Det ble et klubbmøte med tettpakket program og rimelig tettpakket klubblokale. Nærmere 35 medlemmer hadde tatt veien til Jentekolonien denne marskvelden. Knallbra oppmøte...

Vi har gjort det slik i år, at vi i styret leder klubbmøtene etter tur. Og denne gangen var det vårt yngste medlem, Peter Elias Hoddevik som ledet møtet. Noe han klarte med bravur.

Hovedtema for kvelden var "Lang lukkertid", og Synnøve Tveten holdt et intro-foredrag rundt temaet. Flere bildeeksempler ble vist og tips ble gitt. Spørsmål fra "salen" ble besvart og det ble en fin introduksjon til temaet ,som også er hovedtema i klubbkonkurransen vår.

Synnøve Tveten om Lange lukkertider og bruk av ND-filter.

I Medlemskvarteret vårt, var det Knut Ivar Helland som fikk vist fram sine bilder og fortalt litt rundt denne hobbyen hans, som også har gitt ham en del inntekter i form av salg av bilder. Det ble en flott rundtur med landskap,fugler og portretter i hovedsak. Meget dyktig fotograf, det må sies.

Knut Ivar Helland.

En kaffepause måtte til ,og Ingebjørg hadde laget en nydelig gulrotkake for kvelden. Yammi...

Dagfinn fyller på...

Vår eminente konkurranseansvarlig, Ingebjørg, tok for seg klubbkonkurransen etter pausen. Nytt av året er at det premieres i begge rundene, både vår og høst. Og ikke nok med det, alle som deltar ,er med i trekning av andre premier. Det vil komme et eget innlegg rundt klubbkonkurransen, som forøvrig er åpen for innsending via NSFF sine sider :

INNLEVERING KLUBBKONKURRANSEN VÅR 2019

Info om klubbkonkurransen

Så var det tid for bildekritikk. Etter en påminnelse via FB-gruppen til klubben, kom det inn over 20 bilder til bildekritikken, så nå har vi en liten stund fremover. Takk til dere som sendte inn :) Peter Elias ledet denne delen også. 4-5 bilder ble vist frem og medlemmene fikk mulighet til å komme med konstruktiv kritikk. Det kan virke som at det fortsatt er litt vanskelig å kritisere andre sine bilder,da stillheten var øredøvende til tider. Men kritikk ble gitt og tatt imot. Med håp om at det kan komme til hjelp, både til fotografen og andre.

Peter Elias studerer bildet til Malvin under bildekritikken.

Nærmere 2,5 timer hadde gått da det ble på tide å avslutte kveldens møte. Det ble gitt en kort oppsummering av Landsmøtet til NSFF. Det ble oppfordret til å melde seg på Regionstreffet som Skodje Fotoklubb og Aalesund Kameraklubb sammen skal holde i helgen 24.-26.mai. Her har du mulighet til å møte folk med felle interesse fra andre deler av landet. Påmeldingsfrist er 1.mai.

Regionstreff 2019

Lysene ble slukket og medlemmene forlot lokalene, forhåpentligvis inspirert. :)

 

John

Leder