Foto og Friluftsliv med Ann Helen

Foto Ann Helen, hundekjører og spann i solnedgang over Søvollen

Meda tiuren spiller rundt om i dei norske skoger og sommeren har komt til vår lille krok av verden tok mange av dere turen til Jentekolonien. John startet kvelden med bildevurdering, i kveld brukte han et utvalg av egne bilder. Vi oppfordrer dere til å sende inn bilder til møtene, det er en fin muligheit for medlemmane å få sjå litt av kva andre er ute å tar bilder av, ny input og lærerikt om du vurderer bildet til konkurranser. Du velger sjøl om du leverer inn anonymt eller med navn.

En over snittet nervøs Ann Helen tar så over kvelden. Ho startet med foto for litt over 4 år siden for å ta finere bilder på campingturer og av hunden, og etter det har det blitt meir foto på turer, av fugler og dyr og div eventer. 

I kveld fikk vi sjå bilder fra teltturer i blant annet Reinheimen, Lomsdals visten, Sjusjøen og lokalområdet. Deler erfaringer rundt vandring med oppakning over flere dager og utfordinger med vekt og værforhold. Kva linser blir valgt på dei forskjellige turane, frakt av utstyr (på sekk, i pulk, eller i kløve på hunden) Å ta seg tid til å sitte still å lytte til naturen, sjå etter dyr som dukker opp finne små bekker som kan bli spennande motiv. 

Foto Ann Helen, skitur på Sjusjøen

Siste delen gikk med til ei ny utfordring ho tok på seg, Femundsløpet februar 2024, som en del av mediateamet til femundløpet så vart det ei hektisk uke med arbeid både natt og dag. Temperaturer ned mot 40 minus og mange timer til fjells. utfordringer om korleis jobbe med kamera i 30 minus ute for så å måtte gå over bilda inne i 20pluss så springe ut igjen for å få med seg en ny hundekjører som kommer forbi, fukt og frost problem med kamera og linser, skjermer som jobber seint i kalde temperaturer og iskalde fingertupper. 

Går gjennom kva bekledning som trengst for å ligge i snøen i flere timer, og korleis teamet løyste temperatur problematikken for å ikkje skade kamera. 

Det å stå i målområdet i det disse kjørerene kommer i mål etter å ha trosset kulden i opp til 65 mil gir mange sterke inntrykk og det er også mange sterke historier bak dei som deltar i dette løpet.

Ansiktsutrykka til alle i rommet når det vart sakt av femundsløpet er arrangert av frivillige å at denne uka er dermed ulønnet var vert kvar en nerve.

Foto Ann Helen, Tammrein på Røros under femundsløpet

 

Håper alle hadde en trivelig kveld og vi ønsker dere velkommen tilbake.

Helsing Ann Helen og styret