Søndag 7. april  samlet vi oss for en liten macro-seanse.
Vi var 5 stk. som møtte opp denne formiddagen på jentekolonien.
Det ble lekt med lys, flammer, lekebiler, blomster og fjører med mer!

Bilder fra aktiviteten vil bli vist på klubbmøtet i begynnelsen av Juni.

Årstiden vi er inne i er også ett eldorado for macrofoto på insekter og blomster!
Så her er det bare å ta seg en tur ut, finn ett motiv og begynne å fotografere! ?


Thomas Moltumyr, aktivitetsansvarlig Skodje Fotoklubb 

Foto: Thomas Moltumyr

Red - Peter Elias 1.plass ungdom - vår 2019Mandag ble siste resultat av juryeringen fra vårrunden i NM offentliggjort, og vi sier oss vel fornøyde med å ligge på andre plass i første runde av klubb-NM! 

I tillegg til dette var det også mange gode enkeltprestasjoner, blant annet ble Peter Elias Hoddevik kåret til beste ungdomsfotograf i vårrunden.
Cathrin Flate Reiten ligger på 6.plass og Malvin Jan Dyb på 7. plass til å bli årets fotograf 2019. 

 

6 pallplasseringer, 11 hederlig omtale og 59 antatte totalt for hele klubben :) Alle premierte bilder vil bli vist på førstkommende klubbmøte, men ønsker du å se før kan du ta en titt på NSFF sine sider

 

 

1. plass til Peter Elias Hoddevik i kategorien "ungdom" 

1. plass til Malvin Jan Dyb i kategorien "monokrom" 

2. plass til Geir Jartveit i kategorien "natur" 

3. plass til Synnøve Tveten i kategorien "projeksjon farge" 

3. plass til Cathrin Flate Reiten i kategorien "projeksjon monokrom" 

3. plass til Malvin Jan Dyb i kategorien "papir kolleksjon" 

 

2 Hederlig omtale til Peter Elias Hoddevik i kategorien "ungdom" 

1 Hederlig omtale til Geir Jartveit i kategorien "natur" 

1 Hederlig omtale til Sheila Alnes i kategorien "kreativ" 

2 Hederlige omtale til Cathrin Flate Reiten i kategorien "fargepapir" 

1 Hederlig omtale til Ingebjørg Sporstøl i kategorien "fargepapir" 

1 Hederlig omtale til Sheila Alnes i kategorien "monokrom" 

1 Hederlig omtale til Sverre Olav Sebjørnsen i kategorien "monokrom" 

1 Hederlig omtale til Synnøve Tveten i kategorien "projeksjon monokrom" 

1 Hederlig omtale til Alfred Nilsen i kategorien "papir kolleksjon" 

 

13 antatte totalt i kategorien "krativ" 

6 antatte totalt i kategorien "natur" 

10 antatte totalt i kategorien "fargepapir" 

7 antatte totalt i kategorien "monokrom" 

9 antatte totalt i kategorien "projeksjon farge" 

14 antatte totalt i kategorien "projeksjon monokrom" 

God påske

https://youtu.be/np7GOpaiYm8

En 30 sekunders teaservideo med medlemmer av Skodje Fotoklubb der fotoglede står i fokus ;)

Da er det åpent for innlevering til vårrunden i årest klubbkonkurranse. Innlevering skjer på NSFF sine sider, og fristen er 15. mai. Det er gratis å delta i klubbkonkurransen, eneste betingelsen er at du har betalt medlemskontigent for 2019. 

Det er tre kategorier; fritt farge, fritt monokrom og tema: lang lukkertid. Du kan levere inntil 4 bilder i hver kategori. Tema for høstrunden er "50mm", og poeng fra de to rundene er med på å bestemme hvem som blir årets fotograf i klubben. 

Nytt for året er at vi har premieringer både i vår- og høst-ruden, og i vårruden vil alle 1.plassene premieres med: 

  • plakett
  • valgfritt print inntil str 50 X 75 cm levert av Jon Sviggum 
  • gavekort på bildeprodukter fra CEWE Japan Photo til en verdi av kr 800,- 

I tillegg vil alle som deltar i konkurransen være med i en trekning av kolonialkasse fra Kiwi Flisnes og en Orion bærbar bluetooth høytaler levert av Elkjøp Ålesund. 

 

Vi håper mange blir med! 

Hei alle sammen! 

Vi er så heldige at vi har fått ny avtale med Skodje kommune om levering av 100 bilder til bildebanken 2019. Vi får en god sum penger for dette til klubbkassa.

På websiden kan dere logge inn og da kommer det opp ei mappe som heter «bildebanken». Der kan dere se hvilke bilder som er lastet opp samt laste opp egne bilder. Bildene kan være fra hele Skodje kommune.

Bildene brukes på kommunens nettside samt div skriv i forbindelse med planlegging eller informasjon.

Alle som leverer 5 bilder eller mer er med i trekningen av to print i A3+.

Tema:

  • Alders- og sykehjem
  • Samfunn
  • Miljø
  • Trafikk (veger, gang- og sykkelveger, trafikksikkerhet)
  • Mennesker, unge og gamle
  • Skoler

 

Husk å spørre de dere tar bilde av ? Det kan være bilder av folk i aktiviteter og sosiale settinger, ulike arrangement i kommunen, konserter, 17.mai, illustrasjonsbilder, ulike miljø, osv ?

Har dere spørsmål så ta kontakt med meg.

 

Hilsen Synnøve Tveten

Foto: John Colbensen
Foto: John Colbensen

 

Vi har kommet til den dagen i året da du tenker «Nå er det på tide å ordne dette med backup». Deretter tenker du at nå må jeg ta noen bilder. Dermed har du også glemt alle tanker om backup av bildene dine. I det minste inntil den dagen da harddisken med alle bildene dine slutter å fungere. Det er da du tenker: «Hvis jeg bare hadde hatt en backup av bildene mine.»

 Det ble et klubbmøte med tettpakket program og rimelig tettpakket klubblokale. Nærmere 35 medlemmer hadde tatt veien til Jentekolonien denne marskvelden. Knallbra oppmøte...

Vi har gjort det slik i år, at vi i styret leder klubbmøtene etter tur. Og denne gangen var det vårt yngste medlem, Peter Elias Hoddevik som ledet møtet. Noe han klarte med bravur.

Hovedtema for kvelden var "Lang lukkertid", og Synnøve Tveten holdt et intro-foredrag rundt temaet. Flere bildeeksempler ble vist og tips ble gitt. Spørsmål fra "salen" ble besvart og det ble en fin introduksjon til temaet ,som også er hovedtema i klubbkonkurransen vår.

Synnøve Tveten om Lange lukkertider og bruk av ND-filter.

I Medlemskvarteret vårt, var det Knut Ivar Helland som fikk vist fram sine bilder og fortalt litt rundt denne hobbyen hans, som også har gitt ham en del inntekter i form av salg av bilder. Det ble en flott rundtur med landskap,fugler og portretter i hovedsak. Meget dyktig fotograf, det må sies.

Knut Ivar Helland.

En kaffepause måtte til ,og Ingebjørg hadde laget en nydelig gulrotkake for kvelden. Yammi...

Dagfinn fyller på...

Vår eminente konkurranseansvarlig, Ingebjørg, tok for seg klubbkonkurransen etter pausen. Nytt av året er at det premieres i begge rundene, både vår og høst. Og ikke nok med det, alle som deltar ,er med i trekning av andre premier. Det vil komme et eget innlegg rundt klubbkonkurransen, som forøvrig er åpen for innsending via NSFF sine sider :

INNLEVERING KLUBBKONKURRANSEN VÅR 2019

Info om klubbkonkurransen

Så var det tid for bildekritikk. Etter en påminnelse via FB-gruppen til klubben, kom det inn over 20 bilder til bildekritikken, så nå har vi en liten stund fremover. Takk til dere som sendte inn :) Peter Elias ledet denne delen også. 4-5 bilder ble vist frem og medlemmene fikk mulighet til å komme med konstruktiv kritikk. Det kan virke som at det fortsatt er litt vanskelig å kritisere andre sine bilder,da stillheten var øredøvende til tider. Men kritikk ble gitt og tatt imot. Med håp om at det kan komme til hjelp, både til fotografen og andre.

Peter Elias studerer bildet til Malvin under bildekritikken.

Nærmere 2,5 timer hadde gått da det ble på tide å avslutte kveldens møte. Det ble gitt en kort oppsummering av Landsmøtet til NSFF. Det ble oppfordret til å melde seg på Regionstreffet som Skodje Fotoklubb og Aalesund Kameraklubb sammen skal holde i helgen 24.-26.mai. Her har du mulighet til å møte folk med felle interesse fra andre deler av landet. Påmeldingsfrist er 1.mai.

Regionstreff 2019

Lysene ble slukket og medlemmene forlot lokalene, forhåpentligvis inspirert. :)

 

John

Leder

Vår nestleder, Cathrin Flate Reiten og jeg,John, tok turen til Gardermoen 16.-17 mars. Der ble nemlig Landsmøtet for NSFF 2019 avholdt. Det ble hektiske et og et halvt døgn, med mye nyttig info. 

Selve møtet startet med en fin introduksjon av NSFF sin hovedsponsor : CEWE Japan Photo.  Et par ting å merke seg der : Som medlem av NSFF, har du 15 % på alle fotoprodukt fra CEWE Japan Photo. Se forøvrig link til mer info :

https://info.nsff.no/om-nsff/sponsor/

CEWE ville også minne om den kjempestore fotokonkurransen de arrangerer...og som har frist 31.mai 2019. Det er gratis å delta!! :) https://info.nsff.no/blog/2018/07/12/delta-i-cewe-sin-internasjonale-fotokonkurranse-cewe-photo-award/

Så startet selve Landsmøtet. I korte trekk...: Jan Erik Bamrud fra Drammen Fotoklubb, ble valgt til ny leder i NSFF. Birgit Fostervold, som har fungert som leder hittil, ble valgt som nestleder. Hun kommer fra Hombersund Fotoklubb.

Jan Erik Bamrud, ny leder NSFF.

Den store nyheten var at NSFF sine sider skal få en real makeover, eller mer korrekt...de skal bli helt nye. Dette vil koste NSFF ca. 230.000,-. Nytt medlemsregister skal inn og nye sider for konkurranser og registrering av konkurranseresultater. De nye sidene vil bli ferdig i løpet av inneværende år, men blir nok ikke publisert før 2020. Men det så virkelig lovende ut og ikke minst veldig forenklet i forhold til slik sidene er i dag.

Foto: Cathrin Flate Reiten

NSFF sin sekretarietsleder ,Johnny Berg, tok for seg presentasjon av de nye websidene som kommer.

NSFF ville også understreke at forsikringsavtalen de har fått til hos If forsikring, er den beste du kan få for ditt fotoutstyr. Så sjekk gjerne denne : https://info.nsff.no/bli-medlem/kameraforsikring/

Vi fikk et strålende foredrag ,med bildevisning, av Wenche Dahle. Hun jobber med dobbelteskponeringer og slowshutter i naturen. Dyktig dame og vel verdt å sjekke ut .:)

Etter 3-3,5 timers møte, var den en pause før middagen kl 19. Under middagen ble det utdelt Hederstegn til de som fortjente det. Deretter ble det mingling og god prat med fotofolk fra hele landet. 

Søndag startet klokken 9.30 med Klubbledermøte. Men alle kunne komme på dette møtet,altså ikke bare klubbledere.

Her ville filmutvalget i NSFF  presentere seg litt og prøve å trigge fotografere til å også prøve seg på filmgenren. De trenger rekruttering. Jeg ble iallefall trigget.:)

 

Frank Evensen i filmutvalget gikk også gjennom forskjellige filmtyper, inkludere animasjon.

Ellers gikk søndagen til en dypere gjennomgang av de nye siden til NSFF...Det ser lovende ut.

 

John

Leder SFK

 

Fredag kveld var vi en gjeng på 13-14 stk som oppførte oss som noen unger etter leggetid!
Voksne folk som lekte med lommelykter og lys i flere timer!

I LOVE IT!

Å være statist for en gjeng fotografer der hovedmålet er å ikke vises må jo være det kjekkeste jeg har gjort på lenge! 

Vi siste gikk hjem litt over klokken 22, og det jeg sitter igjen med etter denne kvelden er glede.
Glede over å se så mange kjekke folk samlet for felles interesse, nemlig foto!

TUSEN takk for en veldig kjekk kveld ved tunellen på Skodjebroene! 

Thomas Moltumyr, aktivitetsansvarlig Skodje Fotoklubb 

Foto: John Colbensen