Medlemsmøte på Jentekolonien 26 oktober ble i regi av aktivitetsgruppa, og det møtte rundt 25 stk, både "gamle og nye" medlemmer.

 

4 stasjoner for aktivitetene ble laget til,  2 for portrettfoto, 1 for makrofoto og 1 for kreativt bruk av effekter og vann. 

Det møtte ca 25 stykker og de to modellene- Tor-Erik Nakken og Hanne-Marte Hellevik ble mye fotografert.

 

  

 

På makrostasjonen var der både lyskastere, spindelvev, sprayflaseke, frukt og kreative fotografer. 

På kjøkkenet ble ei lyspære tapet til ei plate, presenning lagt under bordet og vann tappet fra springen.

Vi holdt på i ca 2 timer med rulering mellom de forskjelling stasjonene. 

 

 

Det ble også tid for prat rundt bordene og tid for kreativ redigering på stedet, litt kakespising og kaffedrikking. Takk til alle som møtte 

 

Hilsen 
Aktivitetsgruppa

Soloppgang. Foto: Arnold Hoddevik

Skodje Fotoklubb deltar i VM for fotoklubber, og trenger dine bidrag.

Du kan levere inntil 2 bilder, og de må sendes på epost til på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 31.10. Deretter vil en jury i klubben plukke ut de 20 beste bildene klubben skal delta med.

 

 • Klubben kan delta med inntil 20 bilder
 • Fritt motiv
 • Både farge og sort/hvitt kan brukes.
 • Filer skal leveres som RGB, JPG 10 compressed, 300dpi, med 2400 piksler lengste bildesiden, for at de skal kunne trykkes til utstillingen.

 

Her er link til mer informasjon: NSFF om VM

Tekst: Arnold Hoddevik

I want that boat!! Foto: Liv Inger Natvik

Månedens bilde for september var det Liv Inger Natvik som skapte.

Månedens bilde er en uhøytidelig konkurranse mellom medlemmene i klubben, som liker å ta bilder til et tema.

Månedens tema for september var "Summer feeling". Bildet som ble plukket ut denne gangen bar den litt drømmende tittelen; "I want that boat!!" Hunden ser virkelig interessert ut.

Konkurransen går for seg i klubbens Facebookgruppe, og bildene lastes opp til et album i gruppa. Du må være medlem i klubben, for å kunne se bildene. Vinnerbildet hver måned pryder toppen av nettside, Facebookgruppe og -side.

Tekst: Arnold Hoddevik

 

Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb har igjen gleden av å invitere alle NSFF fotografer bosatt i Norge til den andre Vestkysten Fotokamp.

Vestkysten Fotokamp er den eneste norske konkurransen, der du får vurdert bildene du leverer i 3 ulike juryer. Det er tre klubber på Vestlandet, Haugaland, Bekkalokket og Skodje som står bak. Innlevering startet 01.10., og stenger 01.11. Du leverer bildene dine via NSFF sin konkurranseinnleveringstjeneste på www.nsff.no. Medlemmer i NSFF i hele Norge kan delta i konkurransen. Les mer om tema og andre regler i vedlagte brosjyre.

Brosjyre

Tekst: Arnold Hoddevik

Skapes det konkurransebilder her da? Aktivitetskveld. Foto: Arnold Hoddevik

NM i foto er i full gang med innspurten. 20 autorer leverte 228 bilder i ulike klasser.

NM i foto er lagt om, og følger nå kalenderåret. Første runde er om våren, og andre runde hadde innleveringsfrist til NSFF 15. september.

Du må være medlem i Norsk Selskap For Fotografi, NSFF, og være bosatt i Norge. Det er 2 runder i NM i Foto; første runde har innlevering 15.04 og andre runde 15.09. Hver autor kan totalt levere inn totalt 12 bilder. Autor velger selv hvilke tema/klasser bildene leveres inn i. Sammenlagt resultat teller for Norgesmester. Egne regler gjelder for Årets klubb.

 

 • De konkrete klassene og reglene finner du ved å lese invitasjon/regler knyttet til aktuell konkurranse.
 • Ungdomsklasse: Projeksjon – Tema «Fritt motiv».
 • Projeksjonsklasse Fagre /Monokrom: «Fritt motiv»
 • Projeksjonsklasser: «Natur» og «Kreativt». Disse klassene har sine egne definisjoner.
 • Det er kun en kolleksjonsklasse, der det kan leveres en kolleksjon på tre til fem bilder. Kolleksjon teller som en innlevering.
 • Det kan leveres inntil tre bilder i hver klasse, men hver fotograf kan totalt levere inn kun 12 bilder. Innlevering til kolleksjon regnes som et bilde.
 • «Årets klubb»: Klubben må nå gjøre et aktivt valg for å konkurrere om denne gjeve utmerkelsen. Av de totalt innleverte bildene må klubbens konkurranseansvarlig markere hvilke 20 bilder klubben skal delta med. Det er begrenset til fire bilder fra hver fotograf. Dette må gjøres innen 10 dager etter innleveringsfristen. Nærmere detaljer angående «Årets klubb» finner du her

 

Nå er det bare å vente på resultatene. Skodje fotoklubb ligger svært høyt oppe på resultatlista etter første runde, både i klubb NM og induviduelt.

Du kan lese mer om NM i foto her

 

Tekst: Arnold Hoddevik

Gul er spesialtema i klubbkonkurransens 2. runde 2017. Foto: Arnold Hoddevik

Snart er det frist for å levere bilder til 2. runde i klubbkonkurransen. 15.10. er fristen.

I klubbkonkurransen er det denne gangen et spesialtema. Klassene er:

 • Gul
 • Fritt motiv farge
 • Fritt motiv monokrom

 

I klubbkonkurransen gjelder de samme reglene som for NM i foto, dvs nøyaktig 2400 piksler på lengste side, inntil 3 Mb og filformat jpg, og du kan levere inntil 4 bilder i hver klasse.

Innlevering skjer via NSFF konkurranseinnlevering. Logg inn på NSFF.no

Tekst: Arnold Hoddevik

Ny fotokafé, og praten gikk igjen livlig rundt bordene.

Noen hadde med bilder og diverse remedier til foto, mens andre brukte tiden til fotoprat og å bli bedre kjent med nye medlemmer. Nok en hyggelig kveld :)

Vi møtte opp på Gomerhuset under Skodjedagene for fotografering til Bildebanken. Responsen fra medlemmene var så som så, men noen bilder ble det i alle fall. I desember hvert år leverer vi 100 bilder til Skodje Kommune, og dette er en av våre store inntektskilder.

Foto: Camilla Anett Edvardsen

Foto: Dag Harald Dyb

Foto: Cathrin Flate Reiten

Denne gangen gikk turen til Lepsøy.

Det er ikke så mange av medlemmene som blir med på aktivitetene våre, men de som er med storkoser seg alltid. Lepsøy byr både på flott natur, spennende hellere, og gamle lokaler som innbyr til litt kreativ utfoldelse... Til og med kroppsmaling ble brukt ;)

Torsdag 31.08.2017 var det sesongstart i klubben. Hovedtema var bilderedigering, demonstrert i både Lightroom og Photoshop....

En engasjert gjeng stilte ivrig spørsmål til både Lightroom- og Photoshopdelen av demonstrasjonen. Både enkle og litt mer avanserte muligheter ble vist, og forbedringen i bildene var tydelige.

Bildet til denne artikkelen ble innlevert ved starten av demonstrasjonen. Bare fotografen hadde sett det før møtet, og var spent på hva vi kunne få ut av det. Både Arnold og John redigerte på sparket, og forslagene fra salen var flere og konstruktive. Det første bildet viser originalen, og det andre et ferdig forslag til redigering av bildet, alt gjort i Lightroom i denne utgaven.

NM
Først i møtet var det premieutdeling etter første runde i NM. Flere markerte seg godt i denne runden. Legg merke til at vår ungste, Peter Elias Hoddevik er på 2. plass sammenlagt. Flere hentet medaljer og hederlig omtale. Dette er omtalt i Facebookgruppa. Gledelig er også at klubben leder Klubb-NM etter første runde - pokal mottattt.

Månedens bilde
Månedens bilde for juni ble Thorns, foto: Peter Elias Hoddevik, 2. gang på rad.Bildet hans vil pryde nettsidene våre frem til neste kåring i slutten av september.

Aktiviteter
Aktivitetsgruppa presenterte noe av høstens planer, og minnet spesielt om bildebanken, som vi hvert år leverer til Skodje kommune. Det er først og fremst behov for bilder som viser aktiviteter i den kommende leveransen.

Første anledning er Skodjedagene om en uke. Andre tema er helsearbeid, f.eks. på omsorgssenteret, eldreboliger, aktivitetssenteret og helsesenteret. Det er viktig å ha samtykke til å publisere bilder, der mennesker kan gjenkjennes. Gjør avtale. Andre kommunale aktiviteter og bilder av utbygging er også velkomne.

Bidrag til bildebanken kan sendes som vedlegg til epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Bruk samme størrelse som ved levering til NM.