Cathrin Flathe Reiten fikk også utdelt ANSFF denne kvelden, til sin store overraskelse....vi gratulerer :)

22. mars var vi så heldige å få Håkon Grønning på besøk til Skodje Fotoklubb.

Grønning har vært med i Trondhjems Kameraklubb siden 86, og det var dette året han ble bitt av "fotobasillen". Han har vært innom de fleste sjangre innen foto, både natur, barn, portrett og det som ligger hans hjerte nærmest...mennesker i miljø/naturen, akt, eller fine nude art som det også heter.

Hans kunnskap, dyktighet og erfaring innen foto har resultert i mange utmerkelser de siste årene: ANSFF -- Artist Norsk Selskap For Fotografi (2015), ENSFF -- Eksellense Norsk Selskap For Fotografi (2015), AFIAP -- Artiste FIAP (2015), EFIAP -- Excellence FIAP (2016). Ikke minst, så ble han Norgesmester i foto både i 2016 og 2017.

Vi fikk et innblikk i hans bilder, samtidig som han fortalte historiene rundt og bak bildene. Han fortalte om tanker, planlegging...eller som han selv sa, så planlegger han i grunn ikke så mye...de fleste av bildene blir til underveis.

Han har også deltatt på workshops i aktfotografering, der mye er "staget" på forhånd og det blir brukt blitser for å sette lyset, men han trives nok best med naturlig lys. Favoritten er lys inn fra siden, gjennom vindu. Han viste oss også nydelige bilder fra en workshop i St. Petersburg, der han sammen med et lite anntall fotografer fikk være backstage under øvelse og fremføring av Svanesjøen med Theatre Russian Ballet- ved Hermitage Theatre i 2017.

Mest kjent og anerkjent, er han kanskje for sine aktbilder. De fleste blir tatt ute i naturen med innleide modeller som han kjenner, og de drar til forskjellige steder i Norge med spesiell natur og formasjoner. Grønning fortalte også om hvordan han bruker det naturlige lyset for å fremheven linjer/skygger og skape liv i bildene sine.

Det undertegnede sitter igjen med etter denne kvelden, er budskapet om at det er viktig å være tro mot sine egne tanker og handlinger, og gjerne reflektere litt over hvorfor man fotograferer og hva man selv ønsker å ta bilder av. Da blir forholdet til å ta bilder avslappet og mer morsomt, og resultatene blir også de beste da.

Tekst: Liv Inger Foto: Arnold Hoddevik