Foredrag i landskapsfotografering med John Colbensen

 

Kveldens møte starter med Cathrin presenterer fotoåret del 2, høst og vinter.

Først på agendaen er blant annet klubbtur til Namsskogan familiepark 22-24 september (ved minimum 5 påmeldte) etterfulgt av foredrag med Arnfinn Johnsen på klubbmøtet 28 september.

Andre navn å nevne er foredrag og workshop for medlemmer med Ragne Sigmond i oktober.

Klubbkonkuranse tema haust:

  1. Fritt farge, 3 bilder

  2. Fritt svart/kvit, 3 bilder

  3. Kreativt portrett, 3 bilder

Frist gjennom NSFF sine sider 1 oktober. Info er lagt ut på heimeside og facebook.

Vil også minne på at årets julebord blir 9 desember på jentekolonien.

 

Kveldens foredragsholder John Colbensen.

Foto: John Colbensen

John Colbensen -Naturen som leikegrind-

 

John tar oss med på ei reise gjennom dei forskjellige lysa i naturen gjennom året, hovudfokuset når han er ute å tek bilder er lys og komposisjon. Fra urbant og natur landskap, dei forskjellige utrykka innen foto som blant anna impresjonisme og abstrakt. Meda han viser bilder fra lokalmiljø kommer han med tips om blender som blir brukt for å få fram best dybde og skarpheit i bilda. Eksempler der fokuset ligg på linjer og innramming kjem godt fram i bilda. Tar for seg litt landskap opp gjennom tidene i historia, korleis personar som Ansel Adams startet landskapsfotografering.

En rask gjennomgang på kva du treng i sekken for landskapsfotografering: kamera, stativ, fjernutløser og diverse filter som kan ver kjekke å ha, i dag er også værapper som TPE et fint vertøy å bruke.

Men det viktigaste er å ver der når lyset er på det beste, ofte i timen etter soloppgang og timen før solnedgang, i uvær når skyene gir dramatiske lyststråler mellom regnbyger, og når tåka ligg ned i skogen og over myrer. Ta på deg støvler og regnklær å ta med kamera ut i ruskete vær, det er ikkje noe vi har som mangelvare her på sunnmøre, er vi heldig har vi alle 4 årstidene samtidig.

Foto: Arnold Hoddevik

John viser en rekke bilder der han deler historiene sine bak bilda, her er det både søkkvåte bein, tidlige morgener, springing over myrer og bakketopper, og en å annen himmel som var misstenksom lik et tidligare bilde, for det er ingen hemmeligheit at photoshop er et verktøy John liker godt.

Komposisjon, her får vi et innblikk i dei forskjellige komposisjonsreglane i landskap:

  1. 2/3 regelen

  2. Det gylne snitt

  3. Ledende linjer

  4. S-komposisjon med elver, veier ovs.

  5. Balanse i bildet

Her viser John månge gode eksempler der han har tatt i bruk dei forskjellige metodane i bilda. Korleis plasserer han horisonten på havet for å få ønsket utrykk i bilde, korrleis elva bokter seg innover landskapet eller korleis moloen leder øyet ut mot et fyrtårn. Til slutt noen få tips til nattfoto, korleis bruke måneskinn for å finne spennande motiv i landskapet, og hvordan eksponere riktig. Foredraget avsluttes med en 15 minutters bilde samensettning, nydelig og fantastisk å sjå på.

Foto: John Colbensen

 

Vi vil takke John for et vakkert og lærerikt foredrag, og vi håper å treffes ute i naturen på jakt etter spennande landskaps motiv.

Det kommer en klubbkveld der vi drar ut sammen for å finne spennende landskapsmotiv å fotografere sammen.

Foto: John Colbensen

 

/Ann Helen