https://youtu.be/np7GOpaiYm8

En 30 sekunders teaservideo med medlemmer av Skodje Fotoklubb der fotoglede står i fokus ;)

Da er det åpent for innlevering til vårrunden i årest klubbkonkurranse. Innlevering skjer på NSFF sine sider, og fristen er 15. mai. Det er gratis å delta i klubbkonkurransen, eneste betingelsen er at du har betalt medlemskontigent for 2019. 

Det er tre kategorier; fritt farge, fritt monokrom og tema: lang lukkertid. Du kan levere inntil 4 bilder i hver kategori. Tema for høstrunden er "50mm", og poeng fra de to rundene er med på å bestemme hvem som blir årets fotograf i klubben. 

Nytt for året er at vi har premieringer både i vår- og høst-ruden, og i vårruden vil alle 1.plassene premieres med: 

  • plakett
  • valgfritt print inntil str 50 X 75 cm levert av Jon Sviggum 
  • gavekort på bildeprodukter fra CEWE Japan Photo til en verdi av kr 800,- 

I tillegg vil alle som deltar i konkurransen være med i en trekning av kolonialkasse fra Kiwi Flisnes og en Orion bærbar bluetooth høytaler levert av Elkjøp Ålesund. 

 

Vi håper mange blir med! 

Hei alle sammen! 

Vi er så heldige at vi har fått ny avtale med Skodje kommune om levering av 100 bilder til bildebanken 2019. Vi får en god sum penger for dette til klubbkassa.

På websiden kan dere logge inn og da kommer det opp ei mappe som heter «bildebanken». Der kan dere se hvilke bilder som er lastet opp samt laste opp egne bilder. Bildene kan være fra hele Skodje kommune.

Bildene brukes på kommunens nettside samt div skriv i forbindelse med planlegging eller informasjon.

Alle som leverer 5 bilder eller mer er med i trekningen av to print i A3+.

Tema:

  • Alders- og sykehjem
  • Samfunn
  • Miljø
  • Trafikk (veger, gang- og sykkelveger, trafikksikkerhet)
  • Mennesker, unge og gamle
  • Skoler

 

Husk å spørre de dere tar bilde av ? Det kan være bilder av folk i aktiviteter og sosiale settinger, ulike arrangement i kommunen, konserter, 17.mai, illustrasjonsbilder, ulike miljø, osv ?

Har dere spørsmål så ta kontakt med meg.

 

Hilsen Synnøve Tveten

Foto: John Colbensen
Foto: John Colbensen

 

Vi har kommet til den dagen i året da du tenker «Nå er det på tide å ordne dette med backup». Deretter tenker du at nå må jeg ta noen bilder. Dermed har du også glemt alle tanker om backup av bildene dine. I det minste inntil den dagen da harddisken med alle bildene dine slutter å fungere. Det er da du tenker: «Hvis jeg bare hadde hatt en backup av bildene mine.»

 Det ble et klubbmøte med tettpakket program og rimelig tettpakket klubblokale. Nærmere 35 medlemmer hadde tatt veien til Jentekolonien denne marskvelden. Knallbra oppmøte...

Vi har gjort det slik i år, at vi i styret leder klubbmøtene etter tur. Og denne gangen var det vårt yngste medlem, Peter Elias Hoddevik som ledet møtet. Noe han klarte med bravur.

Hovedtema for kvelden var "Lang lukkertid", og Synnøve Tveten holdt et intro-foredrag rundt temaet. Flere bildeeksempler ble vist og tips ble gitt. Spørsmål fra "salen" ble besvart og det ble en fin introduksjon til temaet ,som også er hovedtema i klubbkonkurransen vår.

Synnøve Tveten om Lange lukkertider og bruk av ND-filter.

I Medlemskvarteret vårt, var det Knut Ivar Helland som fikk vist fram sine bilder og fortalt litt rundt denne hobbyen hans, som også har gitt ham en del inntekter i form av salg av bilder. Det ble en flott rundtur med landskap,fugler og portretter i hovedsak. Meget dyktig fotograf, det må sies.

Knut Ivar Helland.

En kaffepause måtte til ,og Ingebjørg hadde laget en nydelig gulrotkake for kvelden. Yammi...

Dagfinn fyller på...

Vår eminente konkurranseansvarlig, Ingebjørg, tok for seg klubbkonkurransen etter pausen. Nytt av året er at det premieres i begge rundene, både vår og høst. Og ikke nok med det, alle som deltar ,er med i trekning av andre premier. Det vil komme et eget innlegg rundt klubbkonkurransen, som forøvrig er åpen for innsending via NSFF sine sider :

INNLEVERING KLUBBKONKURRANSEN VÅR 2019

Info om klubbkonkurransen

Så var det tid for bildekritikk. Etter en påminnelse via FB-gruppen til klubben, kom det inn over 20 bilder til bildekritikken, så nå har vi en liten stund fremover. Takk til dere som sendte inn :) Peter Elias ledet denne delen også. 4-5 bilder ble vist frem og medlemmene fikk mulighet til å komme med konstruktiv kritikk. Det kan virke som at det fortsatt er litt vanskelig å kritisere andre sine bilder,da stillheten var øredøvende til tider. Men kritikk ble gitt og tatt imot. Med håp om at det kan komme til hjelp, både til fotografen og andre.

Peter Elias studerer bildet til Malvin under bildekritikken.

Nærmere 2,5 timer hadde gått da det ble på tide å avslutte kveldens møte. Det ble gitt en kort oppsummering av Landsmøtet til NSFF. Det ble oppfordret til å melde seg på Regionstreffet som Skodje Fotoklubb og Aalesund Kameraklubb sammen skal holde i helgen 24.-26.mai. Her har du mulighet til å møte folk med felle interesse fra andre deler av landet. Påmeldingsfrist er 1.mai.

Regionstreff 2019

Lysene ble slukket og medlemmene forlot lokalene, forhåpentligvis inspirert. :)

 

John

Leder

Vår nestleder, Cathrin Flate Reiten og jeg,John, tok turen til Gardermoen 16.-17 mars. Der ble nemlig Landsmøtet for NSFF 2019 avholdt. Det ble hektiske et og et halvt døgn, med mye nyttig info. 

Selve møtet startet med en fin introduksjon av NSFF sin hovedsponsor : CEWE Japan Photo.  Et par ting å merke seg der : Som medlem av NSFF, har du 15 % på alle fotoprodukt fra CEWE Japan Photo. Se forøvrig link til mer info :

https://info.nsff.no/om-nsff/sponsor/

CEWE ville også minne om den kjempestore fotokonkurransen de arrangerer...og som har frist 31.mai 2019. Det er gratis å delta!! :) https://info.nsff.no/blog/2018/07/12/delta-i-cewe-sin-internasjonale-fotokonkurranse-cewe-photo-award/

Så startet selve Landsmøtet. I korte trekk...: Jan Erik Bamrud fra Drammen Fotoklubb, ble valgt til ny leder i NSFF. Birgit Fostervold, som har fungert som leder hittil, ble valgt som nestleder. Hun kommer fra Hombersund Fotoklubb.

Jan Erik Bamrud, ny leder NSFF.

Den store nyheten var at NSFF sine sider skal få en real makeover, eller mer korrekt...de skal bli helt nye. Dette vil koste NSFF ca. 230.000,-. Nytt medlemsregister skal inn og nye sider for konkurranser og registrering av konkurranseresultater. De nye sidene vil bli ferdig i løpet av inneværende år, men blir nok ikke publisert før 2020. Men det så virkelig lovende ut og ikke minst veldig forenklet i forhold til slik sidene er i dag.

Foto: Cathrin Flate Reiten

NSFF sin sekretarietsleder ,Johnny Berg, tok for seg presentasjon av de nye websidene som kommer.

NSFF ville også understreke at forsikringsavtalen de har fått til hos If forsikring, er den beste du kan få for ditt fotoutstyr. Så sjekk gjerne denne : https://info.nsff.no/bli-medlem/kameraforsikring/

Vi fikk et strålende foredrag ,med bildevisning, av Wenche Dahle. Hun jobber med dobbelteskponeringer og slowshutter i naturen. Dyktig dame og vel verdt å sjekke ut .:)

Etter 3-3,5 timers møte, var den en pause før middagen kl 19. Under middagen ble det utdelt Hederstegn til de som fortjente det. Deretter ble det mingling og god prat med fotofolk fra hele landet. 

Søndag startet klokken 9.30 med Klubbledermøte. Men alle kunne komme på dette møtet,altså ikke bare klubbledere.

Her ville filmutvalget i NSFF  presentere seg litt og prøve å trigge fotografere til å også prøve seg på filmgenren. De trenger rekruttering. Jeg ble iallefall trigget.:)

 

Frank Evensen i filmutvalget gikk også gjennom forskjellige filmtyper, inkludere animasjon.

Ellers gikk søndagen til en dypere gjennomgang av de nye siden til NSFF...Det ser lovende ut.

 

John

Leder SFK

 

Fredag kveld var vi en gjeng på 13-14 stk som oppførte oss som noen unger etter leggetid!
Voksne folk som lekte med lommelykter og lys i flere timer!

I LOVE IT!

Å være statist for en gjeng fotografer der hovedmålet er å ikke vises må jo være det kjekkeste jeg har gjort på lenge! 

Vi siste gikk hjem litt over klokken 22, og det jeg sitter igjen med etter denne kvelden er glede.
Glede over å se så mange kjekke folk samlet for felles interesse, nemlig foto!

TUSEN takk for en veldig kjekk kveld ved tunellen på Skodjebroene! 

Thomas Moltumyr, aktivitetsansvarlig Skodje Fotoklubb 

Foto: John Colbensen

 

Rundt 30 medlemmer møtte til det første ordinære klubbmøtet etter valget, noe som lover godt for fortsettelsen. Vi fikk mye positiv respons etter møtet, bl.a. om fornyet inspirasjon :)

Cathrin startet kvelden med å informere om hva som skal skje i år, og også litt om hvordan vi vil gjøre det rent praktisk fremover. For at belastningen på leder skal bli mindre enn tidligere år, så vil styremedlemmene heretter lede hver sine møter. Vi vil dessuten ha medlemskvarteret og bildekritikk på hvert møte, samt bildevisning fra turer og aktiviteter, slik at forhåpentligvis flere blir inspirerte til å delta. Vi håper nemlig på mer engasjement og større aktivitet i år enn i fjor ;)

Cathrin fortsatte så med å vise en bildekavalkade fra aktiviteter klubben har hatt opp gjennom årene. Det ble et hjertelig og morsomt gjensyn :) Veldig kjekt å bli minnet om alt vi har gjort disse ni årene klubben har eksistert. 

Medlemskvarteret stod Egil Ruud Olsen for. Tema for fotoåret 2019 er Fotoglede, og Egil fortalte om hva som gir han fotoglede, samtidig som han viste både flotte, kreative og morsomme bilder han har tatt.

John tok deretter over med bildekritikk. Tre bilder ble kritisert...et lærerikt kvarter både for fotografene og oss andre.

Kvelden ble avsluttet med en fin innføring i lyslek av Thomas, noe som også var tema for aktivitetskvelden dagen etter. Han informerte dessuten om Nasjonalt Fototreff som skal være i Ålesund i slutten av mai. Der er vi arrangør sammen med Ålesund Kameraklubb, og vår egen John Colbensen er en av foredragsholderne. Det blir en helg med variert fotoprogram og mye sosialt. Vi håper mange vil delta på dette :)

Neste møte er 28. mars, og tema for den kvelden er lang lukkertid. Medlemskvarteret er med Knut Ivar Helland. Håper vi sees da :)

 Foto: John Colbensen

God lørdag ?

NM nærmer seg med stormskritt, og litt info kommer derfor her ? 

Frist er 15. mars, men papirbildene må sendes i god tid i forkant - derfor samler jeg inn på neste klubbmøte; torsdag 27. februar. Pakken blir sendt fredag 8.mars, så om du ikke skal på møtet eller er ute i siste liten må bildene leveres til meg i etterkant, men gi meg da en beskjed slik at jeg ikke pakker ferdig før alle er levert ?

Du kan levere inntil 12 bilder innenfor disse kategoriene, maks tre i hver kategori; 
Projeksjon farge 
Projeksjon monokrom
Fargepapir 
Monokrompapir 
Kolleksjon papir, farge eller mono - 1 kolleksjon av 3-5 bilder 
Natur 
Kreativ

Husk å merke bildene i øvre venstre hjørne, samt legge ved to kopier av etiketter - det er ikke behov for etiketter i farge.

For mer info; https://m.box.com/…/https%3A%2F%2Fapp.box.com%2Fs%2F3xhr1r6…

Ønsker alle en finfin fotohelg ?

 

Ingebjørg Sporstøl

Konkurranseansvarlig Skodje Fotoklubb

Styret for 2019Torsdag 31.januar 2019, ble det holdt Årsmøte i Skodje Fotoklubb. Nytt styre ble valgt og jeg tør påstå at det vil bli et aktivt fotoår for klubben. Mange ideer og tanker rundt 2019 og innholdet.

Jeg, John Colbensen, ble valgt som leder. Med meg på laget har jeg nå Cathrin Flate Reiten som nestleder.Synnøve Tveten er nytt styremedlem. Paul Grøtt og Peter Elias Hoddevik fortsetter som styremedlemmer. Monica Elise Vestre fortsetter som varamedlem og Egil Ruud Olsen er nytt varamedlem.

Ingebjørg Sporstøl vil fortsett sitt gode arbeid som konkurranseansvarlig i klubben, mens Thomas Moltumyr trer av som klubbleder og vil bli en ren aktivitetsleder.

Jeg vil med dette takke Ole Bjørn Steinsvik som går av som vara og går helt ut av styre og stell.

En stor, spesiell takk til Arnold Hoddevik som tar en meget velfortjent pause fra styret, etter 8,5 år som nestleder og "altmuligmann" i styret/klubben. Arnold har vært uvurderlig.Tusen takk for super innsats, Arnold.

Vi i styret gleder oss til å ta fatt på 2019. Dette skal bli et år fylt med "FOTOGLEDE".

John Colbensen

Leder for Skodje Fotoklubb