Siden vi nå har entret september, kan det være fint å få litt inspirasjon og tips til høstlige motiver. 

 

Det lave lyset

Solen står lavere og lavere på himmelen. Dette kan absolutt utnyttes til vår fordel. Særdeles fint å bruke motlyset, slik at de gylne bladene som fortsatt klamrer seg fast på greinene, får en deilig glød. Plasser gjerne solen rett bak treet, busken eller hva det nå måtte være, slik at lyset filtreres gjennom materialet.

 

 

Soppsesongen

Det er tid for sopp og disse er noen fantastiske fotomotiver. For det første, står de stille og kan lyssettes og jobbes med uten at de stikker av. Eksperimentering med forskjellig optikk og perspektiv kan gi knalleffekter. Vidvinkel og tele … liggende helt nedi skogbunnen eller rett ovenfra. Skal du ha med skogsmiljøet eller det bittelille landskapet som befinner seg i 30 centimeters omkrets rundt soppen. Ta med lykter og lyssett dine egne «teaterscener». Soppene står ofte i mørke skogbunner, der lite lys kommer til fra solen. Da kommer lyktene dine til sin sanne rett.

 

Detaljene

En forråtnelsesprosess er i gang og det kan faktisk portretteres på en vakker måte. Se etter de små bladene som ligger på bakken. Finner du fargekombinasjoner? Er der knalltøffe strukturer du kan hente frem? Det våte treverket som glinser i solstreifene kan gi en smelleffekt. Tette 1:1 makro-opptak gir en ny dimensjon.

 

 

Monokrom høst

Sort/hvitt når høsten sprader rundt med sine knallfargede klær? Ja…melankolien i lyset på denne tiden kan ofte hjelpe på med å lage triste, nostalgiske undertoner i bildet. Og i monokrome bilder kan du letter komme naturlig fra det med å lette høylys/ tone ned skygger i postprosessering. Slike bilder er ofte mye finere enn de klassiske postkortene med knall gult og blått.

 

Bruk høsten for det den er verdt. Fotomotivene står i kø, om det regner,er sol eller storm. Der finnes uendelig med tips for denne årstiden, men håper dette er en start for mange :)

John