Som den aller første i klubben, fikk vår eminente leder, John Colbensen, nylig hederstegnet AFIAP (Artist FIAP) fra Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP). Han er i eksklusivt selskap...bare 123 personer hadde pr. 01.01.19 fått denne utmerkelsen i Norge.

FIAP er en verdensomspennende organisasjon som fremmer fotografisk kunst i alle former. I dag består FIAP av 83 slike nasjonale selskap fordelt på fem kontinenter. Til sammen representerer disse ca. 1 million fotografer. Fotoklubber i ytterligere ca. 10 land har direkte medlemskap i FIAP. Organisasjonen arbeider på tvers av religiøse, politiske og ideologiske meninger, og som medlem av NSFF er vi også automatisk medlem av FIAP.

I FIAP sin beskrivelse av utmerkelsen står følgende om kriteriene for å oppnå den:

THE AFIAP DISTINCTION

The distinction "Artist FIAP" (AFIAP) is the first artistic distinction that can be obtained. It is awarded to photographic artists whose artistic qualities, technique and production of work have been acknowledged through the participation in international salons under FIAP Patronage.

The candidate for this distinction must:

a) Have taken part with success in international salons under FIAP Patronage for at least 1 year; i.e. his first FIAP-recognised acceptance must have occurred at least 1 year ago.

b) Have taken part with success in at least 15 international salons under FIAP Patronage in at least 8 different countries; a Circuit has to be considered as a single salon.

c) Have obtained at least 40 acceptances with at least 15 different works in international salons under FIAP Patronage.

d) 10% of the required acceptances in salons under FIAP Patronage have to be gained in “Print” salons.

Det har etterhvert blitt utmerkelser til flere i klubben, og nettopp John har vært en foregangsperson og inspirator for oss alle...hele 12 utmerkelser har det blitt til nå på han. Dyktig kar :) Vi gratulerer :)

 

Foto: Monica Elise Vestre

Rundt 20 stykker møtte opp denne klubbkvelden i april.

Kveldens tema var makrofoto/nærfoto og denne delen ble holdt av John Colbensen. Han tok for seg fotoutstyret som trengs for denne type foto, samt tilleggsutstyr som er kjekt å ha for å skape lys, evt ta vekk lys.

Makrokveld

Vi hadde også celebert besøk fra NSFF, der vår regionkontakt Leonard Løvoll overrakte diverse plaketter og hederstegn til flere av våre medlemmer. Disse 3 fikk utdelt Nasjonal gullplakett 100 poeng: Sheila Alnes, Peter Elias Hoddevik og Monica Elise Vestre.

Sverre Sebjørnsen og Peter Elias Hoddevik fikk utdelt Internasjonal bronseplakett 25 poeng. I tillegg fikk Peter Elias også Internasjonal sølvplakett 50 poeng.

Noen fikk også utdelt Hederstegn fra NSFF. Sheila Alnes, Peter Elias Hoddevik, Monica Elise Vestre og Sverre Sebjørnsen fikk utmerkelsen ANSFF (Artist Norsk Selskap For Fotografi). De har da oppnådd 200 poeng i nasjonale og internasjonale konkurranser. Diplom og bronsemerke ble utdelt.

Peter Elias tok med flere utmerkelser

Geir Jartveit, Sheila Alnes og Monica Elise Vestre fikk utdelt hederstegnet ENSFF (Eksellense Norsk Selskap For Fotografi). Denne utmerkelsen får du når du har sanket 1000 poeng i nasjonale og internasjonale konkurranser. Her er også kravet at du må ha 3 premierte bilder i NM og 3 premierte bilder internasjonalt med totalt 50 forskjellige bilder. Diplom og sølvmerke ble utdelt.

Monica fikk ENSFF

I pausen spiste vi oss stapp mett på bollefocaccia, som vår eminente baker, Ingebjørg, hadde laget.

Etter pause, ble det en kort oppsummering fra John rundt dette med makro/nærfoto. En lysbildefremvisning, ble det også tid til.

Ingebjørg informerte om klubbkonkurransen og vi fikk tatt et kvarter med bildekritikk.

Til slutt ble det prat rundt Fototreff og filmtreff Nordvest 2019, der Skodje Fotoklubb og Ålesund kameraklubb står sammen om arrangementet

Søndag 7. april  samlet vi oss for en liten macro-seanse.
Vi var 5 stk. som møtte opp denne formiddagen på jentekolonien.
Det ble lekt med lys, flammer, lekebiler, blomster og fjører med mer!

Bilder fra aktiviteten vil bli vist på klubbmøtet i begynnelsen av Juni.

Årstiden vi er inne i er også ett eldorado for macrofoto på insekter og blomster!
Så her er det bare å ta seg en tur ut, finn ett motiv og begynne å fotografere! ?


Thomas Moltumyr, aktivitetsansvarlig Skodje Fotoklubb 

Foto: Thomas Moltumyr

Red - Peter Elias 1.plass ungdom - vår 2019Mandag ble siste resultat av juryeringen fra vårrunden i NM offentliggjort, og vi sier oss vel fornøyde med å ligge på andre plass i første runde av klubb-NM! 

I tillegg til dette var det også mange gode enkeltprestasjoner, blant annet ble Peter Elias Hoddevik kåret til beste ungdomsfotograf i vårrunden.
Cathrin Flate Reiten ligger på 6.plass og Malvin Jan Dyb på 7. plass til å bli årets fotograf 2019. 

 

6 pallplasseringer, 11 hederlig omtale og 59 antatte totalt for hele klubben :) Alle premierte bilder vil bli vist på førstkommende klubbmøte, men ønsker du å se før kan du ta en titt på NSFF sine sider

 

 

1. plass til Peter Elias Hoddevik i kategorien "ungdom" 

1. plass til Malvin Jan Dyb i kategorien "monokrom" 

2. plass til Geir Jartveit i kategorien "natur" 

3. plass til Synnøve Tveten i kategorien "projeksjon farge" 

3. plass til Cathrin Flate Reiten i kategorien "projeksjon monokrom" 

3. plass til Malvin Jan Dyb i kategorien "papir kolleksjon" 

 

2 Hederlig omtale til Peter Elias Hoddevik i kategorien "ungdom" 

1 Hederlig omtale til Geir Jartveit i kategorien "natur" 

1 Hederlig omtale til Sheila Alnes i kategorien "kreativ" 

2 Hederlige omtale til Cathrin Flate Reiten i kategorien "fargepapir" 

1 Hederlig omtale til Ingebjørg Sporstøl i kategorien "fargepapir" 

1 Hederlig omtale til Sheila Alnes i kategorien "monokrom" 

1 Hederlig omtale til Sverre Olav Sebjørnsen i kategorien "monokrom" 

1 Hederlig omtale til Synnøve Tveten i kategorien "projeksjon monokrom" 

1 Hederlig omtale til Alfred Nilsen i kategorien "papir kolleksjon" 

 

13 antatte totalt i kategorien "krativ" 

6 antatte totalt i kategorien "natur" 

10 antatte totalt i kategorien "fargepapir" 

7 antatte totalt i kategorien "monokrom" 

9 antatte totalt i kategorien "projeksjon farge" 

14 antatte totalt i kategorien "projeksjon monokrom" 

God påske

https://youtu.be/np7GOpaiYm8

En 30 sekunders teaservideo med medlemmer av Skodje Fotoklubb der fotoglede står i fokus ;)

Da er det åpent for innlevering til vårrunden i årest klubbkonkurranse. Innlevering skjer på NSFF sine sider, og fristen er 15. mai. Det er gratis å delta i klubbkonkurransen, eneste betingelsen er at du har betalt medlemskontigent for 2019. 

Det er tre kategorier; fritt farge, fritt monokrom og tema: lang lukkertid. Du kan levere inntil 4 bilder i hver kategori. Tema for høstrunden er "50mm", og poeng fra de to rundene er med på å bestemme hvem som blir årets fotograf i klubben. 

Nytt for året er at vi har premieringer både i vår- og høst-ruden, og i vårruden vil alle 1.plassene premieres med: 

  • plakett
  • valgfritt print inntil str 50 X 75 cm levert av Jon Sviggum 
  • gavekort på bildeprodukter fra CEWE Japan Photo til en verdi av kr 800,- 

I tillegg vil alle som deltar i konkurransen være med i en trekning av kolonialkasse fra Kiwi Flisnes og en Orion bærbar bluetooth høytaler levert av Elkjøp Ålesund. 

 

Vi håper mange blir med! 

Hei alle sammen! 

Vi er så heldige at vi har fått ny avtale med Skodje kommune om levering av 100 bilder til bildebanken 2019. Vi får en god sum penger for dette til klubbkassa.

På websiden kan dere logge inn og da kommer det opp ei mappe som heter «bildebanken». Der kan dere se hvilke bilder som er lastet opp samt laste opp egne bilder. Bildene kan være fra hele Skodje kommune.

Bildene brukes på kommunens nettside samt div skriv i forbindelse med planlegging eller informasjon.

Alle som leverer 5 bilder eller mer er med i trekningen av to print i A3+.

Tema:

  • Alders- og sykehjem
  • Samfunn
  • Miljø
  • Trafikk (veger, gang- og sykkelveger, trafikksikkerhet)
  • Mennesker, unge og gamle
  • Skoler

 

Husk å spørre de dere tar bilde av ? Det kan være bilder av folk i aktiviteter og sosiale settinger, ulike arrangement i kommunen, konserter, 17.mai, illustrasjonsbilder, ulike miljø, osv ?

Har dere spørsmål så ta kontakt med meg.

 

Hilsen Synnøve Tveten

Foto: John Colbensen
Foto: John Colbensen

 

Vi har kommet til den dagen i året da du tenker «Nå er det på tide å ordne dette med backup». Deretter tenker du at nå må jeg ta noen bilder. Dermed har du også glemt alle tanker om backup av bildene dine. I det minste inntil den dagen da harddisken med alle bildene dine slutter å fungere. Det er da du tenker: «Hvis jeg bare hadde hatt en backup av bildene mine.»

 Det ble et klubbmøte med tettpakket program og rimelig tettpakket klubblokale. Nærmere 35 medlemmer hadde tatt veien til Jentekolonien denne marskvelden. Knallbra oppmøte...

Vi har gjort det slik i år, at vi i styret leder klubbmøtene etter tur. Og denne gangen var det vårt yngste medlem, Peter Elias Hoddevik som ledet møtet. Noe han klarte med bravur.

Hovedtema for kvelden var "Lang lukkertid", og Synnøve Tveten holdt et intro-foredrag rundt temaet. Flere bildeeksempler ble vist og tips ble gitt. Spørsmål fra "salen" ble besvart og det ble en fin introduksjon til temaet ,som også er hovedtema i klubbkonkurransen vår.

Synnøve Tveten om Lange lukkertider og bruk av ND-filter.

I Medlemskvarteret vårt, var det Knut Ivar Helland som fikk vist fram sine bilder og fortalt litt rundt denne hobbyen hans, som også har gitt ham en del inntekter i form av salg av bilder. Det ble en flott rundtur med landskap,fugler og portretter i hovedsak. Meget dyktig fotograf, det må sies.

Knut Ivar Helland.

En kaffepause måtte til ,og Ingebjørg hadde laget en nydelig gulrotkake for kvelden. Yammi...

Dagfinn fyller på...

Vår eminente konkurranseansvarlig, Ingebjørg, tok for seg klubbkonkurransen etter pausen. Nytt av året er at det premieres i begge rundene, både vår og høst. Og ikke nok med det, alle som deltar ,er med i trekning av andre premier. Det vil komme et eget innlegg rundt klubbkonkurransen, som forøvrig er åpen for innsending via NSFF sine sider :

INNLEVERING KLUBBKONKURRANSEN VÅR 2019

Info om klubbkonkurransen

Så var det tid for bildekritikk. Etter en påminnelse via FB-gruppen til klubben, kom det inn over 20 bilder til bildekritikken, så nå har vi en liten stund fremover. Takk til dere som sendte inn :) Peter Elias ledet denne delen også. 4-5 bilder ble vist frem og medlemmene fikk mulighet til å komme med konstruktiv kritikk. Det kan virke som at det fortsatt er litt vanskelig å kritisere andre sine bilder,da stillheten var øredøvende til tider. Men kritikk ble gitt og tatt imot. Med håp om at det kan komme til hjelp, både til fotografen og andre.

Peter Elias studerer bildet til Malvin under bildekritikken.

Nærmere 2,5 timer hadde gått da det ble på tide å avslutte kveldens møte. Det ble gitt en kort oppsummering av Landsmøtet til NSFF. Det ble oppfordret til å melde seg på Regionstreffet som Skodje Fotoklubb og Aalesund Kameraklubb sammen skal holde i helgen 24.-26.mai. Her har du mulighet til å møte folk med felle interesse fra andre deler av landet. Påmeldingsfrist er 1.mai.

Regionstreff 2019

Lysene ble slukket og medlemmene forlot lokalene, forhåpentligvis inspirert. :)

 

John

Leder