Vellykket Regionalt Fototreff 24.-26. mai.

Spennende foredrag, byvandring og en tur til Runde med fugl til alle. Treffet ble suksess.

 

Turen til lundeura på Runde ble et høydepunkt.

 

Treffet ble arrangert i regi av NSFF, Skodje Fotoklubb og Ålesund Kameraklubb. De ca. 50 deltakerne kom fra hele 13 klubber, fra Evje i Sør til Bodø i Nord.

Ca. 50 fotoentusiater, klare til å gå opp til Lundeura.

 

Treffets base var Scandic Hotel Ålesund. Lørdag ettermiddag/kveld dro vi ut til Runde for middag, foredrag og en tur opp til Lundeura for å fotografere lundefugler.

Innledningen var imidlertid mer urban. Vi var så heldige å ha fått med oss streetfotografen Dag Spant, som holdt bildeforedrag både fredag kveld og lørdag morgen. Dags viktigste budskap til fotografer er dette:

-Lær deg å se, og fotografer det du ser, slik du ser det. La deg gjerne inspirere av andre fotografer, men du skal aldri bruke energi på å prøve å ta deres bilder selv. Og når du går ut: For å se, må du inn i den bobla som stenger ute oppmerksomheten på alle andre ting.

Teknisk gjør han det enkelt: ­ Jeg stiller inn på blender 2.8, og setter hjulet på A for amatør.

Som streetfotograf får Dag stadig spørsmål om hvordan han forholder seg til lover, regler og hensynet til andre mennesker. – Gi litt mer beng, sier Dag. Hittil er jeg blitt truet med juling tre ganger, men jeg har aldri fått det.

Så ble vi sendt på byen for å praktisere.

https://www.dagspant.no/

Dag Spants glitrende bilder og slentrende fortellerstil inspirerer og engasjerer.

 

Fra gate til natur

På Runde miljøsenter ble vi mottatt ev naturfotografen Geir Magne Sætre fra Gursken. Runde og ytre søre Sunnmøre for øvrig er hans nærområde. I et praktfullt bildeforedrag viste han fugler, dyr og natur som han finner innenfor 30-40 minutters reisetid hjemmefra.

Geir Magne har et nært forhold til fugle- og dyrelivet. - Hvert eneste individ har sin skjønnhet og sin personlighet. Av og til hører jeg f.eks. at hoggormer er gufne og skarver stygge. Jeg forstår det ikke!

Naturfotografen Geir Magne Sætre har Runde som hjemmearena. For ham har et hvert levende vesen en personlighet som han ønsker å formidle.

 

Etter foredrag og middag bega vi oss til fots opp i lundeura. Det var en stor opplevelse. Det fine var at alle, uansett utstyr, kunne få brukbare bilder av disse festlige fuglene når de hadde landet utenfor redehullene sine i ura. Verre var det å fotografere dem i flukt. De opererer i et voldsomt tempo, og skifter retning hele tiden.

http://www.naturmotiver.com/

På plass i Lundeura. Det var en stor overraskelse at de små lundefuglene kunne komme på et par meters avstand.

 

Imponerende macro

Søndagens fotoforedrag – Det lille universet -  ble holdt av John Colbensen i Skodje Fotoklubb. Igjen møtte vi en tilhenger av blender 2.8. ­ Jeg driver ikke artsfotografering, sier John. – Jeg bruker stemninger til å fortelle historier.

Det var en imponerende samling bilder. Men ikke skjønner jeg hvordan han håndterer håndholdt kamera, sprayflasker og lykter simultant. Det må ha noe å gjøre med beinhard treningsvilje.

https://www.johncolbensen.com/

John Colbensens foredrag "Det lille universet" var en imponerende reise under knehøyde.

 

Fototreff er inspirerende og sosialt

Neste fototreff går av stabelen på Hjerkinn 13-15. september. Denne skribenten er allerede påmeldt. Fordi er et fototreff en flott sosial happening, og fordi du får viktig inspirasjon i bøtter og spann – på tvers av temainteresser. https://www.facebook.com/Fotoogfilmfestival/

 

Klare til byvandring.

Selvfølgelig ble det en diskusjon om hvem som hadde den største.

 

Tekst og foto: Stein Lauritsen, Ålesund Kameraklubb