Foredrag: Lundefugl i flukt med Børge Amundsen

 

Håper alle har hatt ei fin påske, her har den vør fylt med bål, telt, fjell og foto så derfor et litt seint sammendrag av klubbkvelden.

Vi avsluttet mars med et fantastisk foredrag av Børge Amundsen og sine lunder i flukt.

Foto: Børge Amundsen

Kvelden startet med en en koselig beskjed fra Cathrin med at Skodje fotoklubb har fått tildelt 5000 kr fra Ørskog Sparebank. Så litt meir penger på konto til gode formål for klubben.

Så var det tid for Børge til å ta over, her vil eg tru at mange fikk litt tips en ikkje hadde tenkt over. Han startet med å vise en filmsnutt fra sin viewfinder som viste oss korleis han jobber med plassering av fokus, jobber med fast punkt, og det kommer godt fram at dette krev tolmodigheit og en god del prøving og feiling. Fint å få et live visuelt bilde av korleis en jobber med så små fugler som kommer raskt rett mot deg.

Han gir godt innblikk i korleis han planlegger kor han setter seg, dedikerer dagen til et formål og lar seg ikkje distrahere av enklere motiver. Lær lunden å kjenne, sjå etter tegn på at den kommer inn for landing, kvar reiret er, og kor dei kommer inn til det.

Foto: Børge Amundsen

Dårlig vær er din beste venn, bruk vind motstand til din fordel, lunden henger lenger i lufta i motvind, den får dårlige landinger som gid deg fleir sjangser til å få tatt bilde.I bildene har han lagt ved informasjon om lukkertid, blender og iso, han bruker mest autoiso og litt under eksponert bilder for å bevare det kvite i fjørdrakta.

Han går gjennom kva biler du får i dei forskjellige månedene:

Mars-april: nydelig sollys i bakgrunn, gresset er ikkje grønt å en kan få et meir gyllent bilde.

April-mai: reirbygging, her får då lunden med gress i nebbet, meir aktivitet i para.

Juni-juli: hekketid, lunden med fisk i nebbet, her er det få sjangser iløpet av en dag så sett av dagen til det formålet.

Til slutt viser han tips til kordan du beveger deg og holder kamera for å få mest utnytte av synsfelt og stabil bevegelse. Dette er litt verre å forklare skriftelig, men huk tak i han når du møter han så viser han nok gledelig.

Børge har også en del flyteskjul, han tar oss med på en liten gjennomgang og spørsmålsrunde på dette temaet også siden det ikkje er mange av oss som har testet det før, kva utstyr treng en, korleis bevege seg i vatnet og kor kan det brukast. Her er Børge så generøs at det er bare å ta kontakt om du ønsker å låne utstyr, eg vei vertfall at eg kommer til å spør om det en dag.

Vi vil takke Børge for en fantastisk kveld og tida han la i alle dei fine bilda sine for denne kvelden, og vi gleder oss til å besøke lunden for å sjøl prøve oss på lunder i flukt.

 

Tekst: Ann Helen Grebstad

Flott fototur til Namsskogan.

Fredag den 3. mars reiste seks medlemmer av Skodje fotoklubb til Namsskogan familiepark for å fotografere ville dyr i fangenskap. Det er langt å køyre og veret undervegs var heller ikkje av det beste. Full vinter med storm i kasta og snøføyke midt i mot. Vi stoppa på Harran camping og åt ein betre middag ein halvtime før siste stopp. Men vi kom oss fram utan uhell og vår trofaste guide Kristin Smestad var på plass og orienterte oss om programmet i helga. Etter ei god kald ei, var vi klar for bildeframsyning av dyrelivet i Namskogan. Kristin og dyreansvarleg i parken fortalde om opphavet til dyra, om lynne, oppfølging og adferd, sjukdom og om vidare planer for parken. Mange såg spesielt fram til å fotografere raudreven, men dessverre, begge hadde fått kreft og var døde.

Dagen etter snøva det kraftig med snøfokk, men akkurat slik som vi ønska det. Med fotoapparat som tek 20 bilder i sekunder, var det få som gjekk glipp av noko. Bra det var kaldt i lufta, elles hadde det vel gått varme i fotoapparatet. Tusenvis av bilder kom på brikka av vinterkledde dyr. Dessverre ville ikkje ulven kome fram, verken laurdagen eller søndagen. Men gaupa, jerven, rein, fjellreven og mange fleire var der. Godt fornøgde med dagen, såg vi fram til ein god middag med ølsmaking på Skorovatn pub. Vinden friska på og enkelte av dei lokale antyda det nesten ikkje var ansvarleg å ta laust i dette veret. Men med ein dyktig lokal drosjesjåfør kunne ingen stoppe oss. Det vart ein kjekke kveld med mykje latter, sang og gode historier. Heilt klart at den sosiale biten er minst like viktig som fotograferinga.

Dagen etter var vi oppe kl. 08 for å få med det beste lyset. Det var minus 14 grader og eit nydeleg vinterlys, akkurat som vi hadde bestilt. Vi kunne ikkje fått eit betre og variert fotover enn vi fekk denne helga. Etter to timar var vi fornøgde og vi gjorde oss klare for heimreisa, ryggsekken full av flotte bilder og gode minner frå turen.

 

Tekst og bilder: Marita Lausund

Geir Otlo Jartveit  - Årets fotograf i Skodje Fotoklubb -2022.     

 

 

                               

Geir har som første fotograf fra Skodje fotoklubb fått utmerkelsen Nasjonal plakett Bronse med hvit emalje for 500 oppnådde poeng i nasjonale konkurranser, Geir er den 7 ! fotgrafen i Norge som har oppnådd denne plaketten. Imponerende.

I tillegg har han i 2022 også fått hederstegnene:

MNFFF/G (Master of photography NSFF- Gull )

NSMiF/p (Norsk stormester i Fotografi -Platina ) 

Vi gratulerer.

Geir kjøpte sitt første kamera som 16 åring.  Han var på jakt og når han så en hare løpe forbi, plystret han høyt han kunne. Haren stoppet opp og så rett inn i hagla hans. Det gjorde ett så sterkt på 16 åringen at han dro hjem, la fra seg hagla og kjøpte fotoapparat slik at han kunne ta bilder av dyrene istedenfor å skyte dem.                                                                                                                                                                      Han har etter hvert blitt en svært allsidig fotograf som tar bilder både av mennesker, ville dyr, fugler, naturbilder og kreative bilder som han konkurrerer med, noe som har gitt imponerende resultater. Bildene hans har fått mange gullmedaljer både nasjonalt og internasjonalt, og han har fått bilder publisert i National Geographic og The Daily Telegraph London. Geir ble Nordisk mester i 2011 for beste kunstneriske bilde, i  2012 for beste fuglebilde og fikk gullmedalje som Nordisk mester i 2021. I 2022 ble han tildelt gull av The Nordic Photographic sosiety for bildeserien «Green House»

 De kreative bildene/kunstfotografiene kan du finne på  https://1x.com/bgphoto

Så til dere som går på jakt- legg vekk våpen og kjøp kamera istedenfor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tema: Leik med lys og lysmaling av bil

I kveld presenterte det nye styret planen for første halvdel av fotoåret 2023, og jammen har vi noen godbiter i år! Alle møter og aktiviteter legges i kalenderen på heimesiden vår. Aktivitetene blir litt kortere varsel på pga forbehold med været.

Året kickes i gang med tur til Namsskogan alt neste helg 3-5 mars.

Vi skal også på helgetur til Dovrefjell med fokus på fugleliv i mai, og ettermiddagsturer til Runde i april og mai. Dato er ikke satt ennå.

I mai får vi besøk av naturfotograf Knut Erik Alnæs som skal holde et inspirasjonsforedrag. For den som ikkje veit kven Knut Erik er så kan det nevnes at han er nordisk Canon ambassadør, premiert innen Nordic Nature Photo Contest og Wildlife Photographer of the year. Han sitter også i juryen i NM i Naturfoto. Fugler og dyr i rett miljø er hovudfokuset.

Andre ting vi kan glede oss til er John Colbensen som vil holde workshop for oss innen macrofotografering i mai/juni.

To fristelser vi kan røpe for hausten er tur til Dalen Villmarkssenter (se mer info om priser og påmelding i vedlagt presentasjon) og foredrag med fotograf Arnfinn Johansen innen portrett, natur og landskap!

Styret har i år et mål om å lage en rød tråd fra tema på klubbmøtet med en aktivitet i påfallende måned så vi får utfordre oss sammen.

Videre gikk kvelden over til Geir Srisoi som presenterte lysmaling og leik med lys. Geir jobber til daglig med bilfotografering og ga oss ei fin innføring i kva som ligg i lysmaling av bil. I dette tilfellet var det snakk om å få fram former og detaljer i en bil ved hjelp av en lyskilde, lang eksponering og fleire eksponeringer stacket i photoshop. Han forklarte kva utstyr som trengs, kamera innstillinger, lokasjonsvurdering og arbeidsflyt.

Foto: Geir Bjørndal Srisoi

Leik med lys som ble vist er bruk av stålull i visp og lysrør, og kva effekt dette gir.

Foto: Geir Bjørndal Srisoi

Her vil det bli en kveld i løpet av mars der medlemmer får teste dette i praksis der Geir tar med bil og lysutstyr så vi får utfordre oss sjøl sammen og teste nye ting, lære fra andre og ha det sosialt sammen. Det ligger an til at det blir en Porsche han tar med seg, så uansett om bildet ditt blir vellykket eller ikkje så er hvertfall motivet strøkent 😉 Denne kvelden blir vi delt i to grupper, så vi får teste både lysmaling av bil, og leik med lys (visp med ståull og lysrør)

Konkurranseansvarlig Liv Inger Natvik fikk dele ut klemmer og premier i kveld fra nasjonale og internasjonale konkurranser. Blant de var utdeling av flere gjeve priser til vårt medlem Geir Jartveit som ble Året fotograf 2022. Eget innlegg om dette kommer.

Kvelden avsluttes med innføring i bildekritikk med Synnøve Tveten, korleis gi god bildekritikk med tanke på egen utvikling, deltakelse i konkurranser, og inspirasjon.

Dette er eit tema som har vert savnet av fleire så her ønsker vi tilbakemelding fra medlemmene på facebook i en meningsmåling om når og hvordan vi skal holde bildekritikk. Får en best utnytte av dette på egne dedikerte kvelder eller sammen på klubbmøter?, gå inn og gi din stemme.

Hovudgrunnen til bildekritikk er å gi konstruktive tilbakemeldinger som kan hjelpe til med utvikling av fotografen. Like viktig er det for den som skal få et bilde vurdert å tenke på kva du ønsker ut av bildet.

Det nye styret gleder seg til å ta fatt på det nye året sammen med dere, og håper på mykje fotoglede sammen.

Takk for oppmøtet av medlemmer og forhåpentligvis nye medlemmer 😊

 Tekst: Ann Helen Grebstad

 

Resultater høstrunden årets fotograf 2022

Klasse Kreativ:

1 plass: Knut Ivar Helland med Before and after.

Juryens kommentar “Dette bildet svarer godt til temaet, og det forteller en fin historie. ” “Flott sammensatt bilde som viser faser i en kvinnes liv som en speiling som egentlig ikke er noen speiling. En god kreativ framstilling. Bakgrunnen framhever motivet.”

 

2 plass: Arnold Hoddevik med The elf on the load.

Juryens kommentar : En artig måte å svare på temaet. Litt annerledes enn mange av de andre bildene, så det skiller seg litt ut. ” “En morsom og god løsning på temaet. Greit komponert ”

 

3 plass : Geir Jartveit med Globus.

Juryens kommentar: “Et veldig godt sammensatt bilde som på en kreativ måte får tankene til å gå mot de klimaendringene vår jord er inne i. Bildet er godt komponert og fargene passer godt sammen. Sløringen i bildet framhever ansiktet og de tenksomme øynene.”

Hederlig omtale:

Arnold Hoddevik :        The pianist- which of them,  og Light-trails

Synnøve Tveten :         Split bridge

Geir Jartveit :               Dream walking, og MIN FØRSTE SANG

Cathin Flate Reiten:     Freedom, og Urban girl

Eowyn evastri Ruud-Olsen: Fraglans  

Knut Ivar Helland:        Madonna

Robin Kerek:                eagle has landed, on Alnes 

 

 

 

Klasse Natur:

1 plass: Sverre Olav Sebjørnsen:         Haukeland

 

Juryens kommentar: Et vakkert og harmonisk bilde som har ro over seg. Flott komposisjon med speiling og mange nyanser i blått Fin speiling. Rent bilde.

 

2 plass Odd Helge Rabbebåg:             The Wave2

Juryens kommentar: Bilder er godt komponert og viser kreftene i naturen. Bildet har mange fine og skarpe detaljer. Bølgen viser styrke, fuglene bryter fint.

 

3 plass Cathrin Flate Reiten:  The church.

 Juryens kommentar: Elegant bilde. Akkurat passe med lys som får fram konturer og fargespill i berget og steinene. Blir nesten sugd inn i grotten mot det fine lyset "i enden av tunellen". Fin speiling.

 

Hederlig omtale:

Knut Ivar Helland:        Hegredans og Vinterpels.

Arnold Hoddevik:         Sunset Kannesteinen

Arnfinn Malmedal:       Lek å moro

Cathrin Flate Reiten:    Morning bliss

Geri Jartveit:                BREAKFAST  og          DONT DO IT HERON

Sylvia Grabinske:         Frog

Thomas Moltumyr og Bjørn Nedreskodje

Styret er konstituert og første styremøte er ferdig.
Nytt år og nye fotomuligheter!

Nesten hele styret er byttet ut ved årsmøtet, bare undertegnede blir med videre i styret for 2023, denne gang som vara.
Jeg vil med dette takke for året som har gått og det vi har gjort sammen som en gruppe. Som en klubb.
Fototurer, klubbmøter og samlinger av forskjellig slag.
Selv om ikke 2022 ble som vi ville, så har vi jaggu gjort mye kjekt sammen!
Og mye kjekt skal det også bli i 2023. Mer om det kommer på klubbmøtet 23.februar.


Dette er det nye styret og rollene di innehar:


(Foto: Arnold Hoddevik)

Ann Helen Grebstad – Styremedlem og sosiale medier ansvarlig
Marita Lausund – Styremedlem og sekretær
Cathrin Flate Reiten – Nestleder og kasserer
Synnøve Tveten – Styremedlem
Geir Bjørndal Srisoi – Leder
Liv Inger Natvik – Vara og konkurranseansvarlig
Thomas Moltumyr – Vara og materialforvalter/registreringsansvarlig

Da sier jeg takk for meg og takk for innsatsen til styret som var sammensatt i 2022.

Vennlig hilsen
Thomas Moltumyr,
Avtroppende leder for 2022.

Vedtektene for fotoklubben ble endret under årsmøtet 26. januar 2023. Endringene var en følge av styrets forslag til vedtak i saker på saklista. Endringene innebærer at alle medlemmer må oppgi sin status. Nye må gjøre det ved innmelding, og eksisterende medlemmer må sende inn opplysninger om fødselsdato, og de som mottar uførepensjon må opplyse om det.

Her er kort forklart de vedtatte endringene, og så kan du lese vedtektene i sin helhet, ved å bruke linken nederst i artikkelen eller bruke menyen; Om > Vedtekter.

Paragraf 3

"honnør/personer som fyller 67 i løpet av året" skal nå betale kontingent på linje med ungdom og familiemedlem i samme husstand. Under begrepet honnør kommer personer som er uførepensjonister.

Paragraf 4

Det er ikke lenger bare lederen i styret som får godtgjørelse. Også andre med tillitsverv eller nøkkeloppgaver skal få. "Årsmøtet fastset godtgjersle til medlemmer som fungerer i tillitsverv eller personar utpeika av styret til nøkkeloppgåver i klubben."

Paragraf 5

Her er en mindre justering, slik at vedtekene er i tråd med slik praksisen er. Styret kan: "og inngå avtaler om løysing av særskilde oppgåver."

Paragraf 6

Valnemnda er nå styrket, og utvidet til 3 medlemmer. Reglene for valg er justert på dette punktet. Hvert medlem fungerer i tre år, og en står på valg hvert år.  "Leiaren blir valt for eitt år. Resten av styret vert valt for 2 år. Valkomiteen på 3 medlemmer blir valt for 3 år, og ein står på val kvart år."

Endringene ble enstemmig vedtatt av årsmøtet.

Her kan du lese vedtektene i sin helhet: https://skodjefotoklubb.no/informasjon/vedtekter-for-skodje-fotoklubb

 

Portrett av Naturfotoparet

Etter årsmøtet 26. janaur 2023 viste Naturfotoparet, Elin Blindheim og Eddie Bjerkevoll bilder, og fortalte om sine opplevelser og turer i norsk natur. Jeg, og sikkert de andre på møtet også, ble helt betatt av alle de utrolig vakre bildene vi fikk se og høre om.

Naturfotoparet

Elin Blindheim og Eddie Bjerkevoll presenterer jakten på gode fotomotiv og opplevelser. Fotomontasje: Arnold Hoddevik

Eddie har vært medlem i Skodje fotoklubb siden oktober 2012. Han har også tidligere presentert sine naturbilder i klubben. Også da imponerte han med bildene sine. Han møtte Elin under et fotokurs like før hun flyttet til Svalbard. Det ble noen turer til Svalbard på besøk, og de har mange fine turer og fantastiske opplevelser sammen i naturen. Elin har blant annet bodd 4 år i Longyearbyen.

Elin drev tidligere med landskapsfoto. En gang var hun med Eddie på orreleik. Hun fortalte at hun var så spent, og ble liggende å høre på fuglene hele natten. Hun fortalte at det var fantastisk å ligge og høre på aktiviteten utenfor teltet. Denne morgenen ble hun fenget av denne delen av naturfoto, og elsker å ta bilder av dyr i naturen. Hun tar bilder tett på, men synes også det er viktig å vise dyrene i miljø.

Et av bildene fra kveldens presentasjon. Foto: Elin Blindheim

Årstidene

Vi fikk se bilder fra alle årstidene, som hver har sin egen sjarm og egne muligheter.

Foto: Naturfotoparet

Om våren våkner naturen opp. Planter og blomster spirer og spretter ut, det er orreleik, og naturen yrer av liv. Det er fint å overnatte i telt, og lytte til nattlige aktiviteter utenfor teltet.

I høyfjellet, slik som på Dovre, blomstrer Mogop sent om våren mot tidlig sommer. Orreleik er en stor opplevelse. Vi fikk se bilder av blant annet orre, boltitt, hegre, blåstrupe,storlom, sandlo.

Foto:  Naturfotoparet

Om sommeren kan du ikke sove bort sommernatten. Nettene er lyse, som gjør det lettere å få gode bilder grytidlig. Lundefuglene er det gode muligheter å få bilder av på våre kanter, fra det kommer til fuglefjellet til et stykke etter jonsok. I den siste delen av perioden kommer de voksne fuglene inn fra havet med mat til sine små.

Foto:  Naturfotoparet

Høsten er en spesiell tid med alle sine sterke farger i naturen. Naturen forbereder seg til vinteren. På Dovre kan du oppleve moskusoksen pare seg, om du bruker litt tid på å følge dem. Forskjellige sopparter har sin glanstid om høsten. Elg og hjort har sin brunsttid.

Foto:  Naturfotoparet

Vinteren er for tøffingene. Jo røffere forholdene er, jo bedre er det nesten. Moskus i snøfokk fremhever tydelig hvor barske disse dyrene er. Snøfokket setter en ekstra spiss på bildene. Men det er selvsagt kaldt, så det er viktig å kle seg godt og være godt forberedt.

Svalbard

Svalbard er helt spesielt. Det spesielle lyset i nord har vi ikke her hos oss. Dyrelivet og naturen finnes også bare der. Alle som har besøkt Svalbard, får et spesielt forhold til stedene der. 

Siden det er restriksjoner på ferdsel utenom Longyearbyen, trengs forberedelser og planlegging. Longyearbyen er også en spesiell opplevelse. Sommeren er kanskje den beste tiden, men det spørs hva du vil oppleve. Du har muligheten til å få bilder av fugler, isbjørn, rein, hvalross, polarjo, smålom, osv. Vegetasjonen er også spesiell. Svalbardvalmue vokser i arktiske strøk og i høyfjellet noe lenger sør. Den er en flerårig, hvit blomst med frøformering, og vokser i tuer.

Naturfotoparet nevnte også at de planlegger en tur til Svalbard med en liten gruppe i 2024, så her er det muligheter for å koble seg på Naturfotoparet for en spesiell opplevelse. Elin er lokalkjent etter å ha bodd der i 4 år, så her er en unik mulighet, dersom de lykkes med planen. Det kommer mer informasjon senere, men du som lurer på noe, kan ta kontakt nå.

Se flere bilder frå de to dyktige fotografene på Facebook og Instagram. Se linker i denne artikkelen.

 Elin Blindheim og Eddie Bjerkevoll - Naturfotoparet. Foto: Arnold Hoddevik.

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100088904874401&sk=photos

https://www.instagram.com/naturfotoparet_/

Resultatet klubbkonkurransen i høstrunden 2022 
I tema Kreativt
1. plass Knut Ivar Helland for bildet Before and after.
2. plass Arnold Hoddevik for bildet The elf on the load.
3. plass Geir Jartveit for bildet Globus.
Hederlig Omtale har gått til : Arnold Hoddevik: The pianinst- wich of them? og Light-trails. Synnøve Tveten: split bridge, Geir Jartveit: DREAM WALKING og MIN FØRSTE SANG, Cathrin Flate Reiten: Urban girl og Freedom. Eowyn Evasti Ruud-Olsen: «Fraglans». Knut Ivar Helland: Madonna. Robin Kerek: Eagle has landed on Alnes.
 
I Tema Natur
1 plass Sverre Olav Sebjørnsen med bildet Haukeland.
2 plass Odd Helge Rabbevåt med bildet The Wave 2
3 plass Cathrin Flate Reiten med  bildet The Church.
Hederlig Omtale har gått til: Knut Ivar Helland: Hegredans og Vinterpels. Arnold Hoddevik: Sunset Kannesteinen. Arnfinn Malmedal: Lek å moro. Cathrin Flate Reiten:Morning bliss. Geir Jartveit: BREAKFAST og DONT DO IT HERON. Sylwia Grabinska: Frog.
 
 
 
 

Ein artikkel av Alfred Nilsen

Eg var innom klubbmøtet torsdag 28. april. Lenge sida sist og det var kjekt å sjå alle dei «gamle» og nye
andleta i klubben. Mange gode og fine bilete frå medlemmer som har fotografert dyr og fuglar var det. Alt
fekk eg ikkje med meg, men litt god prat med noken eg kjende, ei fekk eg til og med halde hendene mine
rundt.

Eg tek sjeldant bilete av dyr, visst dei då ikkje kjem til meg, på eit aller anna vis.

Det gjorde denne unge reven ein gong for ganske lenge sidan. Eg hadde gått ein tur til Overåsætra i
Liabygda. Liabygda har så mange herlege plassar å fotografere på. Liasjøen eller Liakaia som mange
kallar det, er ein grusveg ned til fjorden som startar om lag der du køyrer ned for å ta ferja til Stranda frå
Gravaneset. Mykje blomster, det er ei sørvendt helling med Synnylvsfjorden midt i mot Det er òg ei elv
som går bratt nedover der. Turen ut til Ansok er òg fantastisk. Eg parkerer ved den gamle fabrikken. Du
kan òg parkerer nærare på ein lunneplass på vegen ut dit. Du ser den på høgre sida med skilt som peikar
til Ansoksætra. Du kan ruslar ut til Ansok på bilvegen derifrå.

Overåneset er ein annanplass. Der går det veg ned til eit gammalt ferjeleie. På vegen ned er det mykje
herleg furuskog. Ved ein gammal garasje i ein sving kan du stoppe, derfrå går det sti ut til eit flott
utkikkspunkt over Storfjorden og mykje fureskog som sagt.

Attende til reven. Starten til Oversætra er der vegen går ned til Overåneset, men du går då opp i terrenget.
Det er litt bratt, men ikkje langt. Eg kom ned derfrå og akkurat då eg gjekk gjennom grinda og skulle
lukke etter meg, såg eg ein liten rev som nede ved hovudvegen.
Eg vart stille og liste meg rundt, heldt pusten nærast. Eg hadde med eit kompaktkamera Canon PowerShot
G12 eg zooma, det den digitale zoom greidde og sette kamerat på gjerdestolpen for å halde det i ro.

Nei, æsj, det vart ikkje bra. Ein lite kattunge langt unna og elendige fargar og komposisjon. Eg slutta å
vere forsiktig og så kunne rev vere rev.

Til mi undring verka ikkje reven redd i det heile (litt typisk unge dyr som ikkje har treft meg før). Eg
gjekk frimodig vidare og reven sprang ikkje. Eg sette meg ned på huk og revungen kom i mot meg og
ville leike, trur eg. Eg hadde god tid til å aktivisere den innebygde blitsen (det var i kveldinga) og så
kunne berre reven komme. Ein meter i frå meg fyrte eg av blitzen midt i glaninga på den. Reven hoppa
høgt rett opp i lufta, landa å kikka surt på meg, vil du ikkje leike, og forsvann.
Eg har etterbehandla bildet, men ikkje så mykje. Gjort bakgrunnen litt mørkare for å få reven meir i
fokus, ja og så sjølvsagt måtte eg fjerne raude auge etter blitzangrepet.


Ha ein god fotosesong med gode idear for korleis du skal «fange» alle dei ville dyr og fuglar vi har rundt
oss.


Mvh
Alfred Nilsen