflaska og lys for å hjelpe oss med forskjellige utrykk i bilda.

Noen har med telelinser, macrolinser og et par av oss har også med helios med mellomringer (som viser seg å være vanskligare enn vi trudde å jobbe med) men en ting som går igjen med dei fleste av oss: vi er for dårlige på å stikke ut å leike oss med kamera! Dei fleste går ut med et mål om et spesefikt ønske, men kvelder som dette får oss til å sjå at å berre gå ut å ikkje ha et fastsatt mål, men berre ha det gøy enten aleine eller atmed andre er det mykje læring i, og noe mange av oss ikkje tar seg tid til i en hektisk kvardag.

Foto: Mary Ødegård

Foto: Marita Lausund

 Myrull, multeblomster, granskudd, treskjegg, edderkopper... alt er av interesse i kveld, og alt blir nøye studert fra alle vinkler. Folk ligg strødd rundt i myra, skogbunnen og langs stien i jakt på et lite motiv. Bregner som ikkje har komt ut kan bli til dei mest fantastiske motiv. Et lite blad med en vanndråpe? Det er det vel berre å gå forbi... nei da, her er det berre å sette seg ned å sjå på den vanndråpen med stor iver, kanskje kan vi få speilbildet av skogen i den?

Foto: Geir Jartveit

Takk til John for en fantastisk koselig kveld! Godt å sjå deg innom klubben igjen, en lærerik og sosial kveld for oss alle.

Medlemsmøte mai-2023

Tekst: Ann Helen Grebstad

Foto: Knut Erik Alnæs 

Medlemsmøtet startes av konkurranseansvarlig Liv Inger Natvik som deler ut diplomer, heder og ære. Vi gratulerer Monica Elise Vestre med 1 plass i både digital monokrom fritt motiv og digital farge fritt motiv. Og gratulerer til Cathrin Flate Reite med 1 plass i digital tema Lys i mørket. Plasseringane er fra vår runden i vår klubbkonkurranse.

Leonard Løvoll som er regionskontakt for NSFF var også på møtet i kveld for å dele ut diplomer og pin. Gratulerer til Knut Ivar Helland og Odd Helge Rabbevåg med utnevnelsen ANSFF ( Artist norsk selskap for fotografi for fremragende nasjonal fotoaktivitet, 200poeng) Og til vår kjære Cathrin Flate Reiten med utnevnelsen ENSFF (Eksellense norsk selskap for fotografi for fremragende nasjonal og internasjonal fotoaktivitet,1000 poeng) Gratulerer så mykje:)

Etter alle klemmer og applauser er det tid for kveldens foredragsholder som skal ta oss på ei reise gjennom dei fire årstidene

Knut Erik Alnæs «Nordisk natur – gjennom de fire årstider»

Knut Erik er 24 år og startet å ta bilder som 12 åring. Han er tilknyttet Canon som nordisk ambassadør, jurymedlem for NM i naturfoto, vunnet flere priser opp gjennom årene og er en stor inspirasjon for fotografer i alle aldere.

Han starter på vinteren, der han har jobbet med kongeørn over fleire år, oppturer og nedturer. Fra kollaps av skjul til oppbygging av nytt. Mellom studiene er han timesvis og dagesvis ute i naturen for å vente på at dyra godtar has tilstedeværelse, riktig lys og snøforhold. For sin unge alder er det ingenting å si på tålmodigheita has. Med samarbeid med grunneigarar og hyttefolk får han god hjelp til finne både tiur, ugler og andre dyr.

Jobbe med dyr i landskap, perspektiv og vinkler fra ørna i skog til moskusen på snaufjellet.

Våren går til Hornøya i nord og et yrande fugleliv med bla. alker, lomvier, skarv og lunder. Valg av tid han reiser opp er for å få ønsket stemning i bildene av snø og lys. Vi får sjå liver på bakken og livet i himmelen over hauda deira i det fuglen kommer inn til øya.

Dei fleste av oss forbinder nok våren med orrfugl og tiurleik, for Knut Erik er det også en del av våren. Vi for et innblikk i kor mykje han pakkar med og korleis han plasserer seg for å få lyset og det lave perspektivet han ønsker. For oss som var der blir nok barnemadrass dradd fram som en morsom kommentar fra nå av, for det er ikkje berre og berre når myra er fylt av vann og du må ligge akkurat i verste myrdumpa.

Tilbake i skogane er ugla og dens unger som kommer ut på seinvåren mot sommaren utrulig stemningsfylt og litt mystisk å sjå på. Denne lydlause fuglen fra den minste til den største, sylskarpe blikk som får med seg kvar bevegelse fotografen gjer. Å bruke god tid for å få lov til å betrakte uglelivet på nærthold krev nok meir jobb en kva som kan delest av ord.

  

Sommaren er nok det vi fotografer synst er den kjedeligste tida, men Knut Erik minte oss på dei magiske stundene du finn i skumringa på natta om sommeren, med mystiske tåker, disige myrer, midnattsola i nord og om å snu døgnet for å få med seg desse øyeblikka på nattestid. Å jobbe med lyset rett før sola står opp, være ute i det stormskyer kommer innover havet og få dramatikken i bildet, der skyer og lyset er i fokus med et innskudd av ei ørn eller ein enkel måse.

Hausten snakker for seg sjøl med sitt spektakulære fargeshow, stordyra i brunst, brølinga i skogen, kampane blant moskusoksane i fjellet og kanskje går turen for noen av dere til reinsflokker i høgfjellet i år? 

Vi takker Knut Erik for et fantastisk foredrag, dette var stor inspirasjon mange av oss trenger og gode tips og triks til våre neste fotoprosjekt.

Fikk du ikkje med deg foredraget så finn du Knut Erik på instagram, facebook og heimeside www.knuterikalnaes.com

   

  

Foto: Knut Erik Alnæs

Vi øver på panorering

Tekst: Ann Helen Grebstad

Foto: Cathrin Flate Reiten

I godt gammaldags sunnmørsvær møttes vi for en lærerik og gøyal kveld på Vigra for å øve oss litt på panorering.

Vi møttes på langstrekka uttafor flystripa, Geir Srisoi stilte med en snasen Porsche og vi leika UP for en kveld. Trur dette vart Norges mest pentkjørte langstrekke denne dagen av alle forbipasserande, der vi låg i grøftekantane med kamera.

Godt kledde og med godt mot fant vi kvar sine plasser langs vegen, frustrasjon og fliring om kvarandre blir det, en god del uklare bilder med innslag at ett og annet klart et.

Foto: Ann Helen Grebstad

Vi trasker på alle kanter for å få forskjellige bakgrunner, nært og langt fra, for å sjå kva som blir lettast å få bevegelsane riktige på. Vi jobber med 1/160 ned mot 1/20 sek så drar du arma litt skjevt da når bilen suser forbi så er det berre å prøve på nytt i neste forbikjøring. Hastigheten for å få god nok fartsfølelse i panoreringsbilder av biler er 60-80km/t. Noen bruker vidvinkel, andre tele, gøy å sjå alle dei forskjellige resultata etter en sånn kveld.

Foto: Cathrin Flate Reiten

Med litt tips fra Geir så bjynd det å sitte litt bedre, ingen blir eksperter på første forsøk, men du så gøy det er å prøve seg på ting en ikkje gjer til vanlig, og det er super øvelse til fugler i flukt også.

Folket bjynd å bli fornøyd etter kvelden og det gledes til å kome heim å få bilda inn på PC for å sjå om det vart noen blinkskudd.

Takk for en supergøy kveld til alle som var med og til Geir for å stille med bil og gode tips. Trur vi alle håper på gjentakelse!

Foto: Cathrin Flate Reiten

Skodje fotoklubb har hvert år en intern konkurranse for medlemmen, Årets fotograf. Det er to runder- vår og høst, 3 tema hver runde. Den med fles sammenlagte poeng får tittelen årets fotograf. 

Vår runden er akkurat ferdig og etter opptelling og poengfordeligen har vi fått dette resultatet: 

Monica Elise Vestre 27 poeng

Cathrin Flate Reiten 25 poeng

Arnfinn Malmedal 16 poeng

Arnold Hoddevik 13 poeng- Liv Inger Natvik 7 poeng - Geir Jartveit 4 poeng  - Odd Helge Rabbevåg 3 poeng.

Knut Ivar Helland, Peter Elias Hoddevik, Svein Ødegård, Synnøve Tveten, Robin Kerek har alle 1 poeng hver. 

I klassen digital Monokrom- fritt motiv, gikk 1 plassen og 2 plassen til :

Monica Elise Vestre.

1 pass med bildet "Too Young" 

Juryens kommentar: Et dramatisk portrett med et intenst blikk.  Åpenbar krigsangst. Godt belyst og komponert. Juryens enstemmige førsteplass.

 

 

2 plass for  bildet " Iceland"

Juryens kommentar : Godt fanget stemning. God dybde, velkomponert med fine linjer.

 

3 plass gikk til Arnfinn Malmedal  for bildet "Froskeliv

Juryens kommentar: Flott froskeportrett med et fokuspunkt som løfter motivet ut av omgivelsene. Breddeformatet er dristig og velvalgt.

 

I klassen digital farge -  fritt motiv 

1 plass Monica Elise Vestre  for bildet "Sound of silence"

Juryens kommentar: Nydelig bilde. Komplimentære farger. Veldig vellykket LE-bilde.Flott komposisjon. Klart beste bilde.

 

2 plass : Cathrin Flate Reiten for bildet "Tunes Below II "

Juryens kommentar:  Spennende og annerledes bilde. Velkomponert og nydelige farger.

 

3 Plass : Arnfinn Malmedal for bildet "Morgenlys og en luring"

Juryens kommentar: Et bilde med et fantastisk lys. God blikkontakt. Ingen forstyrrende elementer. Naturbilde fullt av sjarm.

                                                                                                                                                

I klassen digital - bundet tema- Lys i mørket

1 plass : Cathrin Flate Reiten for bildet "The church II

Juryens kommentar: eknisk perfekt bilde, tatt på helt riktig tidspunkt. En klar vinner.

 

2 Plass : Arnold Hoddevik for bildet "Light Trails" 

Juryens kommentar: Godt bilde som trolig har vært godt planlagt. Imponerende godt eksponert, det gjelder både forgrunn og hav og himmel

 

 

3 pass: Arnold Hoddevik for bildet "Bridge to freedom" 

Juryens kommentar: Fin komposisjon. Fin utnyttelse av negativ space.

 

 

Fototur til Dovre

Tekst og foto: Ann Helen Grebstad

Denne helga tok vi oss en tur til vakre Dovrefjell i jakt på vårliv. Vi møttes på Fokstumyra fredag ettermiddag for en spasertur ut til observasjonstårnet. Myrvåk og blåstrupe blir observert, men lite på nært hold. I påvente av liv blir vi pratandes med Borgar Tessem som vi møtte på i tårnet.

Det blei fort liv i leieren når dei to første jagerflya kommer susande rett over hoda på oss. Til noens store forbannelse med tanke på verneområde og hekketid og til andres store fornøyelse. Det ble en god del lavflyging over oss og masse gode bilder av belgiske F16.

Turen vidare går til Vålåsjøen for å finne storlom og det skal ikkje lange stunda til før den kommer svømmande mot oss. Vi får oss litt bilder i kveldslyset før vi avslutter for dagen.

Oppe på Furuhaugli blir kvelden tilbrakt med grilling, vin og øl. Geir drar ut både grill, stoler, bord, vinglass, bålpanne og alt annet du kan tenke deg... det som ikkje får plass inn i den vogna trenger ingen. Mykje gode historier, latter og prat vart delt denne kvelden:)

Vi stod oppat i gryotta for å finne storlomen kl 0500... var ikke mange som fikk mye søvn denne natta.

Det er en nydelig morgen, sol, varmt og lite vind så tidlig, men den tar seg opp utover. Jervenduker med ivrige fotografer ligg strødd langs Vålåsjøen meda storlomen gjer det den kan best, sjå flott ut i sollyset.

Etter noen timer drar vi oppat for en liten kvil og litt frokost før mogop står på timeplanen. Inne på Hageseter ser vi mogopen fra bildøra, tuer på tuer med mogop. Her blir macro, helios og probelinser brukt ivrig, et å annet mobilbilde av romper i været og linsa i graset blir det også.

Et kjapt besøk bortom campingvogna til naturfotoparet Eddie og Elin blir det også før turen går tilbake til storlomen og ei lita kveldsøkt der.

Kvelden blir avslutta med grilling og sosialt rundt bålpanna til langt på natt.

Søndagen tar vi rolig, får pakka sammen, vaska ut av hytter og søve ut litt fra kvelden. Vi setter snuten mot Hageseter og tusler oss opp i skogen på jakt etter blåstrupe, en plass kommer han ikkje, men vi hører den litt lenger borte og beveger oss mot lyden, der kommer den kjapt og vi får en intens blåstrupe shoot. Den poserer på alle kanter og beina våre får vinger å gå på meda vi spring rundet der som besatte papparazier på jakt etter kongen sjøl. 10000 skritt seinare sei vi oss fornøgde for helga. Vi tusler tilbake til bilane for en lang kjøretur heim.

Tusen takk for ei fantastisk helg og vi gleder oss alt til neste!

 

Tema Panorering
 
Foto: Thomas Moltumyr
En fin gjeng deltok på medlemsmøte med tema panorering og rollershots av biler ledet av Geir Srisoi.
Han startet med å forklare hva panorering og rollershots er, og forskjellen på de to. Valg av objektiv er største forskjellen her for å få de skarpeste bildene og mest mulig følelsen av fart i bildene. Han forklarte hvilke innstillinger,  fokusvalg, vinkler og metoder som er best å bruke.
 

Panorering foto: Geir Srisoi                                                                                      Rollershot foto: Geir Srisoi
Metoden han forklarte om panorering kan selvsagt brukes til flere motiver enn biler, og vi fikk se eksempler av blant annet sykler og fly.
 

Foto: Geir Srisoi
Det ble stilt flere spørsmål og praten gikk frem mot pausen.

Etter en kaffekopp og litt å bite i fikk vi høre om turen Geir hadde til Masai Mara i april. Han viste flotte bilder og filmsnutter av alle dyrene, fuglene og menneskene han møtte der. Det er ikke å legge skjul på at lysten på en tur dit ble sterkere.
 

Foto: Geir Srisoi
 
Her kan du også se en filmsnutt fra Masai Mara: (248) Africa - YouTube

Vi skal finne en kveld om ikke lenge hvor vi kan møtes for å prøve oss på panorering. Så vi gleder oss til en fartsfylt kveld med en sporty bil.