Utsikt fra 3. etasje. Foto: Arnold Hoddevik

Fra fyrrommet i kjelleren. Foto: Arnold Hoddevik

En modell og en fotograf i arbeid. Foto: Arnold Hoddevik

Helga 29.-30. april skapte en liten gjeng ivrige fotografer og to modeller liv og røre på Harastølen, no en yndet plass å fotografere og filme.

Aktivitetesgruppa i klubben inviterte til denne turen, og 6 deltagere drog lørdag formiddag til Luster, lastet med fotoutstyr, kostymer og godt humør. Sola strålte, og alt lå til rette for en strålende tur.

Vi ble godt mottatt på Harastølen, og fikk omvising i aktuelle deler av det forlatte og forfalne bygget. Hver enkelt av oss fikk nye ideer og inspirasjon til situasjoner å fotografere. Det ble skapt mange ulike fantasier i hodene våre. Forhistorien til stedet bidro til dette.

De to unge modellene fikk skifte til passende kostymer og sminket seg til de aktuelle situasjonene. Både fyrrom, gamle behandlingsrom, korridorer, kapell, loft, pasientrom og andre tilgjengelige steder ble utnyttet, både lørdag og søndag. Modellene var tolmodige, og poserte ypperlig. Av og til måtte de varme seg, for det var kaldere inne i bygget enn ute, altfor kaldt for tynne kjoler.

Damene i gruppa ordnet deilig pizza til lørdagskvelden, og det ble en fin kveld ved Luster Fjordstuer.

Harastølen ble i sin tid anlagt her som behandlingssted for tuberkulose på grunn av det gunstige klimaet. Senere har det også tjent som psykiatrisk institusjon og asylmottak. Les mer om stedet på Wikipedia og på Facebook.

Tekst: Arnold Hoddevik