Tekst: Ann Helen Grebstad

Hei alle sammen!

Siste møtet før sommaren tok månge av medlemmane vår turen til Jentekolonien.

Tomas startet med å presentere planane for haust/vinter 2024. Det kommer nok ut eget innlegg med datoer.                                                              Vi kan glede oss til utflukter, møter og foredrag utover hausten.

John fortsatte kvelden med et godt informativt foredrag om lang eksponering. Tar for seg bruk av filter, kva typer der finst, kva graderingane betyr og korleis dei fungerer. Gode tips til korleis oppnå ønsket utrykk i bilda med å velge rett blender og tid. Avsluttet med et bredt utvalg av forskjellige bilder han viser frem der vi får sjå innstillinger og kva filter som er brukt, han forteller om tanken bak bilda, kva han vil framheve i motivet. Dette vil eg tru var veldig lærerikt for dei som ikkje har prøvd seg på lang eksponering før, å få so visuell oversikt om kva som er brukt gir dei fleste god inspirasjon for å gå ut å teste dette sjøl.

Ei bildevurderings runde vart det også i kveld. I dag med bilder innsendt fra medlemmane vår, mykje gode innspel og engasjement denne kvelden.      Oppfordrer dere til å sende John et bilde til neste møte i haust.

Kvelden vart avsluttet at et veldig ivrig publikum som var spente på resultata fra klubbkonkurransen. Veldig gøy å sjå så mange gratulasjoner delt ut i kveld. Eget innlegg om resultata er delt fra vår konkurranse ansvarlig Monica.

Vi takker for oss etter en flott fotovår sammen med dokke, vi sjåast til hausten. Og gleder oss til å sjå tilbakeblikk fra din fotosommer.

/Ann Helen