Medlemmenes aften!

Tekst: Cathrin Flate Reiten

Foto: John Colbensen

 

27 fotografer av alle slag, former og fasonger møttes denne kvelden til medlemmenes aften. Fem av våre medlemmer fortalte litt om seg selv og viste flotte bilder fra deres opplevelser gjennom sine kamera.

Før første medlem tok ordet var det utdeling av diverse priser og medaljer fra blant annet NM og Vestkysten. Alltid kjekt når en ser hvor mye som deles ut til våre medlemmer i Skodje Fotoklubb!

Malvin Dyb startet kvelden med å fortelle en historie og viser et flott portrett av sin mor. Han sier hvor viktig det er for han å kunne skape de ekte øyeblikkene gjennom sitt kamera. Noen ganger går det ikke så bra, men når det først sitter så er det en fantastisk følelse.
Han har en forkjærlighet for bilder i sort/hvitt, om det så er landskap, akt eller portretter. Han viser oss portretter, akt, landskap og street hvor sistnevnte er hans absolutt favoritt sjanger.Marita Lausund er neste fotograf ut, og hun forteller at fugler og dyr er det som fenger mest når hun skal ut med sitt kamera. I hagen hjemme på Lepsøy er det et yrende liv. Her kommer alle slags fugler og fråtser i maten hun ivrig deler ut året rundt. Hun viser oss fuglebilder av både mating av unger, slåssing og kurtisering. Fjøra og fjellet er også en plass Marita er ofte, der fotograferer hun landskapet og dyrelivet i skjønn forening. Vi får også se bilder fra siste tur til Namsskogan Dyrepark hvor de fikk bilder av bla sølvreven som er nykommeren der.Robin tar over ordet etter Marita, og forteller oss om sin erfaring rundt det å være bryllupsfotograf. Vi får se mange bryllupsbilder og han deler gledelig sine tips og hva som kan være lurt å huske på om en vil ta på seg slike oppdrag. Når han ikke tar bryllupsoppdrag og har noe egentid med kamera er det dyr, fugler, natur og flere andre ting Robin liker å fotografere. Han viser oss flere bilder av både lundefugl fra Runde, ugleunger, og andre flotte motiver.Vi tok oss en god pause og praten gikk som den bruker, over tiden! Men vi fikk roet oss ned etter hvert og var klar for vårt neste medlem.

Mary Ødegård trives best når hun får fotografere landskap og natur. Hun tok oss med på fjorårets bobilferie til Senja. Flere små øyer og fiskevær, storslått natur og flere kilometer med vakre sandstrender. Hun viser bilder i massevis og forteller ivrig om alle stedene de var innom i løpet av turen. Detaljbilder av kunsten havet har lagd i sanden med sine bølger, gamle hus og naust, bratte fjell med djevelske navn og flotte formasjoner. Det var nok flere som kunne tenke seg en tur til Nord Norge etter denne presentasjonen.Vi avsluttet kvelden med bilder fra Ole Bjørn Steinsvik. "Jeg skyter fra hofta" sier han. Det er ikke mange av hans bilder som er planlagt på forhånd. Det er viktig at de skal komme fra hjertet og magefølelsen, og at bilde skal bli til der og da. Han viser oss flere konsertbilder hvor han får vist akkurat det. Han snakker om å få til den rette stemningen i sine konsertbilder, lyset, kommunikasjonen mellom artist og publikum, komposisjon og "det rette øyeblikket". Han viser oss også noen bilder fra dyreriket, portretter både av modeller og han selv og kreative kompositter.Vi takker så mye til disse herlige menneskene som ville dele sine tips og flotte bilder med oss denne kvelden. Det var veldig kjekt å se så mange forskjellige uttrykk, sjangere og ikke minst at vi kunne bli bedre kjent med fotografen bak bildene.