Foto: John Colbensen

Foto: John Colbensen

Foto: John Colbensen

Medlemsmøtet på Jentekolonien 26. oktober ble i regi av aktivitetsgruppa, og det møtte rundt 25 stk., både "gamle og nye" medlemmer.

4 stasjoner for aktivitetene ble laget til, 2 for portrettfoto, 1 for makrofoto og 1 for kreativt bruk av effekter og vann.

De to modellene, Tor-Erik Nakken og Hanne-Marte Hellevik ble mye fotografert.

På makrostasjonen var der både lyskastere, spindelvev, sprayflaseke, frukt og kreative fotografer.

På kjøkkenet ble ei lyspære tapet til ei plate, presenning lagt under bordet og vann tappet fra springen.

Vi holdt på i ca 2 timer med rullering mellom de forskjellige stasjonene.

Det ble også tid for prat rundt bordene og kreativ redigering på stedet, litt kakespising og kaffedrikking. Takk til alle som møtte.

Hilsen Aktivitetsgruppa

Foto: Monica Elise Vestre

I gledesrus over NM gullet, bestemte John seg for å holde et gratis minikurs i grunnleggende fotokunnskaper for klubbmedlemmene.

John hadde laget til et forrykende interessant foredrag om lukker, blender og ISO, der vi fikk en grundig og informativ innføring i disse grunnleggende og viktige begrepene. Selv om de fleste av oss allerede har ett forhold til dette, så er det aldri feil med oppdatering av informasjon og kunnskap.

Lukker kan best beskrives som en «gardin» i kameraet som åpnes og stenges en viss tid for å slippe inn lys til bildebrikken. Den beskrives med tall i antall sekunder eller brøkdel av sekunder og bestemmer om du skal ha bilder av det som beveger seg fort eller om du vil ha "utvisket" bevegelse, som i slørete vann. Blender er en justerbar åpning i objektivet som bestemmer hvor mye lys som skal treffe bildebrikken. Denne beskrives med tall: Lite tall er stort hull, stort tall er lite hull. Dersom du skal ha skarpe detaljer i forgrunnen og litt sløret det som er bak, skal du bruke liten blender f.eks F2,8. Skal du ta bilder av landskap og vil ha hele bildet skarpt velger du feks. F5,6. ISO bestemmer også hvor mye lys som skal slippes inn og kan kompensere for lukkertiden. Skal man ta bilder innendørs i dårlig lys, kan man øke ISO for å unngå blitsbruk Om man skal ta bilder ute om natten, feks. ved fotografering av nordlys, så kan man skru opp ISO slik at lukkertiden ikke blir for lang, noe som vil føre til at detaljer i nordlyset blir borte.

De som var tilstede, både nybegynnere og mer erfarne medlemmer, fikk her oppfrisket masse nyttig info som ble illustrert av flotte bildeeksempler.

Tekst: Liv Inger Natvik

NSFF.no

Et lite utdrag fra startsiden for galleriene, sakset fra NSFF.no

Nå kan du se bilder fra eldre landskonkurranser hos NSFF.

Det er flott at NSFF ved utgangen av oktober 2017 har fått i stand bildegallerier fra tidligere landskonkurranser. Besøk galleriene, bokmerk siden, og følg med. Det kommer flere - mye fint å se og inspirasjon.

 

Andre plass i naturfoto. "Popcorn time". Foto: Geir Jartveit.

Skodje Fotoklubb er kåret til Norgesmester i foto, og det tre år før målet til stifter og ildsjel John Colbensen. Dette ble klart da resultatene for høstrunden i NM i foto ble offentliggjort søndag 29.10.2017.

Skodje Fotoklubb er en forholdsvis ung fotoklubb, bare 7 år. Til tross for sin unge alder har klubben allerede satt spor i norsk fotomiljø.

NM i fotografi har to runder, vår og høst, og allerede etter første runde ledet Skodje. I tillegg til å få tittelen «Årets klubb» høstet også klubben mange andre gode titler.

Geir Jartveit fikk 2. plass som Norgesmester i foto, bare ett poeng bak vinneren. 17 år gamle Peter Elias Hoddevik fikk 3. plass som «Årets ungdomsfotograf», 2 poeng bak årets vinner.

Line Skår hentet 1. premien i klassen monokrom print for portrettet «You....Stole my soul», Geir Jartveit fikk 2. plass for bildet «Little Brother» i klassen monokrom print og «Popcorn time» i klassen naturfoto. Ole Bjørn Steinsvik hentet 3. plass i klassen farge print for bildet «Little Mermaid».

I tillegg ble fleire premiert med Hederlig omtale og antatte.

Last ned og se Resultatliste for høstrunden.

Les mer om Norgesmester i foto og årets klubb hos Norsk Selskap for Fotografi.

Tekst: Ingebjørg Sporstøl, konkurranseansvarlig

Medlemsmøte på Jentekolonien 26 oktober ble i regi av aktivitetsgruppa, og det møtte rundt 25 stk, både "gamle og nye" medlemmer.

 

4 stasjoner for aktivitetene ble laget til,  2 for portrettfoto, 1 for makrofoto og 1 for kreativt bruk av effekter og vann. 

Det møtte ca 25 stykker og de to modellene- Tor-Erik Nakken og Hanne-Marte Hellevik ble mye fotografert.

 

  

 

På makrostasjonen var der både lyskastere, spindelvev, sprayflaseke, frukt og kreative fotografer. 

På kjøkkenet ble ei lyspære tapet til ei plate, presenning lagt under bordet og vann tappet fra springen.

Vi holdt på i ca 2 timer med rulering mellom de forskjelling stasjonene. 

 

 

Det ble også tid for prat rundt bordene og tid for kreativ redigering på stedet, litt kakespising og kaffedrikking. Takk til alle som møtte 

 

Hilsen 
Aktivitetsgruppa

Soloppgang. Foto: Arnold Hoddevik

Skodje Fotoklubb deltar i VM for fotoklubber, og trenger dine bidrag.

Du kan levere inntil 2 bilder, og de må sendes på epost til på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 31.10. Deretter vil en jury i klubben plukke ut de 20 beste bildene klubben skal delta med.

 

 • Klubben kan delta med inntil 20 bilder
 • Fritt motiv
 • Både farge og sort/hvitt kan brukes.
 • Filer skal leveres som RGB, JPG 10 compressed, 300dpi, med 2400 piksler lengste bildesiden, for at de skal kunne trykkes til utstillingen.

 

Her er link til mer informasjon: NSFF om VM

Tekst: Arnold Hoddevik

I want that boat!! Foto: Liv Inger Natvik

Månedens bilde for september var det Liv Inger Natvik som skapte.

Månedens bilde er en uhøytidelig konkurranse mellom medlemmene i klubben, som liker å ta bilder til et tema.

Månedens tema for september var "Summer feeling". Bildet som ble plukket ut denne gangen bar den litt drømmende tittelen; "I want that boat!!" Hunden ser virkelig interessert ut.

Konkurransen går for seg i klubbens Facebookgruppe, og bildene lastes opp til et album i gruppa. Du må være medlem i klubben, for å kunne se bildene. Vinnerbildet hver måned pryder toppen av nettside, Facebookgruppe og -side.

Tekst: Arnold Hoddevik

 

Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb har igjen gleden av å invitere alle NSFF fotografer bosatt i Norge til den andre Vestkysten Fotokamp.

Vestkysten Fotokamp er den eneste norske konkurransen, der du får vurdert bildene du leverer i 3 ulike juryer. Det er tre klubber på Vestlandet, Haugaland, Bekkalokket og Skodje som står bak. Innlevering startet 01.10., og stenger 01.11. Du leverer bildene dine via NSFF sin konkurranseinnleveringstjeneste på www.nsff.no. Medlemmer i NSFF i hele Norge kan delta i konkurransen. Les mer om tema og andre regler i vedlagte brosjyre.

Brosjyre

Tekst: Arnold Hoddevik

Skapes det konkurransebilder her da? Aktivitetskveld. Foto: Arnold Hoddevik

NM i foto er i full gang med innspurten. 20 autorer leverte 228 bilder i ulike klasser.

NM i foto er lagt om, og følger nå kalenderåret. Første runde er om våren, og andre runde hadde innleveringsfrist til NSFF 15. september.

Du må være medlem i Norsk Selskap For Fotografi, NSFF, og være bosatt i Norge. Det er 2 runder i NM i Foto; første runde har innlevering 15.04 og andre runde 15.09. Hver autor kan totalt levere inn totalt 12 bilder. Autor velger selv hvilke tema/klasser bildene leveres inn i. Sammenlagt resultat teller for Norgesmester. Egne regler gjelder for Årets klubb.

 

 • De konkrete klassene og reglene finner du ved å lese invitasjon/regler knyttet til aktuell konkurranse.
 • Ungdomsklasse: Projeksjon – Tema «Fritt motiv».
 • Projeksjonsklasse Fagre /Monokrom: «Fritt motiv»
 • Projeksjonsklasser: «Natur» og «Kreativt». Disse klassene har sine egne definisjoner.
 • Det er kun en kolleksjonsklasse, der det kan leveres en kolleksjon på tre til fem bilder. Kolleksjon teller som en innlevering.
 • Det kan leveres inntil tre bilder i hver klasse, men hver fotograf kan totalt levere inn kun 12 bilder. Innlevering til kolleksjon regnes som et bilde.
 • «Årets klubb»: Klubben må nå gjøre et aktivt valg for å konkurrere om denne gjeve utmerkelsen. Av de totalt innleverte bildene må klubbens konkurranseansvarlig markere hvilke 20 bilder klubben skal delta med. Det er begrenset til fire bilder fra hver fotograf. Dette må gjøres innen 10 dager etter innleveringsfristen. Nærmere detaljer angående «Årets klubb» finner du her

 

Nå er det bare å vente på resultatene. Skodje fotoklubb ligger svært høyt oppe på resultatlista etter første runde, både i klubb NM og induviduelt.

Du kan lese mer om NM i foto her

 

Tekst: Arnold Hoddevik

Gul er spesialtema i klubbkonkurransens 2. runde 2017. Foto: Arnold Hoddevik

Snart er det frist for å levere bilder til 2. runde i klubbkonkurransen. 15.10. er fristen.

I klubbkonkurransen er det denne gangen et spesialtema. Klassene er:

 • Gul
 • Fritt motiv farge
 • Fritt motiv monokrom

 

I klubbkonkurransen gjelder de samme reglene som for NM i foto, dvs nøyaktig 2400 piksler på lengste side, inntil 3 Mb og filformat jpg, og du kan levere inntil 4 bilder i hver klasse.

Innlevering skjer via NSFF konkurranseinnlevering. Logg inn på NSFF.no

Tekst: Arnold Hoddevik

Ny fotokafé, og praten gikk igjen livlig rundt bordene.

Noen hadde med bilder og diverse remedier til foto, mens andre brukte tiden til fotoprat og å bli bedre kjent med nye medlemmer. Nok en hyggelig kveld :)