Macrofotografering med John Colbensen

Tekst: Ann Helen Grebstad

Foto: Ann Helen Grebstad

Vi møtes på Jentekolonien for en enkel teoribit, John viser litt av utstyret han bruker, lett info om linser, mellomringer og div andre metoder for å gjer kamera macroklart, bruk av naturlig lys, lommelykter, vaten og lysplassering. En masser inspirasjonsbilder og forteller om teknikkane brukt i bilda. Han avslutter med en filmframvisning før vi alle drar ut for å leike oss på bakkenivå ved et lite tjern ved Skodjebrua.

Foto: John Colbensen

Ute går vi alle rundt å leiter etter kva vi ønsker å prøve oss på, John går rundt å kommer med tips og triks, tar med sprayflaska og lys for å hjelpe oss med forskjellige utrykk i bilda.

Noen har med telelinser, macrolinser og et par av oss har også med helios med mellomringer (som viser seg å være vanskligare enn vi trudde å jobbe med) men en ting som går igjen med dei fleste av oss: vi er for dårlige på å stikke ut å leike oss med kamera! Dei fleste går ut med et mål om et spesefikt ønske, men kvelder som dette får oss til å sjå at å berre gå ut å ikkje ha et fastsatt mål, men berre ha det gøy enten aleine eller atmed andre er det mykje læring i, og noe mange av oss ikkje tar seg tid til i en hektisk kvardag.

Foto: Mary Ødegård

Foto: Marita Lausund

 Myrull, multeblomster, granskudd, treskjegg, edderkopper... alt er av interesse i kveld, og alt blir nøye studert fra alle vinkler. Folk ligg strødd rundt i myra, skogbunnen og langs stien i jakt på et lite motiv. Bregner som ikkje har komt ut kan bli til dei mest fantastiske motiv. Et lite blad med en vanndråpe? Det er det vel berre å gå forbi... nei da, her er det berre å sette seg ned å sjå på den vanndråpen med stor iver, kanskje kan vi få speilbildet av skogen i den?

Foto: Geir Jartveit

Takk til John for en fantastisk koselig kveld! Godt å sjå deg innom klubben igjen, en lærerik og sosial kveld for oss alle.