Klatrende frosk. foto: Roger Brendhagen

Tirsdag 25. april blir arrangerer vi workshop i makrofotografering med Roger Brendhagen.

Arrangementet skjer på Jentekolonien tirsdag 25. april klokken 18 - merk klokkeslettet. Der er plass til bare 20 deltakereRoger, så det gjelder å være om seg. Medlemmer i Skodje fotoklubb har fortrinnsrett.

Les mer om arrangementet i Aktivitetskalenderen, og meld deg på før det blir utsolgt.

Slik går du fram for å melde deg på: Send inn påmeldingsskjemaet, og betal deltakeravgifta i nettbank med det samme. Påmeldinga er gyldig når betaling er mottatt. Per 11.04. er det bare et fåtall ledige plasser. Vi må derfor nå ta forbehold om at antallet ikke overstiger 20, som er satt som maksimum.

Brendhagen er naturfotograf og Nikonambasadør med lang erfaring. Han reiser over hele verden. Han er en kunnskapsrik, pedagogisk og ineteressant foredragsholder og instruktør. Han har også med seg forskjellig utstyr, som du får prøve i løpet av den praktiske delen av workshopen, både kamera og objektiver og blitsutstyr.

Alle de 20 plassene er utsolgt per 18.04.

Mer informasjon. Se også om arrangementet i den lukkede Facebookgruppa til klubben.

Ekorn. Foto: Roger Brendhagen

Bjørn i motlys. Foto: Roger Brendhagen

Fjellrev i motlys. Foto: Roger Brendhagen


Roger Brendhagen fotograferer i all slags vær. Bilde utlånt av Roger Brendhagen.

Kom og se de mest fantastiske bilder av varierte motiver med alt fra norsk og nordisk villmark og dyreliv til eksotiske dyr i andre land og fryktinngytende slanger. Få den utrolige historien bak bildene av mesteren selv, Roger Brendhagen

Naturfotograf og Nikonambassadør Roger Brendhagen vil gi deg en interessant innføring i en spennende verden ved hjelp av objektiver. Roger viser bilder og forteller om sine reiser og ekspedisjoner rundt om verden. Du vil få generelle tips og praktiske råd i makro – og naturfotografering.

Roger Brendhagen har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene - med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord.

Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro – og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, Kenya og rundt om i Norden. Han hadde nærmere 6 000 deltagere på sine fotokurs i 2015.

Når Roger ikke er ute og reiser, er han ofte å finne på Dovrefjell. Her holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. Der de fleste rygger unna – går han tett på, og tar makrobilder av både giftslanger og kvelerslanger. Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap i Snåsa - som å møte en Emu i Australia.

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Bor nå i Filipstad i Sverige, men med side 250 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og er Nikon Ambassadør. Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.

Følg arbeidet hans på:
www.brendhagen.com
Facebook, Roger.Brendhagen
Facebook, fotografbrendhagen

Møtet blir arrangert av Skodje fotoklubb i

Sted: Kultursalen i Gomerhuset

Tid: torsdag 27. april 2017 fra klokken 19, og vil vare 2,5 – 3 timer

Slik skaffer du deg billetter.
Kjøp billetter på www.skodjefotoklubb.no, Billett, i den gratis mobil-/nettbrettappen Sping eller ved frammøte.

Billettpris: 200 kroner, medlemmer i Skodje fotoklubb får 50 % rabatt.

Vi anbefaler at du kjøper billettene på forhånd, og tar med kvittering, men du kan også kjøpe billett ved inngangen. Det er unummererte plasser.

 

Les også om arrangementet i NSFF-magasinet.Vel møtt til en interessant og inspirerende bildekveld.

Tekst: Arnold Hoddevik

Foto: Finn Refsnes

Foto: Finn Refsnes

Foto: John Colbensen


Foto: John Colbensen

 

Denne kvelden tok John oss med opp i lufta, mens Finn Refsnes tok oss med under vann.

Under vann åpenbarer en ny verden seg, og den er for de fleste av oss helt ukjent. Fotografering under vann krever sitt av utstyr, og teknikkene er litt annerledes enn vi er vant til, men likevel oppnåelig for de fleste av oss...om ønskelig. Rare skapninger, farger, mønster m.m. Motivene er uendelige her også.

Alt ser annerledes ut når man ser på omgivelsene fra fugleperspektiv (drone), og man kan ta nye og spennende bilder av kjente og ukjente landskap, se fascinerende linjer og mønster m.m. Man kommer også til fra vinkler man ikke ellers når.

En artig kveld med to dyktige karer :)

Tekst: Monica Elise Vestre

Syv fornøyde deltagere på Lightroomkurs. Foto: Arnold Hoddevik

De syv deltakerne på kurs i Lightroom siste helga i mars 2017 var meget godt fornøyde etter kurset.

I løpet av kurset ble det gitt grundig innføring i oppbygging og virkemåte, import, utvelging, organisering, mange oppgaver innen redigering, eksport og flere andre funksjoner i Lightroom.

Det var 8 deltagere på kursen, men en hadde sykdomsforfall. Fire kom fra Skodje fotoklubb, to fra Ålesund og en fra Bergen.

Under oppsummeringa ga de uttrykk for at kurset hadde gitt dem mye kunnskap og mange nye ferdigheter. De hadde lært måter å jobbe på, som var smartere enn måten de jobbet på før kurset. Instruktøren ble også takket for rolig og tolmodige framtreden og pedagogiske undervisning

Tekst: Arnold Hoddevik

Kø for beste posisjon foran tolmodig modell. Foto: Arnold Hoddevik

Best å sjekke resultatet, og sikre at det beste bildet ble skapt. Foto: Arnold Hoddevik

Rommet med gamle møbler var en populær stasjon. Foto: Arnold Hoddevik

Aktivitetsgruppa i klubben inviterte til stor aktivitetsdag 12. mars. Jentekolonien var et eldorado for kreative fotografer.

Aktivitetsgruppa hadde planlagt godt. De lagde til flere stasjonner, et med tradisjonelt oppsett av studioblitser, en gammeldags frisørsalong og et rom med eldre møbler. I tillegg kunne trapp, gang, kjøkken, piano og den flotte parken og uteområdet brukes, noe klubbmedlemmene visste å sette pris på.

Aktivitetsgruppa hadde også engasjert tre flotte, unge damer til modeller. De mottok allskens instruksjoner fra de ivrige og engasjerte fotografene, og opptrådte med stor innlevelse og tolmodighet.

Dagen ble avsluttet med pizza rundt et fullsatt bord. Denne typen arrangement er tydelig noe som engasjerer mange klubbmedlemmer - noe som er interessant og morsomt å være med på.

Tekst: Arnold Hoddevik

Foto: Monica Elise Vestre

Foto: Monica Elise Vestre

Foto: Monica ELise Vestre

Tre dyktige modeller, og ivrige klubbmedlemmer...det måtte bare bli bra ;)

Vi storkoste oss i flere timer. Noen var på loftet, noen i hovedetasjen, ideene var mange og resultatene ble veldig bra. Flere av bildene er i ettertid lagt ut i FB gruppa vår.

Vi spiste pizza fra Pizza Pizzabakeren sammen, og dagen ble avsluttet med brennende stålull ved Skodjebruene.

Fotokaféene våre ser ut til å være populære. Kveldene er fullt og helt opp til de som møter, og det var heller ikke noe fast program denne kvelden. En sosial og kjekk kveld, med et litt løsere preg enn de vanlige klubbkveldene.

Januarmøtet var avsatt til presentasjon av favorittbilder fra tre av medlemmene i klubben, og til presentasjon av månedens bilde for desember i den uformelle klubbkonkurransen.

 

Dagfinn Lillebø startet kvelden.
Dagfinn liker landskapsfoto, forskjellige stemninger fra fjære til fjell. Frostatinden, Molnes, Bårevika, bygdene i Skodje er gode plasser å ta bilder. Ved Solnør og Straumen er der kanskje spesielt mange ekstra fine motiver. I Bårevika oppstår mange flotte formasjoner, når bølgene blir litt store.

Skodje har fantastiske turterreng, med overflod av motiver, både sommer og vinter. I vinterhalvåret kan du få dis over Engesetdalsvannet, som skaper mystikk og myke landskaper. På fjellet er der det beste skiløypene i distriktet, helt fra nederst i bygdene til lengst inne på Ørskogfjellet.

Dgfinn viste også noen flotte makrobilder av insekter og noen portretter. Han er også meget interessert i fotball, og hadde tatt med noen actionbilder fra fotballbanen. Blant dem var et dramatisk bilde, da en av spillerne på banen knekte foten.

Dagfinn forteller at målsettinga er å kunne ta et skikkelig bra bilde fra Skodje. Skodjebygda er den flotteste plassen på jord. Han liker også å holde på med gamle bilder. I Sunnmørsposten fikk han jobbe sammen med mange, flinke fotografer. Favorittobjektivet er 20-70 mm. Bildet Dagfinn har sendt til denne artikkelen er fra hans siste dag i Sunnmørsposten – den siste grafikeren.

Ernst Magne
Ernst Magne liker å reise, og viste allsidige bilder fra mange steder, både i Norge og utlandet, nærbilder, bilder fra New Yourk, Miami, Tyskland, Cape Canaveral i Florida, bilder av hegre, sopp, veteranbåten Thorolf, og mye forskjellig.

Lightroom er favorittprogrammet for etterbehandling, men noen ganger må han ty til Photoshop.

Ernst tar ofte med seg apparatet, og prøver seg frem med forskjellige motiver – føler seg fersk enda, og liker godt å ta bilder.

Thomas Moltumyr
Thomas er en kreativ,ung mann, etter bildene å dømme, den mest keative av disse tre. Nordlys, fossestryk med lang lukkertid, kjæledyr, naturbider fra fjæra, blomster, fugler, lundefugl, portretter av barn, bybilder fra Bergen med nattbilde av bybanen i fart, nattbilde fra Nidelven og den gamle bybroa i Trondheim, stilleben, forskjellige former i naturen og bilder der elementer i landskapet var brukt til å skape stor dybde.

Thomas er allsidig, og liker nesten alt. Det mest utfordrende er mennesker, så det vil han jobbe mer med i fremtiden. Rennende vann er er han veldig glad i – kan bruke flere timer på et sted. En gang ringte hans kommende kone, og lurte på om det var bra med ham. Thomas ante ikke at han hadde vert borte i 4 timer.

Komposisjonene er veldig varierte i Thomas sine bilder. Han liker å leke med kameraet, leke med perspektiver og vinklinger. En turdeltaker kommenterte at hun hadde lagt merke til at Thomas ofte klatrer høyt og lavt. Thomas ser ofte etter muligheter til å skape dybde i bildene ved å utnytte linjer.

En av tingene Thomas liker å leke med, er bokeh. Han har lagd seg en sort plate med et lite utstanset hull eller figur, som blir satt i filterfatningen på objektivet. Da blir alle lyskilder formet som hullet i den sorte platen, og skaper interesante og vakre effekter i bildene.

Månedens bilde
Tema for denne månedens bilde var Jul. Forskjellige julemotiver ble levert inn, alt fra julekrybbe til julenisser. Vinneren denne gangen ble Paul Grøtt med et portrett av en jente foran juletreet. Månedens bilde pryder Facebookgruppa, og en modifisert utgave ser du i toppen av www.skodjefotoklubb.no til neste månedens bilde.

Thomas signaliserte behov for fornying av juryen. Interesserte kan ta kontakt med ham. Ny nettside for www.skodjefotoklubb.no
Det blir arbeidet med nye og mer moderne nettside for klubben, og Arnold viste hvordan siden vil fungere og se ut. Det er håp om å få den på lufta så snart råd er. Alle registrerte medlemmer vil få egen innlogging, og kan laste opp bilder til forskjellige gallerier.

Tekst: Arnold Hoddevik 

Dagfinn sin siste dag i Sunnmørsposten - den siste grafikeren. Tulånt fra Dagfinn

En kjent figur i fjellet. Han er ikkje skvetten, Ernst, Magne. Foto: Ernst Kaldhussæter

Fra traktene ved Solnør. Foto: Thomas Moltumyr

Januarmøtet var avsatt til presentasjon av favorittbilder fra tre av medlemmene i klubben, og til presentasjon av månedens bilde for desember i den uformelle klubbkonkurransen.

 

Dagfinn Lillebø startet kvelden.
Dagfinn liker landskapsfoto, forskjellige stemninger fra fjære til fjell. Frostatinden, Molnes, Bårevika, bygdene i Skodje er gode plasser å ta bilder. Ved Solnør og Straumen er der kanskje spesielt mange ekstra fine motiver. I Bårevika oppstår mange flotte formasjoner, når bølgene blir litt store.

Skodje har fantastiske turterreng, med overflod av motiver, både sommer og vinter. I vinterhalvåret kan du få dis over Engesetdalsvannet, som skaper mystikk og myke landskaper. På fjellet er der det beste skiløypene i distriktet, helt fra nederst i bygdene til lengst inne på Ørskogfjellet.

Dgfinn viste også noen flotte makrobilder av insekter og noen portretter. Han er også meget interessert i fotball, og hadde tatt med noen actionbilder fra fotballbanen. Blant dem var et dramatisk bilde, da en av spillerne på banen knekte foten.

Dagfinn forteller at målsettinga er å kunne ta et skikkelig bra bilde fra Skodje. Skodjebygda er den flotteste plassen på jord. Han liker også å holde på med gamle bilder. I Sunnmørsposten fikk han jobbe sammen med mange, flinke fotografer. Favorittobjektivet er 20-70 mm. Bildet Dagfinn har sendt til denne artikkelen er fra hans siste dag i Sunnmørsposten – den siste grafikeren.

Ernst Magne
Ernst Magne liker å reise, og viste allsidige bilder fra mange steder, både i Norge og utlandet, nærbilder, bilder fra New Yourk, Miami, Tyskland, Cape Canaveral i Florida, bilder av hegre, sopp, veteranbåten Thorolf, og mye forskjellig.

Lightroom er favorittprogrammet for etterbehandling, men noen ganger må han ty til Photoshop.

Ernst tar ofte med seg apparatet, og prøver seg frem med forskjellige motiver – føler seg fersk enda, og liker godt å ta bilder.

Thomas Moltumyr
Thomas er en kreativ,ung mann, etter bildene å dømme, den mest keative av disse tre. Nordlys, fossestryk med lang lukkertid, kjæledyr, naturbider fra fjæra, blomster, fugler, lundefugl, portretter av barn, bybilder fra Bergen med nattbilde av bybanen i fart, nattbilde fra Nidelven og den gamle bybroa i Trondheim, stilleben, forskjellige former i naturen og bilder der elementer i landskapet var brukt til å skape stor dybde.

Thomas er allsidig, og liker nesten alt. Det mest utfordrende er mennesker, så det vil han jobbe mer med i fremtiden. Rennende vann er er han veldig glad i – kan bruke flere timer på et sted. En gang ringte hans kommende kone, og lurte på om det var bra med ham. Thomas ante ikke at han hadde vert borte i 4 timer.

Komposisjonene er veldig varierte i Thomas sine bilder. Han liker å leke med kameraet, leke med perspektiver og vinklinger. En turdeltaker kommenterte at hun hadde lagt merke til at Thomas ofte klatrer høyt og lavt. Thomas ser ofte etter muligheter til å skape dybde i bildene ved å utnytte linjer.

En av tingene Thomas liker å leke med, er bokeh. Han har lagd seg en sort plate med et lite utstanset hull eller figur, som blir satt i filterfatningen på objektivet. Da blir alle lyskilder formet som hullet i den sorte platen, og skaper interesante og vakre effekter i bildene.

Månedens bilde
Tema for denne månedens bilde var Jul. Forskjellige julemotiver ble levert inn, alt fra julekrybbe til julenisser. Vinneren denne gangen ble Paul Grøtt med et portrett av en jente foran juletreet. Månedens bilde pryder Facebookgruppa, og en modifisert utgave ser du i toppen av www.skodjefotoklubb.no til neste månedens bilde.

Thomas signaliserte behov for fornying av juryen. Interesserte kan ta kontakt med ham. Ny nettside for www.skodjefotoklubb.no
Det blir arbeidet med nye og mer moderne nettside for klubben, og Arnold viste hvordan siden vil fungere og se ut. Det er håp om å få den på lufta så snart råd er. Alle registrerte medlemmer vil få egen innlogging, og kan laste opp bilder til forskjellige gallerier.

Tekst: Arnold Hoddevik

Uterus 2, Foto: Henning Frode Dispen

Vegard. Foto: Kenneth Enstad

Norsk Selskap for fotografi (NSFF) åpnet 24. Januar utstilling i Aten. To av medlemmene i Skodje Fotoklubb fikk med ett bilde hver. Det var Henning Frode Dispen sitt Uterus 2 og Kenneth Enstad sitt bilde, Vegard.

Utstillinga er et ledd i markeringa av 90-årsjubileet til NSFF, og inneholder 50 utvalgte bilder fra årboka for 2015. Utstillinga er plassert i lokalene til Hellenic Photographic Society i Aten. Den samlet mer en 100 besøkende ved åpningen. Tilstede var personer fra styret i det greske forbundet, medlemmer av klubben, representanter fra det norske institutt i Athen og fire representanter fra NSFF. NSFF ble mottat med stor gjestfrihet i Aten.

Bildene ble ivrig diskuterte, og autorene kan være meget godt fornøyde med tilbakemeldingene fra de besøkende.

I klubben er vi er stolte over at to av våre medlemmer har blitt plukket ut til denne utstillingen. Begge har gjort det godt i konkurranser, og Kenneth Enstad ble Norgesmester i NM i Foto i 2014.

Les mer om åpningen hos NSFF.