Fotoklubben har etablert konto på Instagram.

På Instagram vil vi dele bilder og historier om klubbens aktiviteter og medlemmer.

Det kan være fototurer/møter, nyheter om konkurranseresultater, andre aktuelle tema, osv.

Om du har en Instagram-konto, følg oss gjerne, og tag bildene dine med en @skodjefotoklubb eller en hasjtag #skodjefotoklubb.

Kontoen ble opprettet etter styremøte 16.10.2018.

Her kan du se bilder som er tagget med #skodjefotoklubb.

Tekst: Arnold Hoddevik

Faksimile fra nettside

CEWE Photo Award 2019 arrangerer stor konkurranse i samarbeid med SOS barnebyer.

Her har du en flott mulighet til å få vurdert bildene dine, støtte SOS barnebyer og vinne premier. Konkurransen pågår, og der er mange klasser å delta i. Det blir også kåret månedsvinnere, så send inn.

Konkurransens nettside

Gullmedalje i klassen kreativ. Ahhh come on now. Foto: John Colbensen

Sølvmedalje i klassen natur. Good morning. Foto: Geir Jartveit

Høstrunden av Foto-NM er ferdig juryert, og Skodje fotoklubb endte på en 6. plass sammenlagt. I fjor tok vi 1.plassen, og ble kåret til Årest klubb, men i år er det enkeltprestasjonene som skal feires.

John Colbensen fikk den gjeve prisen «Årets fotograf 2018» med sammenlagt best resultat i de to rundene av NM. Rett bak kom Geir Jartveit på 2.plass, han fikk også Jens Baashus Jessen plakett for det mest kreative bilde med «The tooth of time». I klassen «Årets Ungdomsfotograf» kom klubbens yngste medlem, Peter Elias Hoddevik på 2. plass.

Det ble ellers også sanket flere priser til klubben:

Monokrom papir

 

 • 1. plass - John Colbensen «I see you»
 • 3.plass - John Colbensen «Tough guys»
 • 3. plass - Sheila Alnes «Translucent»
 • Hederlig omtale - Sverre Olav Sebjørnsen «Relaxing»

 

Fargepapir

 • 3. plass - Liv Inger Natvik «Curled up inside»
 • 3.plass -Ole Bjørn Steinsvik «Ona fyr»
 • Hederlig omtale - Malvin Jan Dyb «Running in dimension»

 

Projeksjon monokrom

 • 3. plass - Geir Jartveit «The tooth of time»

 

Natur

 • 2. plass - Geir Jartveit «Good Morning»
 • Hederlig omtale - Geir Jartveit «Running»
 • Hederlig omtale - John Colbensen «Buzzing in the rain» og «Towards Nirvana»

 

Kreativ

 • 1. plass - John Colbensen «Ahhh come on now»
 • 3.plass - Geir Jartveit «Mind»
 • Hederlig omtale - Peter Elias Hoddevik «Unzipping the future»

 

Stilleben

 • Hederlig omtale - Monica Elise Vestre «Fading beauty»
 • Hederlig omtale - Cecilie Røyset «Holy bibel»

 

Ungdomsklassen

 • Hederlig omtale - Peter Elias Hoddevik «Surfboard» og «Unknown»

 

Du finner flere resultater fra både 1. og 2. runde og sammenlagt på NSSF.NO

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig Skodje fotoklubb

Invitasjon til den 3. Vestkysten Fotocamp

Det er snart tid for å levere bilder til Vestkysten Fotocamp.

Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb har igjen gleden av å invitere alle fotografer bosatt i Norge til den 3. Vestkysten Fotokamp. En innlevering, tre juryer. Konkurransen skjer i samarbeide med Cewe/Japan Photo. Du kan levere bilder i to kategorier, fritt motiv farge og fritt motiv mono. I tillegg kåres beste naturbilde av Skodje Fotoklubb, beste gatefoto av Bekkalokket og beste portrett av Haugaland. Premiene er Cewe gavekort fra Japan Photo. Innleveringen skjer via nettsiden: www.photocompentries.net/?org=Bekka.

Fristen er 18. november.

Last ned og skriv ut den vedlagte invitasjonen, så får du alle reglene for konkurransen.

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig i Skodje fotoklubb.

Skodje fotoklubb har fått Vipps.

Programmet er gratis å installere og bruke. Det er også svært enkelt å bruke. Når du har logget deg på, og skal betale til Skodje fotoklubb, får du opplistet Vippskontoer i nærheten, eller du kan søke etter Skodje fotoklubb. Så velger du vare fra varelista, og sender. Vips, så er det betalt.

Med Vipps kan du betale for leie av fotoutstyr og varer i kiosken vår. Varelista blir fortløpende oppdatert etter behov og hvor hensiktsmessig det er å bruke for vedkommende salg. 

Du kan installere Vipps på nettbrett og mobiltelefon. Du finner programmet i Play butikk på Androidenheter og i App Store på iPhone og iPad. 

Resultatene fra vårrunden i klubbkonkurransen er klar!

Klubben har hvert år en klubbkonkurranse med to runder, en vår og en høst.

Resultatene blir lagt sammen, og årets fotograf i klubben blir kåret ut i fra resultatene i disse to rundene. Hver runde av klubbkonkurransen inneholder tre kategorier: fritt motiv i farger og monochrome, samt en tema-konkurranse som endrer seg for hver runde. Vårrunden hadde stilleben som tema, og til høsten er portrett tema.

Totalt ble det levert inn nærmere 170 bilder fra i underkant av 20 av klubbens medlemmer, 56 av bildene ble premiert. Vi følger det nasjonale poengsystemet der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass 7. poeng, 3. plass 5. poeng, Hederlig omtale (HO) 3 poeng og antatt 1 poeng. I fjor var det Cathrin Flate Reiten som fikk tittelen «Årets fotograf 2017», og hun ligger godt an i topp med 21 poeng sammen med Geir Jartveit med 22 poeng og Peter Elias Hoddevik med 19 poeng.

Alle bildene vil bli lagt ut i galleriet så snart som mulig.

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig

«Strong yet fragile» av Cathrin Flate Reiten, 1. plass i klassen fritt farge.

"Fading Beauty" av Monica Elise Vestre, 1. plass i klassen stilleben.

«Rabbit» av Geir Jartveit, 2. plass i klassen fritt monokrom. Geir leder sammenlagt etter 1. runde. Malvin Jan Dyb vant forøvrig klassen fritt monokrom.

En fin liten gjeng samlet seg i går ved Jentekolonien med grillmat, noggo attåt og godt humør.

Thomas fyrte opp grillen og samtalen gikk lystig rundt bordet, været var også på vår side.

Vi trakk etterhvert innomhus og fikk en liten "snik peak" på hvilke bilder som skal stilles ut på Ona. Her er det bare å ta turen ut i løpet av sommeren,for denne utstillingen blir flott. Thomas informerte også litt om programmet for høsten. Se egen mail ang dette.

Noen dro tidlig hjem, andre drøyde det utover kvelden. Takk for koselig prat, og god sommer til alle medlemmene i Skodje fotoklubb. Vi ses til høsten :)

Foto: Thomas Moltumyr

Foto: Liv Inger Natvik

Foto: Frank Herman Wik


Foto: Liv Inger Natvik


Foto: Ole Bjørn Steinsvik


Foto: Thomas Moltumyr

 

Lørdag 26.05 var vi en fin gjeng på 9 som tok turen til Ona, en liten øy med 17 fastboende som livnærer seg på fiske, keramikk og turisme.

Det er det siste som er grunnen til at vi besøker denne lille øya på romsdalskysten. Ona Havstuer sendte oss en forespørsel i fjor høst om vi kunne tenke oss å ha en salgsutstilling i lokalene deres denne sommeren. Det takket vi ja til, og dro av sted for å se på dette flotte øyriket og lokalene vi skal stille ut bilder i.

Nå skal jeg ikke ta dere inn på detaljer rundt reisen ut dit, men selv i sommersesongen så tar det en stund for å si det slik... Vi tok en halvveis felles lunsj på Øya Pub og Pensjonat på Harøya, og deretter gikk turen videre til Ona hvor vi møtte resten av reisefølget. Spente var vi på om tåken skulle legge en stopper for oss, eller om den hadde lettet såpass at vi fikk tatt noen bilder, for dagen før vi dro ut dit hadde tett tåke stoppa flere ferger i området. Heldigvis så lettet den, og som dere kan se så fikk vi tatt noen bilder.

Etter litt om og men og dårlig mobildekning, så fikk vi omsider sjekket inn på rommene våre, tatt kamerasekken på ryggen og ut for å bli kjent med øya. Det er ett yrende fugleliv på øya, noe vi fant fort ut da det er krykkjer i alle bauger og kanter på denne lille øya. Vi lette høyt og lavt etter fotomotiv, og mange ble foreviget og festet til minnekortene. Etter å ha fotografert i noen timer i små grupper var det på tide å vende nesen til Havstuene til felles middag disket opp av Ingebjørg Sporstøl. Vi var skjønt enige om at dette smakte himmelsk, og tok oss en skål på det! Takk Ingebjørg for fantastisk god middag!

Middagen over, ut å ta mer bilder! Etter det vi så da vi satt og spiste middag så skulle det nok bli en fin solnedgang denne kvelden, og vi var så heldige å få inngang til fyret også! Så, noen av oss tok turen dit for å ta noen bilder innenfra fyret og oppleve utsikten. Undertegnede tok turen helt til topps på fyret og video derifra kan sees på Facebook. Litt vind kan jeg skrive under på at det var...

Etter å ha fått tatt noen bilder, så samlet vi oss igjen rundt midnatt for litt kos og hygge, men Cathrin Flate Reiten hadde andre tanker. Hun hadde nemlig tatt seg bryet med å lage til selskapsleken «ikke lov å le». Først ut var jeg og Synnøve Tveten Broum. Det ble raskt konstatert at jeg ikke er egnet til slike festivitas og tapte med god margin! Men moro var det læll!!

Klokken ble mer og mer, og flere av oss gikk å la seg. Andre derimot var klar for mer foto, og satt oppe og ventet på soloppgangen som skulle være ca klokken 4. Etter en liten «sneekpeek» på bilder som ble tatt, så angrer jeg på at jeg ikke klarte å tvinge opp øynene noen timer til. Men, som småbarnsfar så tar jeg all søvn jeg kan få, og senga var god ;)

Morgenen kom og etter frokost så var vi så heldige å få låne nøkkel til fyret så vi fikk tatt noen bilder til derifra i bedre lys enn dagen før. Mens noen av gjengen var oppe i fyret, satt andre ute og nytte en kopp kaffe. Etter frokost og litt fotografering så var tiden inne for å vende nesen hjemover etter to fine dager på Ona.

Neste gang vi skal ut dit med klubben, er når vi skal henge opp bildene til salgsutstillingen. Bli gjerne med for å se!

Tekst: Thomas Moltumyr

«Strong yet fragile» av Cathrin Flate Reiten, 1. plass i klassen fritt farge.

"Fading Beauty" av Monica Elise Vestre, 1. plass i klassen stilleben.

«Rabbit» av Geir Jartveit, 2. plass i klassen fritt monokrom. Geir leder sammenlagt etter 1. runde. Malvin Jan Dyb vant forøvrig klassen fritt monokrom.

Resultatene fra vårrunden i klubbkonkurransen er klar!

Klubben har hvert år en klubbkonkurranse med to runder, en vår og en høst.

Resultatene blir lagt sammen, og årets fotograf i klubben blir kåret ut i fra resultatene i disse to rundene. Hver runde av klubbkonkurransen inneholder tre kategorier: fritt motiv i farger og monochrome, samt en tema-konkurranse som endrer seg for hver runde. Vårrunden hadde stilleben som tema, og til høsten er portrett tema.

Totalt ble det levert inn nærmere 170 bilder fra i underkant av 20 av klubbens medlemmer, 56 av bildene ble premiert. Vi følger det nasjonale poengsystemet der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass 7. poeng, 3. plass 5. poeng, Hederlig omtale (HO) 3 poeng og antatt 1 poeng. I fjor var det Cathrin Flate Reiten som fikk tittelen «Årets fotograf 2017», og hun ligger godt an i topp med 21 poeng sammen med Geir Jartveit med 22 poeng og Peter Elias Hoddevik med 19 poeng.

Alle bildene vil bli lagt ut i galleriet så snart som mulig.

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig

Siste ordinære møte før sommerferien med ca. 12-15 fremmøtte.

Vi avsluttet sesongen med fotokafè, og samtalen gikk om løst og fast. Den kommende fotoutstillingen på Ona Havstuer ble også diskutert med antall bilder, innramming/ikke innramming og str. på bildene. Det var mange meninger og stort engasjement. Medlemmene gleder seg til å lage til utstillingen, og ikke minst til å se den.