Foredrag med Arnfinn Johnsen

 

Denne kvelden tok mange av medlemane vår turen til Jentekolonien, og etter en liten premieutdeling fra Thomas så var det klart for foredrag av sjølvaste Arnfinn Johnsen.

foto: Cathrin Flate Reiten

 

''fra gråstein til gull, ispedd litt rock`n roll''

Arnfinn gir oss ikveld et innblikk i has liv og reisen has til å finne seg sjøl som fotograf, om hvordan det har vert å kome seg gjennom hjerneslag der han mistet store deler av synet, og å leve med tinitus etter å ha fått det av å ta bilder på konserter. Det var jo heller ikkje fotograf han startet karrieren og utdanninga sin med, men at han fant lidenskapen for foto gjennom sitt voksne liv.

Musikk står hjertet hans nær, og han har vør ettertraktet og premiert for sine særegne fotografi på konserter. Du kjenner bilda igjen på svart/kvitt stilen og vidvinkel perspektiva. Du finn Arnfinn nærmest sena og så tett innpå som mulig.

Denne kvelden er fyllt med god latter, Arnfinn har også en fantastisk egenskap til å fortelle og engasjere, drar noen vitser og holder oss underholdt heile kvelden, kan tryggt sei at det var ikkje mange som rakk å sjå på klokka denne kvelden.

Arnfinn er nokk kjent av mange for sine bøker Gull og Best av olympiatoppen, bøker som har vunnet store priser for potrettfotografi og fotobok. Vi får historie bar kvart et bilde fra Marit Bjørgen og alle ande våre gullmedalje vinnere. Men historiene som vi kjente mest på vart nok historiene i boka Best, som er fra gull medalje vinnerane i paralympics, dette er personer som har fått livet snudd på hodet og kommet tilbake sterkere en noen gang.

Det var ikkje berre historia han tar fore seg, men om korleis han jobber med lokasjon, korleis få utrykka i bilda, og kva han ønsket og utfordre seg sjøl med. Som i boka Best så ønsket han on lovcation bilder i naturlig lys og blury bakgrunner. Så då var det det han jobbet med med kvar person, om så det vart utendørs eller inne bilder.

80% samtale, 20% foto... ja det er ingen tvil om at Arnfinn er flink med mennesker, han legg stor vekt på å bygge tillit og kunnskap hos sine motiver, skape relasjoner og et bånd.

Kvelden har vert fyllt med bildeframvisnning, latter, gode historier og streke historier å få alt på tekst er umulig, men er du nyskjerrig så ta en tur innom nettsida hans www.fotograf-johnsen.no han holder også workshops.

 

Takk for frammøtet i kveld og håper alle som var her hadde en like fin kveld som meg.

 

/Ann Helen