Tema: Leik med lys og lysmaling av bil

I kveld presenterte det nye styret planen for første halvdel av fotoåret 2023, og jammen har vi noen godbiter i år! Alle møter og aktiviteter legges i kalenderen på heimesiden vår. Aktivitetene blir litt kortere varsel på pga forbehold med været.

Året kickes i gang med tur til Namsskogan alt neste helg 3-5 mars.

Vi skal også på helgetur til Dovrefjell med fokus på fugleliv i mai, og ettermiddagsturer til Runde i april og mai. Dato er ikke satt ennå.

I mai får vi besøk av naturfotograf Knut Erik Alnæs som skal holde et inspirasjonsforedrag. For den som ikkje veit kven Knut Erik er så kan det nevnes at han er nordisk Canon ambassadør, premiert innen Nordic Nature Photo Contest og Wildlife Photographer of the year. Han sitter også i juryen i NM i Naturfoto. Fugler og dyr i rett miljø er hovudfokuset.

Andre ting vi kan glede oss til er John Colbensen som vil holde workshop for oss innen macrofotografering i mai/juni.

To fristelser vi kan røpe for hausten er tur til Dalen Villmarkssenter (se mer info om priser og påmelding i vedlagt presentasjon) og foredrag med fotograf Arnfinn Johansen innen portrett, natur og landskap!

Styret har i år et mål om å lage en rød tråd fra tema på klubbmøtet med en aktivitet i påfallende måned så vi får utfordre oss sammen.

Videre gikk kvelden over til Geir Srisoi som presenterte lysmaling og leik med lys. Geir jobber til daglig med bilfotografering og ga oss ei fin innføring i kva som ligg i lysmaling av bil. I dette tilfellet var det snakk om å få fram former og detaljer i en bil ved hjelp av en lyskilde, lang eksponering og fleire eksponeringer stacket i photoshop. Han forklarte kva utstyr som trengs, kamera innstillinger, lokasjonsvurdering og arbeidsflyt.

Foto: Geir Bjørndal Srisoi

Leik med lys som ble vist er bruk av stålull i visp og lysrør, og kva effekt dette gir.

Foto: Geir Bjørndal Srisoi

Her vil det bli en kveld i løpet av mars der medlemmer får teste dette i praksis der Geir tar med bil og lysutstyr så vi får utfordre oss sjøl sammen og teste nye ting, lære fra andre og ha det sosialt sammen. Det ligger an til at det blir en Porsche han tar med seg, så uansett om bildet ditt blir vellykket eller ikkje så er hvertfall motivet strøkent 😉 Denne kvelden blir vi delt i to grupper, så vi får teste både lysmaling av bil, og leik med lys (visp med ståull og lysrør)

Konkurranseansvarlig Liv Inger Natvik fikk dele ut klemmer og premier i kveld fra nasjonale og internasjonale konkurranser. Blant de var utdeling av flere gjeve priser til vårt medlem Geir Jartveit som ble Året fotograf 2022. Eget innlegg om dette kommer.

Kvelden avsluttes med innføring i bildekritikk med Synnøve Tveten, korleis gi god bildekritikk med tanke på egen utvikling, deltakelse i konkurranser, og inspirasjon.

Dette er eit tema som har vert savnet av fleire så her ønsker vi tilbakemelding fra medlemmene på facebook i en meningsmåling om når og hvordan vi skal holde bildekritikk. Får en best utnytte av dette på egne dedikerte kvelder eller sammen på klubbmøter?, gå inn og gi din stemme.

Hovudgrunnen til bildekritikk er å gi konstruktive tilbakemeldinger som kan hjelpe til med utvikling av fotografen. Like viktig er det for den som skal få et bilde vurdert å tenke på kva du ønsker ut av bildet.

Det nye styret gleder seg til å ta fatt på det nye året sammen med dere, og håper på mykje fotoglede sammen.

Takk for oppmøtet av medlemmer og forhåpentligvis nye medlemmer 😊

 Tekst: Ann Helen Grebstad