Fototur til Dovre

Tekst og foto: Ann Helen Grebstad

Denne helga tok vi oss en tur til vakre Dovrefjell i jakt på vårliv. Vi møttes på Fokstumyra fredag ettermiddag for en spasertur ut til observasjonstårnet. Myrvåk og blåstrupe blir observert, men lite på nært hold. I påvente av liv blir vi pratandes med Borgar Tessem som vi møtte på i tårnet.

Det blei fort liv i leieren når dei to første jagerflya kommer susande rett over hoda på oss. Til noens store forbannelse med tanke på verneområde og hekketid og til andres store fornøyelse. Det ble en god del lavflyging over oss og masse gode bilder av belgiske F16.

Turen vidare går til Vålåsjøen for å finne storlom og det skal ikkje lange stunda til før den kommer svømmande mot oss. Vi får oss litt bilder i kveldslyset før vi avslutter for dagen.

Oppe på Furuhaugli blir kvelden tilbrakt med grilling, vin og øl. Geir drar ut både grill, stoler, bord, vinglass, bålpanne og alt annet du kan tenke deg... det som ikkje får plass inn i den vogna trenger ingen. Mykje gode historier, latter og prat vart delt denne kvelden:)

Vi stod oppat i gryotta for å finne storlomen kl 0500... var ikke mange som fikk mye søvn denne natta.

Det er en nydelig morgen, sol, varmt og lite vind så tidlig, men den tar seg opp utover. Jervenduker med ivrige fotografer ligg strødd langs Vålåsjøen meda storlomen gjer det den kan best, sjå flott ut i sollyset.

Etter noen timer drar vi oppat for en liten kvil og litt frokost før mogop står på timeplanen. Inne på Hageseter ser vi mogopen fra bildøra, tuer på tuer med mogop. Her blir macro, helios og probelinser brukt ivrig, et å annet mobilbilde av romper i været og linsa i graset blir det også.

Et kjapt besøk bortom campingvogna til naturfotoparet Eddie og Elin blir det også før turen går tilbake til storlomen og ei lita kveldsøkt der.

Kvelden blir avslutta med grilling og sosialt rundt bålpanna til langt på natt.

Søndagen tar vi rolig, får pakka sammen, vaska ut av hytter og søve ut litt fra kvelden. Vi setter snuten mot Hageseter og tusler oss opp i skogen på jakt etter blåstrupe, en plass kommer han ikkje, men vi hører den litt lenger borte og beveger oss mot lyden, der kommer den kjapt og vi får en intens blåstrupe shoot. Den poserer på alle kanter og beina våre får vinger å gå på meda vi spring rundet der som besatte papparazier på jakt etter kongen sjøl. 10000 skritt seinare sei vi oss fornøgde for helga. Vi tusler tilbake til bilane for en lang kjøretur heim.

Tusen takk for ei fantastisk helg og vi gleder oss alt til neste!